Elektrisch rijden met Cupra

Alles wat u moet weten over elektrisch rijden. Bij Ames helpen wij u graag om de beste elektrische Cupra rijervaring te krijgen. Daarom bieden wij laadoplossingen, informatie over subsidies, tips, uitleg over hybride auto's en de voordelen en tot slot het bijtellingsvoordeel. Zo kunt u alles uit uw Cupra halen. 

Laadoplossingen

Dankzij onze samenwerking met Mobilitics kunnen wij laadoplossingen aanbieden. Mobilitics is een organisatie die zich bezig houdt met beheer en advies op het gebied van mobiliteit. Ze hebben verschillende laadpalen waardoor er voor iedere Cupra rijder een passende laadpaal is. Het is mogelijk om een laadpaal te kopen, huren of leasen. 

Naast laadpalen biedt Mobilitics ook laadpassen. Met een laadpas kunt u bij meer dan 400.000 laadpunten in Nederland en daarbuiten opladen. 

Voor meer informatie over de samenwerking tussen Ames en Mobilitics en alle laadoplossingen die wij bieden kunt u op onderstaande button klikken. 

Subsidies elektrisch rijden

U kunt in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) als u een volledig elektrische auto koopt of leaset. Dus ook als u een elektrische Cupra koopt of leaset!

Het volledige budget voor SEPP is verdeeld over de periode van 2020 tot en met 2024. Elk jaar worden de budgetten vastgesteld voor nieuwe en gebruikte auto's. Naast het kopen of leasen van een volledig elektrische personenauto zijn er ook andere eisen om in aanmerking te komen voor de Subsidie van 2024. Zo is het ook belangrijk dat de koop- of leaseovereenkomst pas is afgesloten op of na 1 januari 2021. De auto mag ook niet voor die datum op uw naam staan. 

Wilt u alles over SEPP weten? Klik dan op onderstaande button.  

Tips voor elektrisch rijden

Wilt u ook het meeste uit uw elektrische Cupra halen? Ames helpt!

Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet om uw elektrische actieradius te vergroten. Zo leggen wij uit wat regeneratief remmen is en wat het voordeel hiervan is. Ook vertellen wij over de grootste energievreters en wat u kunt doen om dit te beperken.

Bent u benieuwd geworden? Klik voor alle tips op onderstaande button. 

Hybride rijden

Er zijn verschillende types hybride auto's. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken over wat voor hybride u wilt kopen is het belangrijk om de verschillen te weten:

  • Plug-in hybride: u kunt de auto opladen met een laadkabel en vervolgens kunt u tot een bepaalde afstand volledig elektrisch rijden. Daarna kunt u gewoon doorrijden op de brandstofmotor. 
  • Mild hybride: er is geen laadkabel nodig voor deze auto omdat de accu oplaad tijdens het rijden. De auto heeft een beperkte elektrische actieradius. 
  • Full hybride: de elektromotor wordt opgeladen tijdens het rijden. Er is geen elektrische actieradius omdat de elektromotor ondersteunend is aan de brandstofmotor. 

Meer weten over hybride auto's en de voordelen? Klik dan op onderstaande button. 

Bijtellingsvoordeel op onze elektrische modellen

Ames heeft een divers aanbod in de voorraad staan. Zo hebben we ook elektrische Cupra modellen met het bouwjaar 2021, 2022 en 2023. Bij deze auto's kunt u profiteren van de lagere bijtellingsregels die toen golden. Zo is er op deze nieuwe en zeer jong gebruikte Cupra modellen maar 16% en 12% bijtelling. 

Wilt u meer weten of wilt u gebruik maken van onze bijtellingscalculator? Dat kan via onderstaande button.