Elektrisch rijden met Skoda

Heeft u een elektrische Skoda of wilt u elektrisch gaan rijden? Bij Ames doen we ons best om de elektrische rijervaring van onze klanten optimaal te maken. Daarom bieden wij laadoplossingen, leggen wij uit hoe de subsidie voor elektrische personenauto's werkt en geven we tips voor elektrisch rijden. Daarnaast hebben wij informatie over de verschillende soorten hybrides en vertellen wij alles over bijtellingsvoordeel. Zo weet u alles wat u moet weten om een positieve elektrische rijervaring te hebben!

Laadoplossingen

Om onze Skoda klanten van A tot Z te kunnen helpen werkt Ames samen met Mobilitics. Mobilitics is een oranisatie die beheer en advies op het gebied van mobiliteit regelt.

Het bedrijf biedt verschillende soorten laadpalen zodat er voor iedereen een passende laadoplossing is. Om het nog toegankelijker te maken is het mogelijk om een laadpaal te kopen, leasen of huren. Daarnaast biedt Mobilitics ook laddpassen. Met een laadpas is het mogelijk om op meer dan 400.000 laadpunten in Nederland en daarbuiten te laden. 

Bent u benieuwd naar de laadoplossingen en de samenwerking met Mobilitics? Klik dan op onderstaande button. 

Subsidies elektrisch rijden

Het is mogelijk om in aanmerking te komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) als u een volledig elektrische personenauto koopt of leaset. 

Het totale budget voor SEPP is verdeeld over de periode van 2020 tot en met 2024. Elk jaar worden de budgetten vastgesteld voor nieuwe en gebruikte auto's. Mocht u net een elektrische Skoda hebben gekocht dan zijn er een aantal regels waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Zo moet de koop- of leaseovereenkomst past zijn afgesloten op of na 1 januari 2024. De auto mag ook pas vanaf deze datum op uw naam staan. 

Wilt u weten of dat u ook aan de andere regels voldoet en in aanmerking komt voor deze subsidie? Of wilt u meer informatie over de subsidie? Klik dan op onderstaande button. 

Tips voor elektrisch rijden

Ames heeft een aantal tips op een rijtje gezet zodat u het maximale uit uw elektrische auto kunt halen. 

Zo geven wij tips over generatief remmen en leggen wij uit wat de voordelen hiervan zijn. Ook laten wij weten wat de grootste energievreters zijn en wat u eraan kunt doen. Tot slot nog wat andere tips om de elektrische actieradius te vergroten. 

Wilt u weten wat u kunt doen om meer uit uw Skoda te halen? Klik dan op onderstaande button. 

Hybride rijden

Er zijn verschillende soorten hybrides die allemaal hun eigen plus en min punten hebben. Op het moment dat u opzoek bent naar een hybride is het handig om te weten wat de verschillen zijn:

  • Plug-in hybride: een hybride die u met een laadkabel kunt opladen. U kunt tot een bepaalde afstand volledig elektrisch rijden en daarna neemt de brandstofmotor het over. 
  • Mild hybride: tijdens het rijden laad de accu op, er is dus geen laadkabel nodig. De elektrische actieradius is beperkt, u kunt wel verder rijden met de brandstofmotor. 
  • Full hybride: de accu laad op tijdens het rijden. Er is geen elektrische actieradius omdat de elektromotor de brandstofmotor ondersteunt. 

Meer weten over de soorten hybrides en de voordelen? Klik dan op onderstaande button. 

Bijtellingsvoordeel op onze elektrische modellen

Wij hebben meerdere elektrische Skoda modellen in onze voorraad met het bouwjaar 2021, 2022 en 2023. U kunt hierbij profiteren van de lagere bijtellingsregels die toen golden. Zo kunnen wij u lagere bijtellingen van 16% en 12% bieden voor nieuwe en zeer jong gebruikte Skoda auto's. 

Meer weten over de lagere bijtelling? Of wilt u gebruik maken van onze bijtellingscalculator? Klik dan op onderstaande button.