NL
078 - 6143322

Audi bandenwissel en uitlijnen

Houd grip op de weg.

Audi bandenwissel en uitlijnen? Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw auto. Zij zorgen ervoor dat u grip heeft op de weg, beïnvloeden het brandstofverbruik van uw auto en zorgen voor een prettig rijcomfort. Ames is een erkende Audi reparateur en gespecialiseerd in het controleren, omwisselen en uitlijnen van autobanden. Deze service verlenen wij voor alle Audi modellen, waaronder de Audi A1, Audi A3, Audi A4 en de Audi A6.

Audi bandenwissel

Het is belangrijk dat u de juiste banden voor het seizoen gebruikt en dat uw banden in goede conditie zijn. Dit heeft namelijk grote invloed op de veiligheid. Wanneer u ineens hard moet remmen is het natuurlijk belangrijk dat u snel tot stilstand komt en niet doorglijdt. Daarom controleren wij iedere bandenwissel de conditie van het rubber, de profieldiepte en bandenspanning van uw banden. Zowel onze Audi zomer- als winterbanden zijn perfect afgestemd op uw Audi voor het optimale resultaat!

 

Plan direct uw werkplaatsafspraak

Audi zomerbanden

Wanneer de buitentemperatuur onder de 7°C komt, dan is het aan te raden om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. In de winter krijgt u namelijk te maken met gladheid, sneeuw en kou. Daarom het is belangrijk dat uw banden bestemd zijn tegen alle weeromstandigheden. Het rubber van winterbanden is elastischer bij lagere temperatuur. Hierdoor wordt de remweg verkort, waardoor u ook bij gladheid snel kunt afremmen.

Audi winterbanden

Wanneer de buitentemperatuur boven de 7°C komt, dan adviseren we u om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Winterbanden zijn namelijk gemaakt voor de winter. Wanneer u ze ook in de zomer gebruikt, dan zullen ze eerder slijten. Daarnaast wordt het slipgevaar groter. Zomerbanden hebben namelijk met warm weer een betere weglegging, een lager bandstofverbruik en een lagere rolweerstand.

In 2 stappen meer grip & veiligheid

Middels de twee onderstaande stappen kunt uzelf gemakkelijk de conditie van uw banden controleren en leest u hoe u de juiste bandenspanning krijgt. Komt u er niet uit of wilt u er door een professional naar laten kijken? Kom dan langs bij één van onze vestigingen of maak een afspraak.

Stap 1: Bandenslijtage


In deze video leggen wij u uit hoe uzelf de conditie van de banden kunt controleren en wat de oorzaak kan zijn van bepaalde slijtages op de band. 


Twijfelt u over de conditie van uw banden? Maak dan een afspraak of kom langs bij één van de vestigingen en wij controleren de banden voor u. Heeft u nieuwe banden nodig? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onderstaande button.

Vraag uw banden 
offerte aan

Stap 2: Bandenspanning


U wilt natuurlijk dat uw banden zo lang mogelijk meegaan. De juiste bandenspanning is belangrijk voor de juiste slijtage van de banden en zorgt daarnaast ook voor een goede wegligging en vermindert het brandstofverbruik. Zo kan u jaarlijks gemakkelijk zo'n € 150 per jaar besparen.


In deze video leggen wij u alles uit over hoe u de banden op de juiste bandenspanning krijgt en hoe u de bandenspanning reset. Komt u er niet uit, kom dan langs bij één van onze vestigingen of maak een werkplaatsafspraak. 

Plan uw werkplaatsafspraak

Onderstel uitlijnen Audi

Tijdens het uitlijnen van uw onderstel stellen wij uw wielen af in een recht spoor. Dit verbetert de wegligging, wat een grote invloed heeft op de effectiviteit van uw banden. Daarnaast zorgt een goed uitgelijnde auto ook voor minder brandstofverbruik, wat u kosten bespaard. Bovendien neemt de slijtage van banden af wanneer ze goed zijn uitgelijnd.

 

Plan direct uw werkplaatsafspraak

Wanneer banden uitlijnen?

Wanneer u uw banden moet uitlijnen is per auto verschillend, maar u kunt het merken aan een aantal signalen. Let daarom op de volgende zaken:

  • Bandenslijtage aan de binnen- of buitenkant van de band
  • De auto wijkt af naar één kant
  • De auto stuurt zwaar of licht
  • Het stuurt draait niet terug na een bocht
  • Na iedere 20.000 kilometer of jaarlijks

Bij één of meer van bovenstaande signalen is het verstandig om uw banden uit te laten lijnen.

Audi bandenwissel en banden uitlijnen door Ames

Wanneer u kiest voor een bandenwissel of het uitlijnen van uw banden door Ames, dan kiest voor een erkende Audi dealer. Onze Audi specialisten staan voor u klaar. Wij maken graag een afspraak met u voor het wisselen of uitlijnen van uw banden.

Vinkje rood Gratis pechhulp in Europa

Vinkje rood Originele Audi onderdelen

Vinkje rood 4 jaar garantie

Vinkje rood Opgeleid Audi personeel

 

Plan direct uw werkplaatsafspraak