Hoe werkt Apple CarPlay?

Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld in onze showrooms. Daarom hebben wij een handige instructievideo gemaakt zodat u volledig op de hoogte bent van de mogelijkheden van Apple CarPlay. Bekijk de video hier!

In deze video is een Audi als voorbeeld gebruikt, maar de werking van Apple CarPlay is voor Volkswagen, SKODA en SEAT modellen grotendeels hetzelfde. Heeft u nog vragen over het gebruik van Apple CarPlay? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Kom in contact

 

Veilig uw smartphone bedienen tijdens het rijden

Bellen, WhatsAppen, muziek luisteren: uw smartphone gebruikt u tegenwoordig voor talrijke functies. Helaas zijn er steeds meer ongevallen door onveilig telefoongebruik in de auto. Maar het kan ook veilig. Met Apple CarPlay bedient u de populairste apps van uw iPhone op het scherm in de auto en houdt u tegelijkertijd oog voor de weg.

Apple heeft Apple CarPlay bovendien zo ontwikkeld dat het alleen werkt met apps die samengaan met autorijden. Denk hierbij aan handsfree bellen en (gesproken) berichten versturen en ontvangen. Je luistert naar je eigen muziek via de Muziek-app of Spotify. En een gezellige podcast of een spannend audioboek maakt een lange autorit dubbel zo leuk. U kunt CarPlay ook gebruiken om navigatie-apps zoals Google Maps, Kaarten (van Apple) en Waze te raadplegen. Ideaal als uw auto geen ingebouwd navigatiesysteem heeft.

apple carplay

Draadloos verbinden

Voor veel bestuuders is het vaste prik om na het instappen direct de witte USB-kabel in te pluggen. In de toekomst hebben ze dat kabeltje niet meer nodig, want steeds meer modellen werken in de toekomst draadloos. Wireless SmartLink zit bijvoorbeeld in de pijplijn voor de nieuwe ŠKODA OCTAVIA.

Met Wireless SmartLink koppelt u eenmalig de iPhone via Bluetooth met de auto en de volgende keer dat u instapt werkt CarPlay automatisch. Hoewel het koppelen gebeurt via bluetooth, worden de data via wifi verstuurd. Met de Phonebox maakt u het plaatje af: deze draadloze oplader voorziet je smartphone (met Qi-ondersteuning) draadloos van stroom en versterkt zijn bereik.

Apple CarPlay instellen

Aangezien CarPlay een systeem van Apple is, werkt het alleen met de iPhone. Op de website van Apple staat een handige handleiding over CarPlay instellen.

Bekijk handleiding

Wist u dat? Met IOS 14 kunt u via de instellingen van Apple Carplay de achtergrond instellen. 

Apple CarPlay
Apple CarPlay 2

Stel hier uw vraag over Apple CarPlay

Lees ook

Altijd groen licht in Düsseldorf doordat Audi’s met verkeerslichten praten di, 04 februari
Nieuwe Audi’s kunnen vanaf heden communiceren met verkeerslichten in de Duitse stad Düsseldorf om bestuurders te helpen optimaal te profiteren van de zogeheten ‘groene golf’.
Plug-in hybride: Het beste van twee werelden do, 07 november
De plug-in hybride modellen van Audi worden aangedreven door een elektromotor, maar kan ook rijden met alleen een verbrandingsmotor of een combinatie van beiden. De wielen worden aangedreven door de elektromotor, alleen de verbrandingsmotor of een combinatie van beide.