Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback hebben een prijs

Zelden stond een jaar voor Audi zó in het teken van zijn RS-modellen als 2019. Het merk viert dit jaar het 25-jarig RS-jubileum en zorgt tegelijkertijd voor een waar RS-offensief. Twee van die nieuwe powerversies – de Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback – zijn met ingang van vandaag te bestellen en te configureren.

Nieuwe powerstation en 5-deurs high-performance coupé

Audi Sport onderstreept het 25-jarig bestaan van het RS-label dit jaar met de lancering van een complete serie nieuwe RS-modellen. Naast de RS 5 Sportback, de vernieuwde RS 4 Avant en de compleet nieuwe RS Q3 en RS Q3 Sportback presenteerde Audi Sport recent tevens de indrukwekkende RS 6 Avant en RS 7 Sportback, die nog dit jaar bij ons in de showroom verschijnen.

De Audi RS 6 Avant is één van de grootste iconen uit de portfolio van Audi Sport. Met zijn vernieuwde RS design, extreem krachtige aandrijving en talloze nieuwe technologieën is de nieuwe RS 6 Avant een waardige opvolger van z’n befaamde voorgangers. 

Audi RS 7 Sportback 

De nieuwe RS 7 Sportback is Audi’s succesvolle interpretatie van een vijfdeurs high-performance coupé. Audi Sport heeft niet alleen het design van de tweede generatie van de supersporter flink extraverter gemaakt, ook onder de motorkap doet de RS 7 Sportback zijn naam alle eer aan.

Beide modellen worden aangedreven door een potente 4.0 TFSI twin-turbo V8 met 48 Volt mild-hybrid technologie. Een combinatie die goed is voor liefst 441 kW/600 pk, een maximumkoppel van 800 Nm en indrukwekkende cijfers. Wat te denken van een sprint van 3,6 seconden van 0-100 km/u, 12 seconden voor de acceleratie van 0-200 km/u en een top van 250 km/u die desgewenst is te verhogen tot 280 en zelfs 305 km/u.

De Audi RS 6 Avant en RS 7 Sportback zijn met ingang van vandaag te bestellen.De Audi RS 6 Avant is er vanaf € 184.360*, de vanafprijs van de Audi RS 7 Sportback bedraagt € 188.200*. Beide RS-modellen arriveren eind dit jaar bij ons in de showroom.

Lees ook 

Audi A1 citycarver: het stoere broertje van de A1 Sportback ma, 29 juli
Audi introduceert de Audi A1 citycarver, een nieuwe, stoere uitvoering van de A1. De A1 citycarver is een frisse verschijning met robuuste looks, volop ruimte voor personalisatie en uitgebreide connectiviteit. De meest uitgesproken variant binnen de nieuwe Audi A1-range voelt zich overal thuis: in de stad, op buiten- en snelwegen en zelfs op licht onverhard terrein.
Eerste beelden van de nieuwe Audi RS 6 Avant wo, 21 augustus
Met de vierde generatie van de RS 6 Avant opent Audi Sport een nieuw hoofdstuk in alweer 25 jaar RS geschiedenis. Met nóg meer vermogen en geavanceerde mild-hybrid technologie biedt de nieuwe RS 6 Avant zijn superieure prestaties op efficiënte wijze. De nieuwste RS van Audi komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland.