Volkswagen Hybride

Tot 128 km range!

Volkswagen Hybride

Uniek: Reserveer uw Volkswagen Tiguan, Passat of Golf Hybrid!

De slag naar elektrisch en hybride rijden is gemaakt. Met de Volkswagen ID. familie heeft Volkswagen de weg naar een elektrische toekomst al enige tijd ingezet. Wilt u de elektrische toekomst ervaren maar rijdt u ook graag op benzine? Dan zijn de Volkswagen hybride modellen een goede tussenweg! Met de nieuwe Volkswagen Tiguan, Passat en Touareg biedt Volkswagen deze populaire modellen nu ook als hybride aan. Daar komt snel ook de Volkswagen Golf hybride bij. Vind hier alle informatie over hybride rijden. 

Ontdek onze hybride modellen

In 2024 zijn er maar liefst 3 nieuwe Volkswagen modellen geïntroduceerd die ook een Hybride variant als uitvoering hebben. De Touareg is altijd Hybride en de nieuwe Tiguan en de nieuwe Passat hebben ook een Hybride variant. Van de Tiguan en Passat Hybride uitvoeringen zijn beperkte productieplekken beschikbaar. Via Ames Autobedrijf krijgt u de mogelijk om kosteloos uw productieplek te reserveren. Dit geldt ook voor de vernieuwde Golf, die later in 2024 wordt geïntroduceerd. 

Soorten hybride

De plug-in hybrid

Volledig elektrisch én benzine

Plug-in hybride heeft zowel een elektromotor als een benzinemotor. Zo kunt u met de nieuwe Tiguan tot zo’n 129 km volledig elektrisch rijden, voordat de brandstofmotor het overneemt. Dus uw woon-werk verkeer kunt u gewoon volledig elektrisch rijden. Daarnaast kunt u zorgeloos op vakantie, eventueel mét zware caravan.

De mild hybride

Een nieuwe manier om zuiniger te rijden

Voor wie nog niet over wil naar volledig elektrisch rijden, zijn mild hybrids met een eTSI-motor een goed alternatief. Het brandstofverbruik is een stuk lager, terwijl u niets inlevert op prestaties. Hoe het precies werkt? Wanneer u remt, laadt het 48-voltsysteem automatisch bij. Een lager brandstofverbruik, meer kracht en meer comfort – wat wilt u nog meer.

De full hybride

Elektrisch autorijden zonder stekker

Full hybrid autorijden is een manier van autorijden waarbij de auto gebruikmaakt van zowel een benzinemotor als een elektromotor om te rijden. Dit betekent dat de auto kan schakelen tussen het gebruik van benzine en elektriciteit om de motor aan te drijven. Zo rijdt de auto zuiniger en stoot deze minder CO2 uit dan een auto op benzine.

Wat zijn de voordelen van hybride rijden?

Hybride autorijden heeft verschillende voordelen, waaronder:

 Lagere brandstofkosten: Hybride auto's zijn zuiniger, omdat ze zowel een elektromotor als een benzinemotor hebben. Dit betekent dat u minder vaak hoeft te tanken en dat u geld kunt besparen op brandstofkosten.

 Milieuvriendelijker: Hybride auto's stoten minder CO2 uit, wat beter is voor het milieu. Ze hebben minder uitstoot van schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden en fijnstof, wat beter is voor de gezondheid.

 Stil rijden: Omdat hybride auto's ook op elektriciteit kunnen rijden, zijn ze stiller dan benzine- en dieselauto's. Dit maakt het fijner om erin te rijden.

 Minder onderhoud: Hybride auto's hebben meestal minder onderhoud nodig, omdat ze minder slijtage hebben aan de remmen en de motor.

 Belastingvoordelen: In sommige landen zijn er belastingvoordelen voor hybride auto's, zoals lagere wegenbelasting en subsidies.

Kortom, een hybride auto rijden kunt u geld besparen, het rijden fijner maken én is beter voor het milieu.

Is hybride rijden goedkoper?

Het kopen van een hybride auto is vaak wat duurder dan een auto die volledig op brandstof rijdt. Maar, door de korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb) en de lagere verbruikskosten haalt u de hogere aankoopkosten er makkelijk uit. U verbruikt namelijk minder brandstof met een hybride auto, omdat de elektromotor vaak de benzinemotor ondersteunt. Wie nu een hybride auto koopt, krijgt ook nog eens korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb). Tot 2025 krijgt u 50% korting. In 2025 is de korting nog 25% en vanaf 2026 moet de volledige mrb worden betaald.

Heeft u een vraag over Hybride rijden?

Wilt u meer weten over hybride rijden of heeft u er een vraag over? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Wij voorzien u graag vrijblijvend van informatie over hybride rijden.