De nieuwe Audi RS6 Avant

Vierde generatie van een icoon

Met de vierde generatie van de RS 6 Avant opent Audi Sport een nieuw hoofdstuk in alweer 25 jaar RS geschiedenis. Met nóg meer vermogen en geavanceerde mild-hybrid technologie biedt de nieuwe RS 6 Avant zijn superieure prestaties op efficiënte wijze. De nieuwste RS van Audi komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland.

De RS 6 Avant is een van de grootste iconen uit de portfolio van Audi Sport. Met zijn vernieuwde RS design, extreem krachtige aandrijving en talloze nieuwe technologieën is de nieuwe RS 6 Avant een waardige opvolger van z’n befaamde voorgangers.

Begin 2020 in Nederland

De Audi RS6 Avant komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland. De prijs en specificaties van deze ultrasportieve Audi worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Meer informatie

RS Desgin: Breed en indrukwekkend

De RS6 Avant van de vierde generatie is een van de eerste modellen uit de stal van Audi Sport met de nieuwe RS-designtaal. Met z’n unieke en kenmerkende ontwerp straalt hij snelheid uit, zelfs als hij stilstaat. Op de voordeuren, het dak en de achterklep na, zijn alle carrosseriedelen specifiek ontworpen voor deze supersporter. De verlaagde carrosserie met extra brede wielkasten benadrukt de pure kracht van deze Audi.Het front van de RS 6 Avant kenmerkt zich onder meer door de nieuwe motorkap met gedistingeerde powerdome.

De driedimensionale honingraatstructuur in de Singleframe-grill is gebaseerd op het design van de Audi R8. Het karakteristieke Avant-silhouet bevat unieke RS-kenmerken zoals de extra brede dorpels. De achterzijde is voorzien van een nieuw ontworpen achterspoiler en achterbumper met de inmiddels niet meer weg te denken ovale chromen uitlaatpijpen. De RS 6 Avant is optioneel met een RS-sportuitlaatsysteem met zwarte uitlaatsierstukken beschikbaar. De nieuwste RS staat standaard op 10-spaaks 21-inch gegoten aluminium wielen met banden in maat 275/35. Een 5-spaaks 22-inch versie met 285/30 banden is optioneel.

RS kracht: superieur en efficiënt 

De 4.0 TFSI V8 van de nieuwe Audi RS 6 Avant levert 441kW/600pk en een maximumkoppel van 800 Nm, dat beschikbaar is in het brede bereik van 2.050 tot 4.500 tpm. De extreem krachtige motor stuwt de supersporter in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. In slechts 12 seconden bereikt hij al een snelheid van 200 km/u. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/u. Met het optionele dynamic package bedraagt de topsnelheid 280 km/u en indien wordt gekozen voor het dynamic plus package zelfs 305 km/u. Dankzij het 48 volt mild-hybrid systeem levert de twin-turbo V8 zijn hoge prestaties bij een hoog rendement.

Dit systeem recupereert energie tijdens het afremmen op de motor en voert de opgewekte energie terug naar de lithium-ion batterij. In de praktijk verlaagt de MHEV-technologie het verbruik met maximaal 0,8 liter op 100 kilometer. Om de efficiency verder te verhogen is de Audi RS 6 Avant ook voorzien van cylinder on demand (COD). Bij lage tot gemiddelde belasting en snelheden worden cilinders 2, 3, 5 en 8 in de hoge versnellingen gedeactiveerd om zo het brandstofverbruik te verlagen.De kracht van de elektrisch ondersteunde V8 wordt overgebracht naar alle vier de wielen via de intelligente quattro vierwielaandrijving en de vernieuwde 8-traps tiptronic transmissie die onder meer beschikt over een nieuwe launch control functie. Zoals het een echte RS betaamt, produceert ook de nieuwe RS 6 Avant een kenmerkend geluid. De bestuurder kan het motorgeluid beïnvloeden met behulp van Audi drive select. Het optionele, en variabel instelbare RS sportuitlaatsysteem zorgt voor een maximale geluidservaring.

rs6 grille
rs6 achterlicht

RS rijkwaliteit: wendbaar en naar wens te finetunen

De adaptieve luchtvering van de RS 6 Avant is speciaal afgestemd op het leveren van sportieve prestaties bij topsnelheden tot en met 305 km/u. Het systeem kan worden ingesteld in verschillende modi en omvat automatische niveauregeling. De carrosserie van de nieuwe RS 6 Avant ligt 20 millimeter lager op de weg dan die van de Audi A6 Avant met standaardvering. Bij snelheden van 120 km/u en hoger wordt het onderstel met nog eens 10 millimeter verlaagd. Het systeem biedt bestuurders een ruime keuze uit verschillende instellingen. De Audi RS 6 Avant is tegen meerprijs leverbaar met RS sport suspension plus met Dynamic Ride Control (DRC) voor nog meer dynamiek.

Meer informatie


De RS 6 Avant is leverbaar met dynamische vierwielbesturing. Bij lage snelheden draaien de achterwielen maar liefst vijf graden in de tegenovergestelde richting ten opzichte van de voorwielen. Dit verkleint de draaicirkel met maar liefst een meter, waardoor de auto wendbaarder wordt in stadsverkeer en krappe bochten. Bij gemiddelde en hoge snelheden draaien de achterwielen maar liefst twee graden in dezelfde richting - wat de stabiliteit verder bevordert, vooral bij snel accelereren.De bestuurder kan het karakter van zijn RS 6 Avant veranderen met behulp van het Audi drive select. Er is keuze uit zes profielen: comfort, auto, dynamic, efficiency en de individueel configureerbare RS-specifieke RS1- en RS2-modi, die direct kunnen worden geactiveerd met de stuurknop "RS MODE". In RS2-modus is de mate van ondersteuning van de elektronische stabilisatiecontrole (ESC) variabel in te stellen. Het optionele, nieuw ontwikkelde keramische remsysteem weegt ongeveer 34 kilogram minder dan zijn stalen tegenhanger en levert fenomenale remprestaties.

RS interieur: ultrasportief en luxueus

Het interieur van de RS 6 Avant biedt de bestuurder en passagiers een perfecte mix van sportiviteit, ultieme luxe en hightech features. De Audi virtual cockpit en het head-up display bieden speciale RS-displays informatie over bandenspanning, koppel, vermogen, olietemperatuur, turbodruk, rondetijden, versnellingsmetingen en g-krachten.

Het geperforeerd lederen en afgevlakte RS stuurwiel, met grote RS schakelpeddels gemaakt van aluminium, beschikt over multifunctionele knoppen waarmee de bestuurder de nieuwe Audi drive select RS1 en RS2 modi kan selecteren. De sportstoelen in zwart parelnappaleer en alcantara zijn voorzien van RS-reliëf en ruitpatroon. De Audi RS6 Avant is verregaand te personaliseren. Zo zijn er voor het interieur verschillende RS-designpakketten beschikbaar in rood en grijs en zijn de sierlijsten in verschillende materialen, van hout tot carbon uit te voeren.

Hij is beschikbaar in 16 verschillende matte of metallic carrosseriekleuren waaronder de twee RS-specifieke kleuren Nardo grijs en Sebring zwart. Het exterieur is verder te verfraaien met verschillende stylingpacks met glanzend zwarte of carbon details. Voor de fijnproevers is er ook nog het Audi exclusive assortiment om de auto volledig op smaak te maken.

Interesse in de Audi RS6?

Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.

Bekijk ook

Eerste klanten maken kennis met de nieuwe A4 do, 08 augustus
Een aantal klanten waren voor een exclusieve bezichtiging bij Audi Nederland om daar als één van de eersten de nieuwe Audi A4 te spotten. De nieuwe Audi A4 komt in september bij ons in de showroom.
Audi A1 citycarver: het stoere broertje van de A1 Sportback ma, 29 juli
Audi introduceert de Audi A1 citycarver, een nieuwe, stoere uitvoering van de A1. De A1 citycarver is een frisse verschijning met robuuste looks, volop ruimte voor personalisatie en uitgebreide connectiviteit. De meest uitgesproken variant binnen de nieuwe Audi A1-range voelt zich overal thuis: in de stad, op buiten- en snelwegen en zelfs op licht onverhard terrein.