Nieuwe VW Multivan

Begin 2022 verwacht

Wordt verwacht in
begin 2022
Laadvolume tot
3.672 l
Aanhangervermogen
tot 2.000 kg
Lengte tot
4,97 m

Nieuwe Volkswagen Multivan 2022

Van alleskunner naar pionier

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de nieuwe Multivan, de passagiersversie van de welbekende Volkswagen-bus. Dankzij een nieuw platform is de Multivan ruimer, veelzijdiger, veiliger en comfortabeler dan voorheen. Samen met handige interieurfeatures als een verschuifbare, multifunctionele tafel, verplaatsbare/uitneembare stoelen en slimme ‘doorloopjes’ is de nieuwe Multivan een echt multitalent voor bedrijf én gezin. Bovendien wordt hij nu voor het eerst geleverd als eHybrid, voorzien van plug-in hybridetechnologie.

Meer informatie

De nieuwe Multivan loopt over van de nieuwste innovatie. Dit zorgt voor comfort en veiligheid voor het hele gezin of passagiers. Veelzijdigheid en multifunctionaliteit worden opnieuw gedefinieerd, met een ongekend comfort in dagelijks gebruik als resultaat. De Multivan is per rit zeer flexibel aan te passen aan de behoeften van de inzittenden. De verscheidenheid aan aandrijvingen is met de plug-in hybride groter dan ooit tevoren. Zo vertegenwoordigt de Multivan het begin van een nieuw tijdperk. Deze alleskunner werd van de eerste tot de laatste millimeter opnieuw ontwikkeld volgens het DNA van zijn legendarische voorgangers. Hij combineert de modernste normen vanuit premium personenauto’s met zijn vertrouwde allrounderkwaliteiten. Zo maakt hij indruk met zijn hoge veiligheidsniveau, expressieve dynamiek en charismatisch design. Overtuig jezelf en ontdek nu de nieuwe Multivan.

Nu met alle voordelen van een personenauto-platform 

Voor het eerst is de nieuwe Multivan gebaseerd op het flexibele MQB-platform van de Volkswagen Groep. Dit resulteert in een lange wielbasis en een grote spoorbreedte, ofwel: meer interieurruimte, betere stabiliteit en groter rijcomfort. Hij is 4,97 meter lang (lange versie 5,17 meter), 1,94 meter breed en 1,90 meter hoog, dus langer, breder en lager dan zijn voorganger. De nieuwe Multivan is als vanouds herkenbaar als Multivan. Hij heeft bijvoorbeeld de auto-omvattende horizontale ‘karakterlijn’. De lijnvoering van de motorkap en voorruit doet denken aan die van de klassieke Multivan T4. Scherp getrokken, vlakke koplampunits zetten daarbij eigentijdse accenten. Optioneel zijn IQ.LIGHT LED Matrix koplampen leverbaar. Al met al oogt de nieuwe Multivan ‘clean’ en tijdloos.

Slim en flexibel in te delen interieur

Om het rijden makkelijker te maken en tegelijkertijd (nog) meer ruimte te creëren, heeft de Multivan geen versnellingspook en handrem meer. Een efficiënte en comfortabele DSG-automaat is standaard en wordt dankzij shift-by-wire technologie nu bediend door een schakelaar rechts van het stuur. De traditionele handrem heeft eveneens plaats gemaakt voor een schakelaar. Dankzij die oplossingen is de ruimte tussen de voorstoelen nu volledig vrij, en dat biedt handige mogelijkheden, bijvoorbeeld een doorloopje naar achteren. 

Digitaal en connected

Het interieur van de nieuwe Multivan is digitaal en connected. De Digital Cockpit is standaard en dat geldt ook voor het Ready 2 Discover infotainmentsysteem met geïntegreerde eSim, de veiligheid van het eCall noodoproepsysteem en de online diensten van We Connect en We Connect Plus. Een 360 graden camera (Area View) is nu eveneens leverbaar.

Meer informatie

Aanmelden nieuwsbrief

Bent u benieuwd naar de nieuwe Volkswagen Multivan? Meld u dan aan voor onze speciale Volkswagen Multivan nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de nieuwe Multivan.

Aanmelden nieuwsbrief

Van dak naar hemel

Nieuw in de Multivan is het royale panoramische glazen dak. Het hemels uitzicht en een lichtovergoten interieur creëren een nog groter gevoel van ruimte. Daarnaast heeft de nieuwe Multivan met het tweedelig glazen panoramadak een nog grotere maximale binnenhoogte in het midden. De "LowE"-coating van het gelaagde veiligheidsglas vermindert de warmtestraling met 78 procent. Zo tillen we het premium comfort dat typisch is voor een Multivan naar een nieuw niveau

Multi-inzetbare alleskunner

De nieuwe Multivan is alles: een ruime familie-MPV, een business shuttle, een hobby voertuig, een verhuiswagen en meer. Hij biedt een enorme binnenruimte dankzij de zeer lange wielbasis van 3,12 meter (+12,4 cm) en het slimme stoelsysteem. Voorin de nieuwe Multivan zitten bestuurder en passagier prettig hoog. Daarachter is er ruimte voor maximaal vijf individuele zitplaatsen. De stoelen op de tweede zitrij zijn 180 graden te draaien. Zo verandert het interieur in een knusse ruimte waarin de inzittenden elkaar aan kunnen kijken. De stoelen op de tweede en derde zitrij zijn eenvoudig uitneembaar en terug te plaatsen. Dankzij het slimme railsysteem zijn ze net als de multifunctionele tafel verschuifbaar en op elke gewenste positie te verankeren. 

Voor het eerst met plug-in hybridetechnologie

Volkswagen Bedrijfswagens levert de Multivan voor het eerst als efficiënte plug-in hybride. De combinatie van een elektromotor en TSI turbo-benzinemotor is goed voor een systeemvermogen van 160 kW/218 pk. De nieuwe Multivan eHybrid kan geheel elektrisch en geruisloos door de stad rijden, en start in principe altijd in elektrische modus. De 13 kWh lithium-ion batterij maakt het mogelijk om een groot deel van de dagelijkse ritten geheel elektrisch af te leggen. 

Een tafel als multitool

Een traditionele Multivan-feature is een handig, uitvouwbaar tafeltje. In de nieuwe Multivan is die getransformeerd tot een heuse multitool. Via het railsysteem is de tafel op elke gewenste plek te schuiven: tussen de voorstoelen of tussen de zitplaatsen van de tweede of derde zitrij. Met ingeklapte tafelbladen kan deze multitool fungeren als middenconsole tussen de voorstoelen. De complete unit is bovendien eenvoudig uitneembaar. Ook zo zijn doorloopjes te creëren. 

De ruimte van een Multivan

Voor het eerst is de Multivan nu ook leverbaar met een elektrisch bediende achterklep die opent na een voetbeweging onder de achterbumper (Easy Open). Enkele belangrijke cijfers: zelfs met de derde zitrij in positie bedraagt het volume van de bagageruimte al 469 liter (lange versie: 763 l), wat flexibel uit te breiden is tot liefst 3.672 liter (4.005 l). En dan kan de Multivan ook nog eens aanhangers met een maximaal gewicht tot 2.000 kg trekken.

Semiautonoom rijden dankzij IQ.DRIVE Travel Assist

Voor maximale veiligheid en comfort is de Multivan er met een groot aantal geavanceerde assistentiesystemen. Front Assist inclusief City Emergency Braking, uitwijkondersteuning, dynamische weergave van verkeerstekens, Lane Assist en cruise control zijn standaard. IQ.DRIVE Travel Assist (optie) maakt semiautonoom rijden mogelijk en zorgt dat de Multivan een veilige afstand aanhoudt tot voorliggers en netjes tussen de wegmarkeringen blijft.

Financial Lease actie

Liever de Volkswagen Multivan Financial Leasen? Ook voor Financial Lease hanteren wij een buitengewoon scherp actietarief. Verkoopadviseur Kris van Ames Bedrijfswagencentrum in Zwijndrecht vertelt u meer over de werking en voordelen van Financial Lease. Kom in contact en doe een Financial Lease aanvraag.

 

Meer over Financial Lease

Aanmelden Multivan nieuwsbrief 

Interesse in de nieuwe Volkswagen Multivan? Meld u hieronder aan voor onze speciale Multivan nieuwsbrief. Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van dit model.