NL
078 - 6143322

Audi distributieriem en distributieketting

Voorkom schade aan de motor.

Uw Audi distributieriem of distributieketting laten vervangen? Ames is een erkend Audi dealer en garage. Bij slijtage aan uw distributieriem of distributieketting helpen we u graag met het vakkundig vervangen. Dit is erg belangrijk om schade aan de motor te voorkomen. Wij vervangen de distributieriem of distributieketting van alle Audi auto’s, waaronder de Audi A1, Audi A3, Audi A4 en de Audi A6.

Audi distributieriem of distributieketting vervangen

Zowel de distributieriem als de distributieketting spelen een erg belangrijke rol in het functioneren van de motor van uw Audi. Het verschil tussen de distributieriem en distributieketting is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Een distributieriem is een riem met tanden, gemaakt van sterke kunststof. Een distributieketting bestaat uit metalen schakels. Hierdoor slijt hij minder snel en gaat hij langer mee. Of uw Audi een distributieriem of distributieketting heeft, is afhankelijk van het model, maar beide hebben dezelfde werking.

De distributieriem/ketting verbindt twee belangrijke draaiende assen in de motor. Door de kracht die op de distributieriem/ketting komt te staan, is deze onderhevig aan slijtage. Wanneer de distributieriem/ketting te ver versleten is, dan kan de riem grip verliezen of zelfs een tand verspringen. Hierdoor kan het zijn dat de motor slecht gaat lopen of zelfs kapot gaat. Wanneer de motor kapot gaat, dan brengt dit hoge kosten met zich mee. Daarom is het verstandig om de distributieriem/ketting tijdig te laten vervangen door een specialist.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Wanneer moet de distributieriem/ketting vervangen worden?

Wanneer de distributieriem/ketting precies vervangen moet worden, is afhankelijk van een aantal factoren zoals het model, de motor en natuurlijk uw rijstijl. Ons advies is om uw distributieriem/ketting iedere 5 jaar of bij een maximaal aantal kilometers te vervangen. De hoeveelheid kilometers hangt af van het model. Dit staat in uw onderhoudsboekje omschreven.

Signalen distributieriem/ketting vervangen

Ook kan het zijn dat het al eerder nodig is om uw distributieriem te vervangen. Wanneer dit is, wordt redelijk snel duidelijk. Let hierbij op de volgende signalen:

 

  • Motor maakt een tikkend geluid

Wanneer u een tikkend geluid hoort in de motor, dan kan het zijn de distributieriem/ketting verzwakt is. Hierdoor ‘’glijden’’ de tanden langs de tandwielen, waardoor een tikkend geluid wordt veroorzaakt.

  • Motor start niet

Wanneer de motor van uw Audi niet meer start, dan kan het zijn de distributieriem/ketting gebroken is. In dat geval kan de motor namelijk niet meer ontstoken worden. Hierdoor hoort u wel de startmotor, maar begint de motor niet te lopen.

  • Motor pruttelt en levert minder vermogen

Wanneer de prestaties van uw motor achteruit gaan, dan kan dit worden veroorzaakt door slijtage aan de distributieriem/ketting. Dit kunt u bijvoorbeeld merken doordat de motor sputtert en het vermogen van uw auto afneemt. Hierdoor krijgt uw auto moeite met optrekken op de snelweg of na een stoplicht.

  • Kleine stukjes metaal in de motorolie

Wanneer u stukjes metaal in de motorolie aantreft, dan kan dit een teken zijn van slijtage aan uw distributieriem/ketting. Wanneer de distributieriem/ketting verslijt, dan kunnen er namelijk kleine stukjes afbreken die in de motorolie terecht komen.

  • Waarschuwingslampje van de motor brandt

Wanneer het motorstoringslampje gaat branden kan dit een indicatie zijn dat uw distributieriem/ketting niet meer goed functioneert. Het motorstoringslampje geeft het namelijk aan wanneer er iets mis gaat in de motor. De distributieriem heeft een belangrijke functie voor de werking van de motor.

 

Mocht u één van bovenstaande punten opmerken, dan is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een afspraak maakt om uw distributieriem/ketting te laten controleren. Indien u door blijft rijden met een versleten distributieriem/ketting, dan kan dat leiden tot vervolgschade en grote kosten met zich meenemen.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Audi distributieriem/ketting vervangen kosten

De kosten van het vervangen van uw Audi distributieriem/ketting hangt af van het type auto dat u heeft. Wij gebruiken de officiële Audi onderhoudsprijzen en laten het u altijd weten wanneer de kosten hoger uitvallen dan gedacht. Omdat wij de officiële Audi onderdelen gebruiken, heeft u twee jaar garantie op de distributieriem/ketting.

Audi distributieriem/ketting vervangen door Ames

Wanneer u kiest voor het vervangen van uw Audi distributieriem/ketting door Ames dan kiest u voor onderhoud door een erkende Audi garage. Onze Audi specialisten staan voor u klaar. Wij maken graag een afspraak met u voor het vervangen van de distributieriem/ketting van uw Audi.

Vinkje rood Originele Audi onderdelen

Vinkje rood Gratis 24 uur pechhulp in Europa

Vinkje rood 4 jaar garantie

Vinkje rood Onderhoud door opgeleid Audi personeel

 

Plan direct uw werkplaatsafspraak