Elektrisch rijden met Audi

De ultieme elektrische rijervaring in uw Audi, daar helpt Ames graag bij! Daarom biedt Ames laadoplossingen, informatie over subsidies, geven we tips, leggen we de verschillende soorten hybride auto's uit en vertellen we over bijtellingsvoordeel op onze elektrische auto's. Leer alles over elektrisch rijden in uw Audi!

Laadoplossingen

Ames werkt samen met Mobilitics, zo kunnen wij laadoplossingen bieden en kunt u gemakkelijk uw elektrische Audi opladen. Mobilitics is een organisatie en richt zich op het regelen van beheer en advies op het gebied van mobiliteit. Het bedrijf biedt verschillende soorten laadpalen zodat er voor iedereen een passende laadoplossing is. Hierbij is het mogelijk om een laadoplossing te kopen, huren of leasen. Naast laadpalen heeft Mobilitics ook laadpassen waarmee u bij meer dan 400.000 laadpunten kunt opladen in Nederland en in het buitenland!

Voor meer informatie over Mobilitics, laadpalen, laadpassen en andere laadoplossingen kunt u op onderstaande button klikken. 

Subsidies elektrisch rijden

Bij aankoop of het leasen van een volledig elektrische personenauto kunt u in aanmerking komen voor Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Het totale budget van de subsidie voor SEPP is verdeeld over de periode van 2020 tot en met 2024. Voor nieuwe en gebruikte auto's worden elk jaar de budgetten vastgesteld. 

Als u in aanmerking wilt komen voor SEPP 2024 is het belangrijk dat de koop- of leaseovereenkomst van de elektrische personenauto pas is afgesloten op of na 1 januari 2024. De auto mag ook pas vanaf deze datum op uw naam staan. 

Voor meer informatie kunt u op onderstaande button klikken. 

Tips voor elektrisch rijden

Haal het maximale uit uw elektrische Audi met de tips van Ames!

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat u de beste elektrische rijervaring heeft. Zo geven wij informatie en uitleg over regeneratief remmen en de voordelen er van. Ook hebben wij een aantal tips over hoe u de grootste energievreters kunt verminderen, zo kunt u de elektrische actieradius van uw auto vergroten!

Klik op onderstaande button om de tips te lezen.

Hybride rijden

Er zijn verschillende soorten hybride auto's:

  • Plug-in hybride: met behulp van een laadkabel kunt u uw auto opladen. Er is een bepaalde afstand die u volledig elektrisch kunt rijden, daarna kunt u gebruik maken van de brandstofmotor. 
  • Mild hybride: tijdens het rijden laad de accu op. De elektrische actieradius is beperkt, als deze leeg is kunt u verder rijden op de brandstofmotor. 
  • Full hybride: de elektromotor wordt opgeladen tijdens het rijden. Er is geen volledig elektrische actieradius omdat de elektromotor de brandstofmotor ondersteunt. 

Het rijden van een hybride auto heeft verschillende voordelen zoals lagere brandstofkosten en over het algemeen minder onderhoud. Voor meer informatie over de verschillende soorten hybrides en de voordelen van hybride rijden kunt u op onderstaande button klikken. 

Bijtellingsvoordeel op onze elektrische modellen

Wij hebben een diverse collectie aan elektrische Audi modellen met het bouwjaar 2021, 2022 en 2023 in onze voorraad. Hierbij kunt u profiteren van de lagere bijtellingsregels die op dat moment nog golden. Zo kunnen wij bij nieuwe en zeer jong gebruikte elektrische Audi auto's een bijtelling bieden van 16% en 12%. 

Voor meer informatie over de lagere bijtelling kunt u op onderstaande button klikken. Hier kunt u ook gebruik maken van onze bijtellingscalculator.