NL
078 - 6143322
Ames bandenwissel en uitlijnen

Voorbereid op ieder seizoen

Ames Bandenwissel en uitlijnen

Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw auto. Zij zorgen ervoor dat u grip heeft op de weg, beïnvloeden het brandstofverbruik van uw auto en zorgen voor een prettig rijcomfort. Ook kunt u terecht bij Ames voor het uitlijnen van uw auto. Heeft u bijvoorbeeld een stoepje hard geraakt? Of merkt u dat uw auto niet meer goed rechtuit rijdt? Dan kan het tijd zijn om de auto te laten uitlijnen. 

Ames is een erkende reparateur en gespecialiseerd in het controleren, uitlijnen en omwisselen van autobanden. Heeft u nieuwe banden nodig of is het tijd om uw banden te verwisselen voor banden die passen bij de tijd van het jaar?

Plan dan nu uw bandenwissel in

NL

Tijd voor de seizoenswissel naar zomerbanden

Wanneer de buitentemperatuur boven de 7°C komt, dan adviseren we om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Winterbanden zijn namelijk gemaakt voor de winter. Wanneer u ze ook in de zomer gebruikt, dan zullen ze eerder slijten. Daarnaast wordt het slipgevaar groter. Zomerbanden hebben namelijk met warm weer een betere wegligging, een lager brandstofverbruik en een lagere rolweerstand.

In de video leggen we u uit wat er komt kijken bij een bandenwissel en welke mogelijkheden er zijn.

 

Plan uw bandenwisselafspraak

Zomerbanden

Het is belangrijk dat u de juiste banden voor het seizoen gebruikt en dat uw banden in goede conditie zijn. Dit heeft namelijk grote invloed op de veiligheid. Wanneer u ineens hard moet remmen is het natuurlijk belangrijk dat u snel tot stilstand komt en niet doorglijdt. Daarom controleren wij bij iedere bandenwissel de conditie van het rubber, de profieldiepte en bandenspanning van uw banden. Onze winterbanden zijn perfect afgestemd op uw auto voor het optimale resultaat!

Plan uw bandenwisselafspraak

Ames bandenwissel
Ames bandenwissel

Bandenofferte aanvragen

Vraag via ons speciale bandenformulier vrijblijvend een offerte aan voor vier nieuwe banden. Hiervoor dient u de breedte, hoogte en velgenmaat (diameter) van uw banden door te geven. Optioneel kunt u ook het draagvermogen en de snelheidsindex aan ons doorgeven.

 

Vraag uw bandenofferte aan

Waarom banden verwisselen?

Zomer- naar winterbanden

Komt de buitentemperatuur onder de 7°C, dan is het aan te raden om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. In de winter krijgt u namelijk te maken met gladheid, sneeuw en kou. Daarom het is belangrijk dat uw banden bestemd zijn tegen alle weersomstandigheden. Het rubber van winterbanden is elastischer bij lagere temperatuur. Hierdoor wordt de remweg verkort, waardoor u ook bij gladheid snel kunt afremmen.

In 2 stappen meer grip & veiligheid

Middels de twee onderstaande stappen kunt u zelf gemakkelijk de conditie van uw banden controleren en leest u hoe u de juiste bandenspanning krijgt. Komt u er niet uit of wilt u er door een professional naar laten kijken? Kom dan langs bij één van onze vestigingen of maak een afspraak.

Stap 1: Bandenslijtage


In deze video leggen we uit hoe u zelf de conditie van de banden kunt controleren en wat de oorzaak kan zijn van bepaalde slijtage op de band. 


Twijfelt u over de conditie van uw banden? Maak dan (online) een afspraak of kom langs bij één van de vestigingen en we controleren de banden voor u. 

Stap 2: Bandenspanning


U wilt natuurlijk dat uw banden zo lang mogelijk meegaan. De juiste bandenspanning is belangrijk voor de juiste slijtage van de banden en zorgt daarnaast ook voor een goede wegligging en vermindert het brandstofverbruik. Zo kunt u gemakkelijk rond de €150,- per jaar besparen.


In deze video leggen we uit hoe u de banden op de juiste bandenspanning krijgt en hoe u de bandenspanning reset. Komt u er niet uit, kom dan langs bij één van onze vestigingen of maak gemakkelijk en snel een werkplaatsafspraak via de online werkplaatsplanner. 

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Onderstel uitlijnen bij Ames

Tijdens het uitlijnen van uw onderstel stellen we uw onderstel of wielophanging af in een recht spoor. Dit verbetert de wegligging, wat een grote invloed heeft op de effectiviteit van uw banden. Daarnaast zorgt een goed uitgelijnde auto ook voor minder brandstofverbruik, wat u kosten bespaard. Bovendien neemt de slijtage van banden af wanneer ze goed zijn uitgelijnd. Alle wielstanden van het onderstel worden gecontroleerd en afgesteld waardoor de auto weer recht spoort, dus niet scheef trekt en het stuur netjes recht staat.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Wanneer onderstel of wielophanging uitlijnen?

Wanneer u uw onderstel of wielophanging moet uitlijnen is per auto verschillend, maar u kunt het merken aan een aantal signalen.

Let daarom op de volgende zaken:

  • Bandenslijtage aan de binnen- of buitenkant van de band
  • De auto wijkt af naar één kant
  • De auto stuurt zwaar of licht
  • Stuur staat scheef
  • Het stuur draait niet terug na een bocht
  • Na iedere 20.000 kilometer of jaarlijks

 

Bij één of meer van bovenstaande signalen is het verstandig om uw wielen uit te laten lijnen.

In de video ontdekt u meer over wat we doen bij het uitlijnen van de wielen en wat erbij komt kijken. 

Ban(d)en wisselen?

Op zoek naar een (eerste) baan of kent u iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in de automotive branche? Bij Ames, onderdeel van Amega groep, zijn er veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Zo stoomt ons Talent Ontwikkelings Programma leerling monteurs klaar voor het echte werk en biedt het de mogelijkheid om door te groeien naar Eerste autotechnicus. 

 

Passie voor het sleutelen aan auto's? 

Bekijk vacature Leerling Monteur