Nieuwe Audi Q5

Eind 2020 leverbaar

 Plug-in hybride

 Nieuw MMI-bedieningsconcept

 Digitale OLED-achterlichten

Audi Q5 facelift

Beschikbaar in krachtige en efficiënte TFSI e plug-in hybride

Audi steekt de Q5 - één van de meest succesvolle midsize SUV’s in Europa – in het nieuw. Het aangescherpte design benadrukt de Q-identiteit nu nog sterker. Daarbij weerspiegelen digitale OLED-achterlichten – een wereldprimeur – het innovatieve karakter. Vanzelfsprekend heeft de vernieuwde Audi Q5 de meest moderne infotainment- en veiligheidsvoorzieningen aan boord én behoudt hij de bekende sterke punten: een sportief karakter in combinatie met veel gebruiksgemak.

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

Het Q-design van Audi straalt kracht, robuustheid en veiligheid uit. De nieuwe Q5 zet dat extra aan met onder meer een vlakkere en breder ogende singleframe grille, grotere zijdelingse luchtinlaten en de nieuwe signatuur van de LED-dagrijverlichting. Blikvangers achter zijn de nieuwe sierlijst tussen de achterlichten en de gewijzigde diffuser.

De interieurambiance van de vernieuwde Audi Q5 is ruimtelijk en licht. Het nieuwe vrijstaande MMI-display met akoestische feedback springt direct in het oog. Door het nieuwe MMI bedieningsconcept met touch- en voice-functies is de traditionele draai-drukknop komen te vervallen. In plaats daarvan is er nu een extra opbergruimte in de middenconsole. Voor zowel het in- als exterieur is er keuze uit verschillende uitvoeringen zoals S line.

 

Alle ruimte
Door zijn grotere bumpers is de Audi Q5 nu 1,9 cm langer dan zijn voorganger (nu: 4,68 meter). De breedte (1,89 meter zonder spiegels), hoogte (1,66 meter) en wielbasis (2,82 meter) zijn ongewijzigd. De bagageruimte heeft een inhoud die kan variëren van 550-1.550 liter. Een verschuifbare achterbank met verstelbare rugleuningen en een elektrisch bediende achterklep zijn optioneel. Door de aerodynamische verfijning heeft de Audi Q5 een Cw-waarde van slechts 0,30. De gunstige stroomlijn draagt ook bij aan een zeer stil interieur.

 

Digitaal gebruiksgemak
De Q5 maakt gebruik van het nieuwe, zeer krachtige Modulair Infotainment Platform 3 (MIB3). Er is keuze uit een conventioneel instrumentarium met een centraal geplaatst bestuurdersinformatiesysteem en de volledig digitale Audi virtual cockpit plus met 12,3 inch display. Elke nieuwe Q5 heeft voortaan standaard een centraal geplaatst 10,1 inch MMI-scherm. De menustructuur is eenvoudig en de bediening van het systeem is mogelijk via tekstinvoer of stemcommando’s. Met MMI navigatie plus inclusief Audi connect navigatie & infotainment biedt voicecontrol zelfs toegang tot de Cloud. De car-to-x-functies van Audi connect maken rijden nog relaxter. Zo helpen ze bij het vinden van een vrije parkeerplaats en geven aan welke snelheid de bestuurder dient aan te houden om bij het volgende verkeerslicht ‘groen’ te krijgen. DAB+ radio en de Amazon-dienst Alexa zijn standaard in de nieuwe Q5. Een nieuwe feature van de Audi Q5 is ‘Audi on demand’. Dat betekent dat onder meer MMI navigatie plus en de Audi smartphone interface op elk gewenst moment zijn aan te schaffen via de MyAudi app.

 

Met gevoel
De Audi Q5 is er nu ook met Audi dynamic steering met 100% variabele stuuroverbrenging. Naast het standaardonderstel is er een wielophanging met instelbare dempers. Voor maximale dynamiek is er het sportonderstel en ook adaptieve luchtvering is leverbaar. Daarmee is het mogelijk om de bodemspeling naar wens in te stellen. Met Audi drive select hebben bestuurders keuze uit tot wel zeven rijmodi. De hill descent assistent maakt het afdalen van steile hellingen eenvoudig. De vernieuwde Audi Q5 heeft standaard 17 inch lichtmetalen velgen (S line: 18 inch). Optioneel zijn wielmaten tot 21 inch mogelijk.

Meer informatie

Eind dit jaar in de showroom

De Audi Q5 ‘nieuwe look’ wordt eind dit jaar op de Nederlandse markt verwacht, uitsluitend als Audi Q5 TFSI e plug-in hybride. Het debuut van het nieuwe model wordt gevierd met de zeer compleet én sportief uitgevoerde Audi Q5 edition one. Specificaties en prijzen van de vernieuwde Audi Q5 worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief

Prestaties die u van een Audi verwacht

Een auto met stekker heeft de toekomst. Daarom is de Audi Q5 TFSI e een plug-in hybride. Zijn TFSI-benzinemotor en sterke elektromotor zorgen voor de prestaties die u van een Audi mag verwachten. Kortere ritten rijdt u volledig elektrisch en langere ritten begint en eindigt u met de stille kracht van de elektromotor.

Wereldprimeur: digitale OLED-achterlichten

Als eerste auto is de vernieuwde Audi Q5 leverbaar met digitale OLED-achterlichten. Extreem efficiënte lichtgevende organische diodes zorgen voor een homogeen lichtoppervlak. Doordat de digitale OLED-achterlichtunits uit drie lichtsegmenten bestaan, is het mogelijk om verschillende lichtdesigns en -signaturen te realiseren. Zo kunnen klanten bij het bestellen van hun Q5 kiezen uit drie lichtsignatures voor de achterlichten, elk met zijn specifieke design voor de coming home en leaving home functie. Bij het inschakelen van de ‘dynamic’ stand van het Audi drive select-systeem krijgen de lichtunits aanvullend nog een ander lichtdesign.

De digitale OLED-achterlichtunits zijn ook uitgevoerd met nabijheidsdetectie: als een voertuig binnen twee meter afstand van de geparkeerde Q5 komt, lichten de OLED-segmenten op ter waarschuwing. Uiteraard zijn ook dynamische richtingaanwijzers inbegrepen bij de optionele OLED-lichtunits. Vóór heeft de vernieuwde Audi Q5 standaard LED-koplampen. Adaptive Matrix LED-koplampen zijn optioneel.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Verbluffend nieuw interieur

In een moderne auto werken steeds meer functies digitaal, net zoals thuis en in uw werk. Het instrumentenpaneel is een haarscherp scherm waarop u duidelijk ziet hoe ver u op stroom en benzine komt en of de accu energie afgeeft of juist bijlaadt. Overigens kunt u ook de myAudi-app aan uw auto koppelen en dan is veel van dergelijke informatie ook op uw telefoon zichtbaar.

Audi Q5 facelift interieur
interieur nieuwe audi q5
interieur achterbank audi q5 nieuw

Nieuwe dimensie aan rust en ontspanning

Elektrisch rijden voegt een nieuwe dimensie toe aan de rust en ontspanning die u in de Audi Q5 TFSI e ervaart. In alle stilte versnelt de auto als door een onzichtbare hand voortgeduwd. Daarbij komt er niets uit de uitlaat. Dat is prettig voor uw omgeving. Ook in de hybridestand is die onzichtbare hand u desgewenst behulpzaam. Tijdens kickdown schakelt de elektromotor maximaal achttien seconden bij voor extra acceleratievermogen, op voorwaarde dat de accu vol genoeg is.

Altijd de juiste aandrijving

De Audi Q5 TFSI e verenigt de power, rust en soepelheid die synoniem zijn aan elektrisch rijden met de ruimere actieradius van een benzinemotor. De auto kiest zelf de beste aandrijfvorm: puur elektrisch, uitsluitend gebruikmakend van de verbrandingsmotor of een combinatie van beide. Een 7-traps S tronic automaat en quattro-vierwielaandrijving behoren ook tot de aandrijflijn. Met al die techniek kunt u elke rijstijl hanteren, van zo zuinig mogelijk tot uitgesproken sportief.

Elektrisch rijden waar het kan

Voor ritten tot enkele tientallen kilometers heeft u genoeg aan stroom in de accu, want dergelijke afstanden legt de Q5 PHEV met gemak volledig elektrisch af. Heeft u meerdere afspraken op een dag verspreid door het land of ligt de reisbestemming honderden kilometers verder, dan weet u dat de benzinemotor u geen beperkingen oplegt. Onderweg wordt de accu bijgeladen, zodat u de laatste kilometers voor aankomst elektrisch rijdt. Een slimme functie van de Audi Q5 TFSI e, die in de stedelijke milieuzones van de toekomst steeds vaker van meerwaarde zal zijn.

Interesse in de nieuwe Audi Q5?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.