Duurzaamheid

Duurzaamheid binnen de Amega Groep

Ames is onderdeel van de Amega Groep en conformeert zich ook aan haar duurzaamheidsbeleid.

Wij geloven dat de grootste reductie in CO2 komen uit de kilometers die u niet rijdt. Kilometers die u niet rijdt kosten ook geen geld en auto's die niet op de weg zijn veroorzaken ook geen file. Als u wel moet verplaatsen dan hebben wij de schoonste techniek of het beste advies bij uw mobiliteitsbehoefte. 

Missie

“Het bieden van slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen voor onze klanten, gericht op het minimaliseren van de impact op het milieu en het verbeteren van de bereikbaarheid van onze regio.”

Duurzaamheidsverslag 2022

Wij zijn trots op ons tweede duurzaamheidsverslag. Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid en spannen ons al jaren in op het gebied van duurzaamheid. Het is onderdeel van ons beleid om onze doelen en inspanningen op dat gebied vast te leggen. Het duurzaamheidsverslag vertelt het verhaal van onze ambities, wat we daarmee willen bereiken en wat we al gerealiseerd hebben. Uit de positieve reacties die we kregen op ons eerste verslag blijkt dat ons duurzaamheidsbeleid onze eigen mensen trots maakt en stakeholders in de branche inspireert. Ook leidt het tot gesprekken met nieuwe partijen waaruit samenwerkingen ontstaan. Amega wil duurzaamheid op de kaart zetten in de automotive branche en nog meer organisaties inspireren om het verschil te maken

Klimaatakkoord vertaald naar de Amega Groep

Op 28 juni 2019 heeft het kabinet het Klimaatakkoord gepubliceerd. Onderstaande samenvatting geeft weer wat het Klimaatakkoord voor de sector ‘Mobiliteit ’ inhoudt. Er zijn veel afspraken gemaakt tussen partijen, de belangrijkste afspraken zijn samengevat. 

Doelstelling

Amega biedt u mobiliteit wanneer u daar behoefte aan heeft. Dat betekent dat we maatwerk leveren en de behoefte van u als klant uitgebreid in kaart brengen om, na een gedegen analyse, tot een goed advies te komen. Succesvol zijn in het realiseren van de milieudoelstellingen gaat hand in hand met het oog hebben voor de TCO (total Cost of Ownership) van een voertuig en het gebruiksprofiel van u als klant.

''Wij stellen ons tot doel dat in 2030 de gemiddelde CO2 uitstoot van de nieuw ingezette auto’s (basisjaar 1990) met 49% gereduceerd is.''

Amega Groep behaalt hoogste certificering Erkend Duurzaam

De Amega Groep, bestaande uit meerdere universele autobedrijven, schadeherstelbedrijven en dealers van diverse automerken, heeft met Erkend Duurzaam Premium de hoogste certificering binnen de autobranche behaald op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is de missie van de Amega Groep om klanten te begeleiden bij de transitie naar duurzame mobiliteit. Maar u mag meer van ons verwachten, ook voor de eigen onderneming hebben wij duurzaam ondernemen hoog op de agenda staan.

Behaalde resultaten

Amega heeft duurzaam verantwoord ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen al jaren hoog in het vaandel staan. Zo hebben we in de afgelopen periode ook al veel bereikt waar wij trots op zijn. Hieronder een overzicht van de behaalde resultaten op deze gebieden.