NL
078 - 6126755
Volkswagen bedrijfswagens

Bandenwissel en uitlijnen

Volkswagen bedrijfswagens bandenwissel en uitlijnen

Volkswagen bedrijfswagen banden en uitlijnen? Als ondernemer bent u waarschijnlijk veel onderweg. Banden zijn een belangrijk onderdeel van uw bedrijfswagen en van grote invloed op uw rijcomfort. Uw banden zorgen ervoor dat u grip heeft op de weg en beïnvloeden uw brandstofverbruik. Het is dan ook belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste banden en dat uw wielen goed uit zijn gelijnd.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Ames is een erkende Volkswagen bedrijfswagen garage en gespecialiseerd in het controleren en omwisselen van banden en het uitlijnen van Volkswagen wielen. Deze service verlenen wij aan alle Volkswagen bedrijfswagen modellen, waaronder de Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter.

Volkswagen bedrijfswagen bandenwissel

Het is belangrijk dat u met de juiste banden voor het seizoen op weg gaat en dat uw banden in goede conditie zijn. Dit heeft namelijk grote invloed op uw veiligheid. Wanneer u ineens hard moet remmen, is het natuurlijk belangrijk dat u snel tot stilstand komt en niet doorglijdt. Daarom controleren we bij iedere bandenwissel de conditie van het rubber, de profieldiepte en bandenspanning van uw banden. Onze Volkswagen bedrijfswagen zomer- en winterbanden zijn perfect afgestemd op uw Volkswagen bedrijfswagen voor het optimale resultaat!

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Tijd voor de seizoenswissel naar winterbanden

Wanneer de buitentemperatuur onder de 7°C komt, dan is het aan te raden om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. In de winter krijgt u namelijk te maken met gladheid, sneeuw en kou. Daarom is het belangrijk dat uw banden bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Het rubber van winterbanden is elastischer bij lagere temperatuur. Hierdoor wordt de remweg verkort, waardoor u ook bij gladheid snel kunt afremmen.

 

Plan uw bandenwisselafspraak

Volkswagen bedrijfswagen zomerbanden

Wanneer de buitentemperatuur boven de 7°C komt, dan adviseren we u om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Winterbanden zijn namelijk gemaakt voor de winter. Wanneer u ze ook in de zomer gebruikt, dan zullen ze eerder slijten. Daarnaast wordt het slipgevaar groter. Zomerbanden hebben namelijk met warm weer een betere wegligging, een lager brandstofverbruik en een lagere rolweerstand.

 

Volkswagen bedrijfswagen all season banden

All season banden zijn perfect voor gemiddelde weersomstandigheden. Hierdoor hoeft u uw banden minder vaak te wisselen. Gemiddelde weersomstandigheden betekent dat de banden minder geschikt zijn voor extreme weersomstandigheden zoals gladde wegen of sneeuwval. Een all season band is een combinatie van een zomer- en winterband, waardoor u de band minder vaak hoeft te wisselen. Echter is de prestatie van deze band minder dan die van de seizoensgebonden banden.

In 2 stappen meer grip & veiligheid

Via twee stappen snel de conditie van uw banden controleren; we leggen het uit in de twee volgende video's. Daarnaast leest u hoe u de juiste bandenspanning krijgt. Komt u er niet uit of wilt u er door een professional naar laten kijken? Kom dan langs bij één van onze vestigingen of maak een afspraak.

Stap 1: Bandenslijtage


In deze video leggen wij u uit hoe u zelf de conditie van de banden kunt controleren en wat de oorzaak kan zijn van bepaalde slijtage op de band. 


Twijfelt u over de conditie van uw banden? Maak dan een afspraak of kom langs bij één van de vestigingen en wij controleren de banden voor u. Heeft u nieuwe banden nodig? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onderstaande button.

Vraag uw bandenofferte aan

Stap 2: Bandenspanning


U wilt natuurlijk dat uw banden zo lang mogelijk meegaan. De juiste bandenspanning is belangrijk voor de juiste slijtage van de banden en zorgt daarnaast ook voor een goede wegligging en vermindert het brandstofverbruik. Zo kan u jaarlijks gemakkelijk zo'n € 150 per jaar besparen.


In deze video leggen wij u alles uit over hoe u de banden op de juiste bandenspanning krijgt en hoe u de bandenspanning reset. Komt u er niet uit, kom dan langs bij één van onze vestigingen of maak een werkplaatsafspraak. 

Plan uw werkplaatsafspraak

Onderstel uitlijnen Volkswagen Bedrijfswagens

Tijdens het uitlijnen van uw onderstel stellen we uw onderstel af in een recht spoor. Dit verbetert de wegligging, wat grote invloed heeft op de effectiviteit van uw banden. Daarnaast zorgt een goed uitgelijnde bedrijfswagen ook voor minder brandstofverbruik, wat u kosten bespaard. Bovendien neemt de slijtage van banden af wanneer ze goed zijn uitgelijnd. Alle wielstanden van het onderstel worden gecontroleerd en afgesteld waardoor de bedrijfswagen weer recht spoort, dus niet scheef trekt en het stuur netjes recht staat.

 

Plan uw werkplaatsafspraak

Wanneer onderstel of wielophanging uitlijnen?

Wanneer u uw onderstel of wielophanging moet uitlijnen is per bedrijfswagen verschillend, maar u kunt het merken aan een aantal signalen.

Let daarom op de volgende zaken:

  • Bandenslijtage aan de binnen- of buitenkant van de band
  • De bedrijfswagen wijkt af naar één kant
  • De bedrijfswagen stuurt zwaar of licht
  • Het stuur staat scheef
  • Het stuur draait niet terug na een bocht
  • Na iedere 20.000 kilometer of jaarlijks

 

Bij één of meer van bovenstaande signalen is het verstandig om uw wielen uit te laten lijnen.

In de video ontdekt u meer over wat we doen bij het uitlijnen van de wielen en wat erbij komt kijken. 

Volkswagen bedrijfswagen bandenwissel en uitlijnen kosten

De kosten voor het wisselen van uw banden en het uitlijnen van uw wielen zijn afhankelijk van de werkzaamheden die u precies wilt laten uitvoeren. Ames is een erkende Volkswagen garage, wat betekent dat wij de landelijke Volkswagen prijzen hanteren.

 

Vraag uw bandenofferte aan

 

Volkswagen APK Ames

Volkswagen bedrijfswagen bandenwissel en onderstel uitlijnen door Ames

Wanneer u kiest voor een bandenwissel of het uitlijnen van uw onderstel door Ames, dan kiest u voor een erkende Volkswagen dealer. Onze Volkswagen bedrijfswagen specialisten staan voor u klaar. Wij maken graag een afspraak met u voor het wisselen van uw banden of het uitlijnen van uw wielen.

 Gratis pechhulp in Europa

 Originele Volkswagen bedrijfswagen onderdelen

 4 jaar garantie

 Opgeleid Volkswagen personeel

Plan uw werkplaatsafspraak

Ban(d)en wisselen?

Op zoek naar een (eerste) baan of kent u iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in de automotive branche? Bij Ames, onderdeel van Amega groep, zijn er veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Zo stoomt ons Talent Ontwikkelings Programma leerling monteurs klaar voor het echte werk en biedt het de mogelijkheid om door te groeien naar Eerste autotechnicus. 

 

Passie voor het sleutelen aan auto's?

Bekijk vacature Leerling Monteur