NL
078 - 6126755

Volkswagen bedrijfswagen distributieriem

Voorkom dat u stil komt te staan

De distributieriem van uw Volkswagen bedrijfswagen, zoals de Volkswagen Caddy, Volkswagen Crafter of Volkswagen Transporter, laten vervangen? Als ondernemer wilt u natuurlijk kunnen vertrouwen op uw bedrijfswagen. Daarom is het zaak dat u de distributieriem of distributieketting zo spoedig mogelijk laat vervangen bij schade. Wanneer hij breekt komt u namelijk stil te staan langs de kant van de weg en dat is natuurlijk niet wenselijk. Bovendien is dit belangrijk om schade aan de motor, en zo hoge kosten, te voorkomen.

Maak direct een afspraak

NL

Ames is een erkende Volkswagen bedrijfswagen garage en gespecialiseerd in Volkswagen onderhoud. Wij vervangen de distributieriem graag voor u. Dit doen wij voor alle Volkswagen modellen, waaronder de Volkswagen Caddy, Volkswagen Crafter en Volkswagen Transporter.

Plan direct uw 
werkplaatsafspraak

Volkswagen bedrijfswagen distributieriem vervangen

De distributieriem speelt een erg belangrijke rol in het functioneren van de motor van uw Volkswagen bedrijfswagen. Het verschil tussen de distributieriem en distributieketting is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Een distributieriem is een riem met tanden, gemaakt van sterke kunststof. Een distributieketting bestaat uit metalen schakels. Hierdoor slijt hij minder snel en gaat hij langer mee. Of uw Volkswagen bedrijfswagen een distributieriem of distributieketting heeft, is afhankelijk van het model, maar beide hebben dezelfde werking.

De distributieriem/ketting verbindt twee belangrijke draaiende assen in de motor. Door de kracht die op de distributieriem/ketting komt te staan, is deze onderhevig aan slijtage. Wanneer de distributieriem/ketting te ver versleten is, dan kan de riem grip verliezen of zelfs een tand verspringen. Hierdoor kan het zijn dat de motor slecht gaat lopen of zelfs kapot gaat. Wanneer de motor kapot gaat, dan brengt dit hoge kosten met zich mee. Daarom is het verstandig om de distributieriem/ketting van uw Volkswagen bedrijfswagen tijdig te laten vervangen door een specialist.

 

Plan direct uw 
werkplaatsafspraak

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Wanneer de distributieriem precies vervangen moet worden, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het model, de motor en natuurlijk uw rijstijl. Ons advies is om uw distributieriem iedere 5 jaar of bij een maximaal aantal kilometers te vervangen. De hoeveelheid kilometers hangt af van het model. Dit staat in uw onderhoudsboekje.

Signalen distributieriem vervangen

Ook kan het zijn dat het al eerder nodig is om uw distributieriem te vervangen. Wanneer dit is, wordt redelijk snel duidelijk. Let hierbij op de volgende signalen:

  • Motor maakt een tikkend geluid

Wanneer u een tikkend geluid hoort in de motor, dan kan het zijn de distributieriem verzwakt is. Hierdoor "glijden" de tanden langs de tandwielen, waardoor een tikkend geluid wordt veroorzaakt.

  • Motor start niet

Wanneer de motor van uw Volkswagen bedrijfswagen niet meer start, dan kan het zijn de distributieriem gebroken is. In dat geval kan de motor namelijk niet meer ontstoken worden. Hierdoor hoort u wel de startmotor, maar begint de motor niet te lopen.

  • Motor pruttelt en levert minder vermogen

Wanneer de prestaties van uw motor achteruit gaan, dan kan dit worden veroorzaakt door slijtage aan de distributieriem/ketting. Dit kunt u bijvoorbeeld merken doordat de motor sputtert en het vermogen van uw auto afneemt. Hierdoor krijgt uw auto moeite met optrekken op de snelweg of na een stoplicht.

  • Kleine stukjes metaal in de motorolie

Wanneer u stukjes metaal in de motorolie aantreft, dan kan dit een teken zijn van slijtage aan uw distributieriem/ketting. Wanneer de distributieriem/ketting verslijt, dan kunnen er namelijk kleine stukjes afbreken die in de motorolie terecht komen.

  • Waarschuwingslampje van de motor brandt

Wanneer het motorstoringslampje gaat branden kan dit een indicatie zijn dat uw distributieriem/ketting niet meer goed functioneert. Het motorstoringslampje geeft het namelijk aan wanneer er iets mis gaat in de motor. De distributieriem heeft een belangrijke functie voor de werking van de motor.

 

Mocht u één van bovenstaande punten opmerken, dan is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een afspraak maakt om uw distributieriem te laten controleren. Indien u door blijft rijden met een versleten distributieriem, dan kan dat leiden tot vervolgschade en grote kosten met zich meenemen.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Volkswagen bedrijfswagen distributieriem vervangen kosten

De kosten van het vervangen van uw Volkswagen bedrijfswagen distributieriem hangt af van het type auto dat u heeft. Wij gebruiken de officiële Volkswagen bedrijfswagen onderhoudsprijzen en laten het u altijd weten wanneer de kosten hoger uitvallen dan gedacht. Omdat wij de officiële Volkswagen bedrijfswagen onderdelen gebruiken, heeft u twee jaar garantie op de distributieriem.

Volkswagen bedrijfswagen distributieriem vervangen door Ames

Wanneer u kiest voor het vervangen van uw Volkswagen bedrijfswagen distributieriem door Ames, dan kiest voor onderhoud door een erkende Volkswagen bedrijfswagen garage. Onze Volkswagen bedrijfswagen specialisten staan voor u klaar. Wij maken graag een afspraak met u voor het vervangen van de distributieriem van uw Volkswagen bedrijfswagen, zoals de Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter.

 Originele Volkswagen bedrijfswagen onderdelen

 Gratis 24 uur pechhulp in Europa

 4 jaar garantie

 Onderhoud door opgeleid Volkswagen bedrijfswagen personeel

 

Plan uw werkplaatsafspraak

NL