Elektrisch rijden met Volkswagen

Om ervoor te zorgen dat u de ultieme elektrische rijervaring heeft in uw Volkswagen helpt Ames door het bieden van laadoplossingen en informatie te geven over subsidies. Ook hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet voor elektrisch rijden, vertellen wij u over hybride rijden en leggen we alles uit over bijtellingsvoordeel. Zo weet u alles wat u moet weten over elektrisch rijden!

Laadoplossingen

Bij Ames bieden wij laadoplossingen zodat u uw elektrische Volkswagen gemakkelijk kunt opladen. Om dit te realiseren werk Ames nauw samen met Mobilitics, een organisatie die zich bezig houdt met het regelen van beheer en advies op het gebied van mobiliteit. Mobilitics biedt verschillende soorten laadpalen aan zodat er voor iedere Volkswagen-rijder een passende oplossing is. Om het nog toegankelijker te maken voor onze klanten is het naast het kopen van een laadpaal ook mogelijk om er een te huren of te leasen. Ook voor laadpassen kunt u bij ons terecht. Met deze laadpas is het mogelijk om bij wel meer dan 400.000 laadpunten op te laden, in zowel Nederland als in het buitenland. 

Wilt u meer weten over onze laadoplossingen, het kopen van een laadpas of over onze samenwerking met Mobilitics? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie. 

Subsidies elektrisch rijden

U kunt in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) als u een volledig elektrische personenauto koopt of leaset. Dit geldt dus ook bij het kopen of leasen van een elektrische Volkswagen!

Het totale subsidiebudget voor SEPP is verdeeld over de periode van 2020 tot en met 2024. De budgetten worden elk jaar vastgesteld voor nieuwe en gebruikte auto's. Om in aanmerking te komen voor de subsidie van 2024 is het van belang dat de koop- of leaseovereenkomst van de elektrische personenauto pas is afgesloten op of na 1 januari 2024. De auto mag ook pas vanaf deze datum op uw naam staan. 

Voor meer informatie over de subsidie en om er achter te komen of dat u in aanmerking komt kunt u op onderstaande button klikken. 

Tips voor elektrisch rijden

Wilt u ook alles uit uw elektrische Volkswagen halen? Dat kan!

Ames heeft een aantal handige tips op een rijtje gezet zodat u uw auto tot het maximale kan benutten. Zo leggen we uit wat generatief remmen is en wat het voordeel daarvan is. Ook geven we tips over hoe u uw elektrische actieradius kunt vergroten. Bijvoorbeeld door het gebruik van de grootste energievreters te beperken of door het gewicht van uw auto te beperken. 

Wilt u onze tips lezen? Klik dan op onderstaande button!

Hybride rijden

Er zijn verschillende soorten hybride auto's. Om een goede keuze te kunnen maken van wat voor soort hybride bij u past is het belangrijk om de verschillen te weten. Hieronder staan de soorten hybrides uitgelegd:

  • Plug-in hybride: u kunt uw auto opladen met behulp van een laadkabel. Zo is het mogelijk om tot een bepaalde afstand volledig elektrisch te rijden. Daarna kunt u verder rijden op brandstof.
  • Mild hybride: er is geen laadkabel omdat de auto oplaad tijdens het rijden. De elektrische actieradius is beperkt. 
  • Full hybride: de elektromotor wordt opgeladen tijdens het rijden en ondersteunt de brandstofmotor. Er is geen sprake van een volledig elektrische actieradius, maar de brandstof uitstoot wordt wel beperkt. 

Wilt u meer weten over de soorten hybride auto's en lezen over de voordelen van hybride rijden? Dat kan door op onderstaande button te klikken. 

Bijtellingsvoordeel op onze elektrische modellen

Bij Ames hebben wij in onze voorraad een diverse collectie een elektrische Volkswagen modellen met het bouwjaar 2021, 2022 en 2023. U kunt hierbij profiteren van de lagere bijtellingsregels die toen golden. Zo kunnen wij op nieuwe en zeer jong gebruikte elektrische Volkswagen 16% en 12% bijtelling bieden. 

Meer weten over deze lage bijtelling? Of wilt u gebruik maken van onze bijtellingscalculator? Dat kan via onderstaande button!