Plug-in hybride: Het beste van twee werelden

Een plug-in hybride auto kan zowel elektrisch rijden als op conventionele brandstoffen zoals benzine of diesel. Daarnaast kan een plug-in hybride net als een elektrische auto worden opgeladen middels een stekker die moet worden ‘ingeplugd’. Dit soort type auto's zit daardoor tussen een volledig elektrische auto en een conventionele brandstofauto in. Een plug-in hybride auto wordt aangedreven door een elektromotor, maar kan ook rijden met alleen een verbrandingsmotor of een combinatie van beiden. Het grootste verschil is dus de aandrijving van de auto’s en de manier van tanken/opladen.

Bekijk hier alle plug-in hybride modellen van Audi

Audi A3 Sportback e-tron

Gem. CO₂-emissie: 43–46 g/km.

In de Audi A3 Sportback 40 e-tron rijdt u met een innovatieve aandrijflijn. U profiteert van de kracht van een benzinemotor en de efficiency van een elektromotor. Subtiele aanwijzingen aan de buitenkant wijzen op het bijzondere karakter van deze auto.

 

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro

Gem. CO₂-emissie: 44–48 g/km.

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is een fraai gelijnd coupémodel uit het hogere segment met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de efficiënte elektromotor en een lithium-ionaccu kan deze auto lokaal emissievrij rijden. Met zijn elegante design krijgt hij veel aandacht van omstanders. In het interieur geniet u van veel comfort en uitgebreide infotainmentvoorzieningen.

Audi A8 60 TFSI e quattro

Gem. CO₂-emissie: 60–57 g/km.

De Audi A8 60 TFSI e quattro is een chique en luxueuze limousine met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de elektromotor rijdt hij lokaal emissievrij en voor langere trajecten is er de krachtige benzinemotor. Dankzij de vele info- en entertainmentfuncties kunnen bestuurder, voorpassagier en achterinzittenden hun digitale gewoontes in de auto voortzetten.

Audi A8 L 60 TFSI e quattro

Gem. CO₂-emissie: 61–57 g/km.

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro is een 5,3 meter lange elegante limousine met een exclusief karakter. Hij is buitengewoon comfortabel, heeft een hoogstaande uitrusting en zit vol met digitale technieken. Bijzonder aan deze uitvoering is de innovatieve aandrijflijn met een efficiënte elektromotor en krachtige benzinemotor.

Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro

Gem. CO₂-emissie: 43–47 g/km.

Als u op de rest wilt voorlopen, moet u uw eigen weg gaan. Met de Audi A6 Limousine 55 TFSI e quattro lukt dat op indrukwekkende manier. Deze auto heeft een efficiënte plug-in hybrideaandrijving, een toonaangevend bedieningsconcept, een comfortabel interieur en een atletisch design.

De nieuwe Audi A6 50 TFSI e

De A6 50 TFSI e is uiteraard zowel thuis als onderweg te laden (maximaal laadvermogen 7,4 kW). Bij een industrieel driefase CEE-laadpunt (400 V, 16A) duurt het volledig laden slechts 2,5 uur Bij een reguliere 230V-aansluiting is een lege batterij ‘s nachts (in 7 uur) volledig te laden. Audi biedt klanten in Nederland diverse opties voor thuis en onderweg laden.

De Audi A6 50 TFSI e is per direct te bestellen. Het gecombineerd vermogen van de 50 TFSI e is 220kW/299pk.

Audi Q5 TFSI e quattro

Gem. CO₂-emissie: 46–53 g/km.

De plug-in hybride Audi Q5 TFSI e quattro heeft een gunstig normverbruik, rijdt sportief en stoot in de elektrische stand geen schadelijke stoffen uit. Hij combineert een benzinemotor met een elektromotor en biedt daarnaast het comfort en de praktische gebruiksmogelijkheden die u van een premium SUV kunt verwachten.

Opladen

De plug-in hybride wordt standaard met een laadkabel geleverd voor openbare laadpalen.

Interesse in de plug-in hybride modellen van Audi?

Meld u zich via onderstaand contactformulier aan zodat wij u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie's van deze vernieuwde modellen.

Lees ook 

Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback hebben een prijs wo, 30 oktober
Twee van die nieuwe powerversies – de Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback – zijn met ingang van vandaag te bestellen en te configureren! Beide RS-modellen arriveren eind dit jaar bij ons in de showroom.
Audi A1 citycarver: het stoere broertje van de A1 Sportback ma, 29 juli
Audi introduceert de Audi A1 citycarver, een nieuwe, stoere uitvoering van de A1. De A1 citycarver is een frisse verschijning met robuuste looks, volop ruimte voor personalisatie en uitgebreide connectiviteit. De meest uitgesproken variant binnen de nieuwe Audi A1-range voelt zich overal thuis: in de stad, op buiten- en snelwegen en zelfs op licht onverhard terrein.