NL
078 - 6143322

Volkswagen distributieriem en distributieketting

Voorkom schade aan de motor.

Uw Volkswagen distributieriem of distributieketting laten vervangen? Ames is een erkend Volkswagen dealer en garage. Bij slijtage aan uw distributieriem of distributieketting helpen we u graag met het vakkundig vervangen. Dit is erg belangrijk om schade aan de motor te voorkomen. Wij vervangen de distributieriem of distributieketting van alle Volkswagen auto’s, waaronder de Volkswagen Polo, Volkswagen UP, Volkswagen Lupo en Volkswagen Passat.

Volkswagen distributieriem of distributieketting vervangen

Zowel de distributieriem als de distributieketting spelen een erg belangrijke rol in het functioneren van de motor van uw Volkswagen. Het verschil tussen de distributieriem en distributieketting is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Een distributieriem is een riem met tanden, gemaakt van sterke kunststof. Een distributieketting bestaat uit metalen schakels. Hierdoor slijt hij minder snel en gaat hij langer mee. Daarom is een distributieketting onderhoudsarm, hier zit dus geen vervangingsinterval op. Een distributieriem heeft ten alle tijden, afhankelijk van het motortype, een vervangingsinterval.

De distributieriem/ketting verbindt twee belangrijke draaiende assen in de motor. Door de kracht die op de distributieriem/ketting komt te staan, is deze onderhevig aan slijtage. Wanneer de distributieriem/ketting te ver versleten is, dan kan de riem grip verliezen of zelfs een tand verspringen. Hierdoor kan het zijn dat de motor slecht gaat lopen of zelfs kapot gaat. Wanneer de motor kapot gaat, dan brengt dit hoge kosten met zich mee. Daarom is het verstandig om de distributieriem tijdig te laten vervangen volgens specificaties door een specialist. De distributieketting moet vervangen worden in geval van klachten of storingen. Deze klachten kunnen onder andere bestaan uit bijgeluiden.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Wanneer moet de distributieriem/ketting vervangen worden?

Wanneer de distributieriem/ketting precies vervangen moet worden, is afhankelijk van een aantal factoren zoals het model, de motor en natuurlijk uw rijstijl. Ons advies is om uw distributieriem/ketting bij een maximaal aantal kilometers te vervangen volgens fabrieksspecificaties. De hoeveelheid kilometers hangt af van het model. Dit staat in uw onderhoudsboekje. Daarnaast is het verstandig om iedere vijf jaar uw distributieriem/ketting periodiek te laten checken.

Signalen distributieriem/ketting vervangen

Ook kan het zijn dat het al eerder nodig is om uw distributieriem te vervangen. Wanneer dit is, wordt redelijk snel duidelijk. Let hierbij op de volgende signalen:

  • Motor maakt een tikkend geluid: Wanneer u een tikkend geluid hoort in de motor, dan kan het zijn dat de distributieriem/ketting verzwakt is. Hierdoor ‘’glijden’’ de tanden langs de tandwielen, waardoor een tikkend geluid wordt veroorzaakt.

 

  • Motor start niet: Wanneer de motor van uw Volkswagen niet meer start, dan kan het zijn dat de distributieriem/ketting gebroken is. In dat geval kan de motor namelijk niet meer ontstoken worden. Hierdoor hoort u wel de startmotor, maar begint de motor niet te lopen.

 

  • Motor pruttelt en levert minder vermogen: Wanneer de prestaties van uw motor achteruit gaan, dan kan dit worden veroorzaakt door slijtage aan de distributieriem/ketting. Dit kunt u bijvoorbeeld merken doordat de motor sputtert en het vermogen van uw auto afneemt. Hierdoor krijgt uw auto moeite met optrekken op de snelweg of na een stoplicht.

 

  • Kleine stukjes metaal in de motorolie: Wanneer u stukjes metaal in de motorolie aantreft, dan kan dit een teken zijn van slijtage aan uw distributieketting. Wanneer de distributieketting verslijt, dan kunnen er namelijk kleine stukjes afbreken die in de motorolie terecht komen.

 

  • Waarschuwingslampje van de motor brandt: Wanneer het motorstoringslampje gaat branden kan dit een indicatie zijn dat uw distributieriem/ketting niet meer goed functioneert. Het motorstoringslampje geeft het namelijk aan wanneer er iets mis gaat in de motor. De distributieriem heeft een belangrijke functie voor de werking van de motor.

 

Mocht u één van bovenstaande punten opmerken, dan is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een afspraak maakt om uw distributieriem/ketting te laten controleren. Indien u door blijft rijden met een versleten distributieriem/ketting, dan kan dat leiden tot vervolgschade en grote kosten met zich meenemen.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Volkswagen distributieriem/ketting vervangen kosten

De kosten van het vervangen van uw Volkswagen distributieriem/ketting hangen af van het type auto dat u heeft. Wij gebruiken de officiële Volkswagen onderhoudsprijzen en laten het u altijd weten wanneer de kosten verschillen ten opzichte van de geschetste verwachting. Omdat wij de officiële Volkswagen onderdelen gebruiken, heeft u twee jaar garantie op de distributieriem/ketting.

Volkswagen distributieriem/ketting vervangen door Ames

Wanneer u kiest voor het vervangen van uw Volkswagen distributieriem/ketting door Ames dan kiest u voor onderhoud door een erkende Volkswagen garage. Onze Volkswagen specialisten staan voor u klaar. Wij maken graag een afspraak met u voor het vervangen van de distributieriem/ketting van uw Volkswagen.

wit vinkje Originele Volkswagen onderdelen

wit vinkje Gratis 24 uur pechhulp in Europa

wit vinkje 4 jaar garantie

wit vinkje Onderhoud door opgeleid Volkswagen personeel

Plan direct uw werkplaatsafspraak