NL
078 - 6143322

Remmen Volkswagen bedrijfswagen

Remmen waar u op kunt vertrouwen

De remmen van uw Volkswagen bedrijfswagen laten controleren of vervangen? Als ondernemer wilt u natuurlijk kunnen vertrouwen op uw bedrijfswagen. De remmen van uw bedrijfswagen hebben hier natuurlijk een grote invloed op. U wilt van uw remmen op aan kunnen, daarom is het belangrijk dat ze optimaal functioneren.

Maak direct een afspraak

NL

Ames is een erkende Volkswagen garage en specialist op het gebied van Volkswagen remmen. Wij controleren daarom uw remmen op slijtage en, indien nodig, vervangen we de remmen. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Dit doen wij voor alle Volkswagen bedrijfswagens, waaronder de Volkswagen Caddy, Volkswagen Crafter en Volkswagen Transporter.

Volkswagen bedrijfswagen remmen controleren

Het is erg belangrijk dat u op de remmen van uw Volkswagen bedrijfswagen kunt vertrouwen. Echter zijn uw remmen onderhevig aan slijtage. Remmen bestaan namelijk uit twee onderdelen: de remblokken en de remschijven. Wanneer u remt, dan drukken de remblokken tegen de remschijven. Daardoor remt de auto af. Door de grote druk op zowel de remblokken als de remschijven zijn beide onderdelen onderhevig aan slijtage.

De remmen zijn een belangrijk onderdeel van uw auto en het heeft grote gevolgen als deze niet optimaal functioneren. Daarom worden de remmen bij iedere onderhoudsbeurt gecontroleerd. Mocht u eerder uw twijfels hebben over de kwaliteit van uw remmen, neem dan gerust contact met ons op om uw remmen van bijvoorbeeld uw Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter of Volkswagen Crafter te controleren!

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Remblokken controleren en vervangen

Aangezien de remblokken slijten, controleren we tijdens iedere onderhoudsbeurt de dikte van de remblokken. Wanneer deze een minimum dikte hebben bereikt, dan moeten de remblokken vervangen worden. Sommige modellen waarschuwen tegenwoordig ook wanneer de remblokken vervangen moeten worden.

Remschijven controleren en vervangen

De remblokken drukken op de remschijven tijdens het remmen, waardoor niet alleen de remblokken maar ook de remschijven onderhevig zijn aan slijtage. De remschijven kunnen op twee manieren verslijten. De dikte van de schijven kan afnemen, maar de remschijven kunnen ook kromtrekken.

Het kromtrekken van de remschijven vindt plaats wanneer u met hete remmen door een plas water rijdt. Indien de remschijven versleten zijn, dan is het belangrijk om de remschijven van bijvoorbeeld uw Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter of Volkswagen Crafter zo snel mogelijk te laten vervangen. Hierdoor voorkomt u vervolgschade.

Volkswagen bedrijfswagen remmen vervangen

Over het algemeen moet u uw remmen tussen de 30.000 en 50.000 gereden kilometers vervangen. Echter kan het zijn dat de levensduur van de remmen wordt verkort, doordat de remschijven bijvoorbeeld zijn kromgetrokken. Wanneer uw remmen toe zijn aan vervanging zult u vanzelf aan uw auto merken. Let hierbij op de volgende zaken:

 • De remmen maken een vreemd geluid
  Wanneer uw remmen versleten zijn, dan hoort u tijdens het remmen een schurend of schrapend geluid.
 • Het waarschuwingslampje van de remvloeistof brandt
  Indien het waarschuwingslampje van de remvloeistof gaat branden, dan kan dit een teken zijn dat uw remblokken versleten zijn.
 • Het remmen gaat lastiger
  Wanneer u het rempedaal verder in moet drukken dan voorheen, of wanneer uw remweg langer wordt, dan kan het zijn dat uw remmen aan vervanging toe zijn.
 • Trillingen tijdens het remmen
  Wanneer u trillingen voelt tijdens het remmen, dan is de remschijf hoogstwaarschijnlijk kromgetrokken. Doordat de remblokken tegen een kromme schijf schuren worden er trillingen veroorzaakt tijdens het remmen.

 

Wanneer u één van bovenstaande zaken signaleert, dan is het zaak dat u zo spoedig mogelijk een afspraak maakt om uw remmen te laten controleren. De kans is namelijk aanwezig dat uw remmen versleten zijn en daardoor minder goed functioneren.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Kosten vervangen remblokken en remschijven

De kosten van het vervangen van uw remblokken en remschijven hangen af van uw type bedrijfswagen. Wij hanteren de landelijke Volkswagen bedrijfswagen kosten en werken met een offerte vooraf. Zo weet u precies wat de kosten voor de reparatie gaan zijn en komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Volkswagen bedrijfswagen remschijven of remblokken vervangen door Ames

Wanneer u kiest voor het controleren of vervangen van uw remmen door Ames, dan kiest voor een erkende Volkswagen garage. Onze Volkswagen bedrijfswagen specialisten staan voor u klaar voor het controleren of vervangen van de remmen van uw Volkswagen bedrijfswagen.

 Originele Volkswagen bedrijfswagen onderdelen

 Vervangend vervoer

 4 jaar garantie

 Opgeleid Volkswagen bedrijfswagen personeel

 

Plan uw werkplaatsafspraak

NL