NL
078 - 6143322

Audi remmen

Ga met vertrouwen de weg op.

Uw Audi remmen laten controleren of vervangen? Ames is een erkende Audi garage en specialist op het gebied van Audi remmen. De remmen zijn een erg belangrijk onderdeel voor de veiligheid van uw auto. U wilt kunnen vertrouwen op de remmen van uw auto en het is belangrijk dat ze optimaal functioneren. Wij controleren daarom uw remmen op slijtage en, indien nodig, vervangen we de remmen. Dit doen wij voor alle Audi modellen, waaronder de Audi A1, Audi A3, Audi A4 en de Audi A6.

Audi remmen controleren

Het is erg belangrijk dat u op de remmen van uw Audi kunt vertrouwen. Echter zijn uw remmen onderhevig aan slijtage. Remmen bestaan namelijk uit twee onderdelen: de remblokken en de remschijven. Wanneer u remt, dan drukken de remblokken tegen de remschijven. Daardoor remt de auto af. Door de grote druk op zowel de remblokken als de remschijven zijn beide onderdelen onderhevig aan slijtage.

De remmen zijn een belangrijk onderdeel van uw auto en het heeft grote gevolgen als deze niet optimaal functioneren. Daarom worden de remmen bij iedere onderhoudsbeurt gecontroleerd. Mocht u eerder uw twijfels hebben over de kwaliteit van uw remmen, neem dan gerust contact met ons op om uw remmen te controleren!

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Remblokken controleren en vervangen

Aangezien de remblokken slijten, controleren we tijdens iedere onderhoudsbeurt de dikte van de remblokken. Wanneer deze een minimum dikte hebben bereikt, dan moeten de remblokken vervangen worden. Sommige modellen waarschuwen tegenwoordig ook wanneer de remblokken vervangen moeten worden.

Remschijven controleren en vervangen

De remblokken drukken op de remschijven tijdens het remmen, waardoor niet alleen de remblokken maar ook de remschijven onderhevig zijn aan slijtage. De remschijven kunnen op twee manieren verslijten. De dikte van de schijven kan afnemen, maar de remschijven kunnen ook kromtrekken. Het kromtrekken van de remschijven vindt plaats wanneer u met hete remmen door een plas water rijdt. Indien de remschijven versleten zijn, dan is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te laten vervangen. Hierdoor voorkomt u vervolgschade.

Audi remmen vervangen

Over het algemeen moet u uw remmen tussen de 30.000 en 50.000 gereden kilometers vervangen. Echter kan het zijn dat de levensduur van de remmen wordt verkort doordat de remschijven bijvoorbeeld zijn kromgetrokken. Wanneer uw remmen toe zijn aan vervanging zult u vanzelf aan uw auto merken. Let hierbij op de volgende zaken:

  • De remmen maken een vreemd geluid

Wanneer uw remmen versleten zijn, dan hoort u tijdens het remmen een schurend of schrapend geluid.

  • Het waarschuwingslampje van de remvloeistof brandt

Indien het waarschuwingslampje van de remvloeistof gaat branden, dan kan dit een teken zijn dat uw remblokken versleten zijn.

  • Het remmen gaat lastiger

Wanneer u het rempedaal verder in moet drukken dan voorheen, of wanneer uw remweg langer wordt, dan kan het zijn dat uw remmen aan vervanging toe zijn.

  • Trillingen tijdens het remmen

Wanneer u trillingen voelt tijdens het remmen dan is de remschijf hoogstwaarschijnlijk kromgetrokken. Doordat de remblokken tegen een kromme schijf schuren worden er trillingen veroorzaakt tijdens het remmen.

Wanneer u één van bovenstaande zaken signaleert, dan is het zaak dat u zo spoedig mogelijk een afspraak maakt om uw remmen te laten controleren. De kans is namelijk aanwezig dat uw remmen versleten zijn en daardoor minder goed functioneren.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Kosten vervangen remblokken en remschijven

De kosten van het vervangen van uw remblokken en remschijven hangen af van uw type auto. Wij hanteren de landelijke Audi kosten en werken met een offerte vooraf. Zo weet u precies wat de kosten voor de reparatie gaan zijn en komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Audi remschijven of remblokken vervangen door Ames

Wanneer u kiest voor het controleren of vervangen van uw remmen door Ames, dan kiest voor een erkende Audi garage. Onze Audi specialisten staan voor u klaar voor het controleren of vervangen van de remmen van uw Audi.

Vinkje rood Originele Audi onderdelen

Vinkje rood Vervangend vervoer

Vinkje rood 4 jaar garantie

Vinkje rood Opgeleid Audi personeel

 

Plan uw werkplaatsafspraak