Audi Q8 Sportback e-tron

Vanaf € 73.785

Audi Q8 e-tron Sportback

Grootste en nieuwste elektrische Audi heeft nieuwe looks en een verbeterde range

De Audi e-tron heeft met de Audi Q8 e-tron een opvolger. De Audi Q8 e-tron luidt een volgende fase in het succes van de elektrische pionier in. De Q8 e-tron – het topmodel binnen Audi’s lijn met elektrische SUV’s en crossovers – heeft een geoptimaliseerd aandrijfconcept, verbeterde aerodynamica en een accupakket met een grotere capaciteit en betere laadprestaties. Daarmee is nu een actieradius mogelijk van 582 kilometer (WLTP) voor de SUV-versie en zelfs 600 kilometer voor de Sportback. Ingrijpende wijzigingen aan met name het front geven het nieuwe vlaggenschip bovendien een nog modernere uitstraling. De Q8 e-tron Sportback is nu verkrijgbaar vanaf € 73.785.

Vraag een offerte aan

Plan een proefrit

Wilt u de indrukwekkende rijprestaties van de nieuwe Audi Q8 e-tron Sportback nu zelf ervaren tijdens een proefrit? 

Plan een proefrit

Opvolger van de Audi e-tron

Eind 2018 was de e-tron de eerste volledig elektrisch aangedreven Audi. Hij ontpopte zich tot een groot succes, getuige ook de verkoopcijfers. Meer dan 10.000 Audi’s e-tron vonden inmiddels hun weg naar Nederland. Nu legt de Audi Q8 e-tron de lat opnieuw hoger. Subtiele designwijzigingen verlenen zowel de SUV als de SUV coupé een nog modernere look. Tegelijkertijd zorgen ze voor een nog betere stroomlijn.

Met de introductie van de Audi e-tron, zo’n vier jaar en 150.000 auto’s geleden, is Audi systematisch een elektrische richting ingeslagen. Het elektrische portfolio bestaat inmiddels uit acht modellen, in 2026 zijn dat er meer dan twintig. “Binnen onze ‘Vorsprung 2030’-strategie hebben we vastgelegd dat 2026 het jaar is waarin we afstappen van verbrandingsmotoren, en dat Audi over elf jaar een volledig elektrisch automerk is”, verklaart Markus Duesmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG.

“In de nieuwe Q8 e-tron hebben we de capaciteit van het accupakket en de laadprestaties aanzienlijk verbeterd, voor een betere efficiëntie en een optimale balans tussen de energiedichtheid en laadcapaciteit”, licht Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling, toe. “Daarnaast hebben we de motoren, de progressieve besturing en de actieve systemen voor het onderstel vernieuwd.”

Meer informatie

Nieuwe looks, nieuwe naam, nieuwe merkidentiteit

Door de auto ‘Q8 e-tron’ te noemen, benadrukt Audi de positie van het nieuwe topmodel binnen de lijn van elektrische SUV’s en crossovers. Dankzij het vernieuwde design van de voor- en achterzijde zijn de Audi Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron direct herkenbaar als volledig elektrische auto’s. De prestigieuze elektrische SUV is het eerste model dat is voorzien van Audi’s nieuwe tweedimensionale logodesign van de vier ringen.

Maak kennis met de Audi Q8 e-tron

Uitvoeringen van de Audi Q8 Sportback e-tron

Alle nieuwe Q8 Sportback e-tron-modellen zijn er met keuze uit drie uitrustingsniveaus. De Q8 Sportback e-tron edition beschikt standaard over onder meer metallic lak, 19 inch lichtmetalen velgen in aero-structuur, LED-koplampen, MMI navigatie plus, het Audi sound system, drie jaar Audi connect diensten, volautomatische airconditioning met twee klimaatzones, interieurvoorverwarming en -ventilatie en de Parkeerhulp Plus met 360-graden weergave.

Download de prijslijst

Audi Q8 Sportback e-tron edition
Vanaf € 73.785

q8 edition

De edition is o.a. voorzien van:

 • LED koplampen / achterlichten
 • Volautomatische airconditioning
 • Multifunctioneel lederen stuurwiel met paddels
 • MMI navigatie plus met ‘Audi Touch Respons’
 • Audi smartphone interface

Q8 Sportback e-tron Advanced edition
Vanaf € 79.985

q8 sportback advanced edition

De Advanced edition is o.a. extra voorzien van:

 • Leder en mono.pur 550kunstleder
 • Assistentiepakket ‘Tour’
 • Audi smartphone interface
 • Comfortmiddenarmsteun
 • Achterruitrijcamera

Q8 Sportback e-tron S edition
Vanaf € 84.085

s edition q8 sportback q8 e-tron

De S edition is o.a. extra voorzien van:

 • S line interieur
 • S line exterieur
 • Lichtmetalen velgen 20" “5arm-Aero-ring"-
 • design

De Q8 Advanced edition biedt nog meer luxe in de vorm van 20 inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen met verwarming, het lichtpakket met ambienteverlichting en het assistentiepakket ‘Tour’ met onder andere Adaptive Drive assist, Adaptive Cruise Control, file-assistent en active lane assist.

Met de S editions focussen de nieuwe Q8 e-tron-modellen op sportiviteit. Dat wordt al op het eerste gezicht duidelijk dankzij de markante designelementen van het S line exterieur. Daarbij is het S line interieur met onder andere elektrisch verstelbare sportstoelen met S line-logo inbegrepen. De Q8 e-tron S line-modellen onderscheiden zich ook door bekleding in een combinatie van leder/dinamica met contraststiksels, aluminium decoratielijsten en een in zwart uitgevoerde dakhemel. Alle luxe van de Advanced editions is eveneens inbegrepen.

Drie aandrijflijnen

De Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron worden allebei aangeboden met drie verschillende aandrijflijnen en elektrische vierwielaandrijving. De Q8 50 e-tron en Q8 50 Sportback e-tron basisversies hebben twee motoren, die in boost-modus een vermogen van 250 kW en een koppel van 664 Nm leveren. De SUV heeft een range van 491 kilometer* (WLTP), de Sportback van 505 kilometer (WLTP).

De Q8 55 e-tron en Q8 55 Sportback e-tron hebben eveneens twee motoren, met 300 kW vermogen en 664 Nm aan koppel. De actieradius van de SUV is 582 kilometer (WLTP) en van de Sportback maximaal 600 kilometer (WLTP). Net als bij de Q8 50 e-tron is de topsnelheid begrensd op 200 km/u. 

audi q8 sportback
audi q8 sportback

Balansoefening tussen comfort en sportiviteit

De nieuwe Audi Q8 e-tron heeft standaard luchtvering met adaptieve schokdempers. Om de laterale dynamiek van de auto te optimaliseren, is de veerkarakteristiek verder verfijnd. De elektronische stabiliteitscontrole (ESC) staat nu een betere manoeuvreerbaarheid toe, met name in krappe bochten. Ook biedt de Q8 e-tron een duidelijk verbeterd stuurgedrag dankzij de aangepaste progressieve besturing.

Interesse in de Q8 e-tron Sportback?

Grotere accucapaciteit en betere laadprestaties

Dankzij het verbeterde accumanagementsysteem is de bruikbare accucapaciteit verder vergroot. De Q8 50 e-tron-modellen met 89 kWh accupakket zijn met een snelheid van 150 kW te laden. De Q8 50 e-tron SUV heeft een actieradius van maximaal 488 km. De Sportback komt met een volledig geladen accu 501 km ver. Het 106 kWh accupakket in de Q8 55 e-tron-modellen is met 170 kW te laden. Dat duurt van 10-80% circa 31 minuten. De maximale actieradius van de Q8 55 e-tron bedraagt 578 km (Sportback: 595 km).

Q8 Sportback 5
Interieur (1)
Q8 Etron Sportback
Q8 Sportback 7
Q8 Sportback Interieur
Audi Q8 Voorkan

Verbeterde aerodynamica

Bij de Audi Q8 e-tron was de aerodynamica een prioriteit. In het geval van de Sportback heeft dit geresulteerd in een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24, ten opzichte van 0,26 bij het vorige model. De cw-waarde van de Q8 e-tron bedraagt nu 0,27 (voorheen 0,28). De wielspoilers aan de onderzijde van de carrosserie geleiden de luchtstroom beter rond de wielen. Bij de SQ8 Sportback e-tron zijn alleen bij de achteras spoilers geplaatst. De Q8 e-tron is de eerste Audi waarbij het gebied rond de grille automatisch afdicht, naast de elektrische shutters die de luchttoevoer naar de radiateur sluiten. Hierdoor wordt de luchtstroom rond de voorzijde van de auto geoptimaliseerd en worden ongewenste verliezen tegengegaan.

Materialen uit recyclingprocessen

In Europa en de VS wordt de Audi Q8 e-tron gecertificeerd als CO2-neutraal. Bepaalde onderdelen maakt Audi van gerecyclede materialen, waardoor minder grondstoffen noodzakelijk zijn. Voorbeelden hiervan in het interieur zijn de isolatie en vloerbekleding. De decoratieve inleg boven het instrumentendisplay - de ‘tech layer’ genaamd - is verkrijgbaar in een nieuw antracietkleurig materiaal dat deels is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Als onderdeel van het S line uitrustingspakket zijn de sportstoelen bekleed met synthetisch leer en de microvezelstof Dinamica. Dinamica is tot 45 procent gemaakt van gerecyclede PET-flessen, textiel en vezelresten.

Video Audi Q8 e-tron

Moderne velgontwerpen

De rode remzadels vallen op, net zoals de 21 inch zwart metallic 5-arm aero-structuur-velgen van Audi Sport. De Audi Q8 e-tron is er met velgen van 19 tot en met 22 inch.

audi q8 velg

Ontdek ook de Audi Q8 e-tron

Bekijk hier

q8 etron

Interesse in de Audi Q8 e-tron?

Vraag hier vrijblijvend een offerte, proefrit of meer informatie aan. Wij nemen spoedig contact met u op.