NL
078 - 6143322

Banden offerte

Vraag via het formulier op deze pagina vrijblijvend een offerte aan voor vier nieuwe banden. Hiervoor dient u de breedte, hoogte en velgenmaat (diameter) van uw banden door te geven. Optioneel kunt u ook het draagvermogen en de snelheidsindex aan ons doorgeven. 

U kunt ook eenvoudig online een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde vestiging.

Hoe vind ik mijn bandenmaat? 

1. Breedte

De breedte van de band wordt weergegeven in millimeters. In het voorbeeld hierboven is te zien dat de band een breedte heeft van 205 millimeter. De breedte van de band gaat altijd in stappen van 10 millimeter. De bandenbreedte varieert tussen 125 mm en 335 mm. In Nederland is de gemiddelde bandenmaat 205 millimeter.

 

2. Hoogte

Het getal naast de breedte geeft de hoogte van de band aan. De hoogte van de band wordt weergeven in een percentage van de breedte van de band. In het geval van het voorbeeld hierboven is het getal 45. Dit geeft aan dat de hoogte van de band 45% van de breedte van de band is.

 

3. Velgenmaat

Het getal rechts van de letter geeft de velgenmaat waar de band omheen moet weer. Dit is de binnenmaat van de band. De eenheid die gebruikt wordt voor de velgenmaat zijn inches. In ons voorbeeld is de velgenmaat 16 inch. 

 

4. Draagvermogen

Het draagvermogen van een band wordt met een code aangegeven die uit maximaal drie getallen bestaat. In het voorbeeld staat dat het draagvermogen 83 is. Dit staat voor een belasting van 487 kilogram. Wij adviseren om hetzelfde draagvermogen te houden als uw huidige banden of in het instructieboekje raadplegen. 

 

5. Snelheidsindex

De snelheidsindex wordt weergegeven met een letter. Deze lettercode staat voor de maximale snelheid die de banden aankunnen. Van ons voorbeeld is de letter V af te lezen. De letter V staat voor een snelheid tot 240 km/h. Ook hier adviseren wij om minimaal dezelfde snelheidsindex aan te houden.

Banden offerte aanvragen