SKODA ENYAQ iV Coupé: eerste beelden gespot

SKODA komt binnenkort met een coupéversie van de onlangs onthulde Enyaq iV op de markt. Dat doet dit stevig afgeplakte prototype althans vermoeden. De Vision iV Concept, die vooruitblikt op de Enyaq, had ook al een dergelijke schuin aflopende daklijn. Die lijkt nu dus tóch het productiestadium te halen. De verwachte marktintroductie van de SKODA ENYAQ iV Coupé vindt plaats in het derde kwartaal van 2021.

Aanmelden nieuwsbrief


Deze spyshots wijzen erop dat er een coupéversie van de afgelopen week onthulde Enyaq iV in de maak is. Het prototype - voorzien van een Tsjechisch kenteken - is flink gecamoufleerd, maar kan niet verhullen waar het hier om gaat. De koplampen, achterlichtunits en grille lijken op het eerste gezicht rechtstreeks afkomstig van de Enyaq iV. De doorlopende ledstrip van de Vision iV lijkt zijn weg dus niet te vinden naar het productiemodel. Stijlelementen die wel doorgevoerd lijken te worden, zijn de vorm van de daklijn en de zijruiten van de concept car. Ook het grote glazen dak van de Vision iV is aanwezig op dit prototype.

skoda enyaq iv coupé
skoda enyaq coupé iv
skoda enyaq iv coupé

De SKODA ENYAQ iV is er nog maar net, maar de tweede koetswerkvariant is al onderweg. De Enyaq Coupé (dit is nog geen officiele naam) kan worden gezien als de productieversie van de Vision iV uit 2019. De platgeslagen ENYAQ werd al eerder gespot, maar doet nu de helft van zijn camouflagejas uit. Daardoor is goed te zien dat de voorzijde exact overeenkomt met de reeds gepresenteerde ENYAQ. De testauto’s dragen de wat agressievere voorbumper van de Founders Edition, die ongetwijfeld ook optioneel leverbaar worden voor de reguliere uitvoeringen.

Uiteraard blijft de achterzijde, waar het nieuws te vinden is, nog wel stevig ingepakt. Vanaf de B-stijl zet de daklijn van de ENYAQ de daling in, om te eindigen bij een grote liftback-achterklep. De achterruit ligt erg vlak, maar krijgt wel alsnog een wisser mee. Qua indeling komt de kont overeen met die van de gewone ENYAQ. Zo lijken de horizontale achterlichtunits de operatie te overleven, al worden ze wellicht met elkaar verbonden door een modieuze ledstrip. De kentekenplaat mag zijn plekje direct onder de achterklep houden.

Interesse in de elektrische transitie van SKODA?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe elektrische SKODA modellen en andere trends op het gebied van elektrificering binnen SKODA.