Transporter 6.1

Vanaf € 20.200

De vernieuwde Volkswagen Transporter       

De Transporter 6.1 is innovatiever dan ooit

 

De iconische Transporter is grondig vernieuwd. En dat gaat verder dan zijn nieuwe looks. De Transporter 6.1 heeft een volledig nieuw dashboard, de nieuwste generatie infotainmentsystemen én hightech bestuurdersassistentie. Ook nieuw zijn de onderlaadfunctie voor lange voorwerpen, de laadruimte vergrendeling voor afzonderlijk vergrendelen van laadruimte en bestuurderscabine, en tal van opbergvakken die het interieur opgeruimd houden.

De Transporter 6.1 is nu leverbaar met nieuwe TDI-motoren en er komt een volledig elektrisch aangedreven versie. De Transporter 6.1 staat nu bij ons in de showroom. De vernieuwde Transporter. Verschil moet er zijn.

 

Meer informatie

 

De Transporter 6.1 wordt geïntroduceerd met een zeer gevarieerd aanbod dat bestaat uit zowel een bestelwagen als een pick-up: beide carrosserievarianten zijn beschikbaar met een enkele of dubbele cabine. Daarnaast is de Transporter 6.1 voor personenvervoer leverbaar als Kombi. Hiermee biedt Volkswagen de perfecte bedrijfswagen voor elk type transport.

 

Nog veiliger

Volkswagen Bedrijfswagens koos bewust voor de typeaanduiding 6.1 om de ingrijpende update van de zesde generatie Transporter te benadrukken. De technische wijzigingen gaan veel verder dan bij een normale modelupdate. Een voorbeeld is de overstap van hydraulische naar elektromechanische stuurbekrachtiging. Een dergelijke complexe wijziging wordt binnen een productlijn normaal gesproken enkel doorgevoerd bij een compleet nieuwe generatie. De elektromechanische besturing maakt rijhulpsystemen mogelijk die zowel de veiligheid als het gebruiksgemak verhogen. Voorbeelden zijn technologieën als Lane Assist (houdt voertuig op zijn rijbaan), Park Assist (automatisch parkeren), zijdelingse bescherming (waarschuwt als de afstand tot obstakels of voetgangers gevaarlijk wordt), Rear Traffic Alert (bescherming bij het achteruitrijden van een parkeerplaats) en Trailer Assist (maakt manoeuvreren met een trailer eenvoudig). Verder maakt ook de dynamische Road Sign Display-functie (beschikbaar in combinatie met het navigatiesysteem) deel uit van het uitgebreide aanbod van rijhulpsystemen. Bovendien zijn de bestelwagens met enkele en dubbele cabine standaard uitgerust met het nieuwe Cross Wind Assist-systeem dat de Transporter 6.1 stabiliseert bij een sterke windvlaag. Ook standaard: het Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist.

 

Slimme oplossingen

Dagelijkse werkzaamheden worden aanzienlijk eenvoudiger door volledig nieuwe functies in de cabine van de Transporter 6.1. Zo is er een 230 Volt-stopcontact beschikbaar op de bestuurdersstoel, en een afsluitbaar compartiment onder de dubbele bank aan passagierszijde. Verder is een nieuwe manier bedacht om lange vrachtgoederen te laden, die nu onder de dubbele bank aan de passagierszijde kunnen worden geschoven. De lengte van de bagageruimte wordt hierdoor vergroot van 2.450 naar 2.800 mm en van 2.900 naar 3.300 mm bij de versie met verlengde wielbasis.

De Transporter 6.1 is als bestelwagen leverbaar met een gescheiden vergrendelingssysteem voor de laadruimte. Hiermee kan de laadruimte apart worden afgesloten van de cabine. Er zijn twee mogelijkheden: de ‘Postbode’-stand sluit alleen de laadruimte af en de ‘Werkplaats’-stand vergrendelt alleen de cabine. Op termijn volgt het ‘Koerierspakket’ dat aan slijtage onderhevige onderdelen, zoals dynamo, accu en aandrijfassen, extra robuust uitvoert.

 

Nog completer

De standaarduitrusting van de Transporter 6.1 is aanzienlijk completer geworden, met nieuwe H7-koplampen, heldere en energiezuinige interieurverlichting met o.a. LED-technologie en het Composition Audio-radiosysteem met handsfree Bluetooth-functie.

 

Volledig connected

Volkswagen Bedrijfswagens heeft het interieur van de Transporter 6.1 geheel afgestemd op de modernste digitale eisen. Als optie is de derde generatie van de modulaire infotainmentmatrix (MIB3) verkrijgbaar dat gebruikmaakt van volledig nieuwe applicaties en online services. De belangrijkste feature van de nieuwe elektronica is de geïntegreerde simkaart (eSIM) die toegang verschaft tot een nieuwe reeks online functies en diensten.

 

Efficiënte dieselmotoren en volledig elektrische aandrijving

De Transporter 6.1 krijgt efficiënte 2,0-liter turbodieselmotoren. De 2.0 TDI-motoren voldoen aan de Euro 6d-TEMP-emissienorm en leveren 66 kW/90 pk, 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk en 146 kW/199 pk. De twee sterkste motoren zijn optioneel te koppelen aan 4MOTION-vierwielaandrijving. Er komt, dankzij de samenwerking met ABT, ook een emissievrije Transporter 6.1 met 82 kW/112 pk. Met een accucapaciteit van 77,6 kWh is een actieradius van 400 kilometer volgens NEDC mogelijk. Dat maakt deze uitvoering zeer geschikt voor verstedelijkte gebieden.

Meer informatie

Financial Lease actie

Liever de Volkswagen Transporter Financial Leasen? Ook voor Financial Lease hanteren wij een buitengewoon scherp actietarief. Verkoopadviseur Kris van Ames Bedrijfswagencentrum in Zwijndrecht vertelt u meer over de werking en voordelen van Financial Lease. Kom in contact en doe een Financial Lease aanvraag.

 

Meer over Financial Lease

De uitvoeringen van de Volkswagen Transporter 6.1

Transporter 6.1 Bestelwagen

Je hebt blinken. En je hebt uitblinken. 

 

 • Al vanaf € 20.200
 • 5,8 m³ laadvolume
 • 1.386 kg laadvermogen
 • 3.320mm laadlengte
 • 3 unieke lines; Comfortline, Highline en de Bulli.

Transporter 6.1 Dubbele Cabine

Je hebt ruimte voor alles. En je hebt ruimte voor alles en iedereen. 

 

 • Al vanaf € 30.900
 • 4,0 m³ laadvolume
 • 3.320mm laadlengte
 • 3 unieke lines

   

  Bekijk hier meer

Transporter 6.1 Kombi

Je hebt busjes. En je hebt de Transporter 6.1 Kombi.

 

 • Al vanaf € 30.700
 • 5,8 m³ laadvolume
 • 9 zitplaatsen
 • Brandstof: Diesel
 • 2 uitrustingslines

   

  Bekijk hier meer

Transporter 6.1 Pick-up

Je hebt bergen werk. En je hebt bergen verzetten. 

 

 • Al vanaf € 25.800
 • Brandstof: Diesel
 • 1.243 kg laadvermogen
 • 2-6 zitplaatsen
 • 3 unieke lines

   

  Bekijk hier meer

Transporter 6.1 Chassis

Je hebt opbouwen. En je hebt er op bouwen.

Binnenkort beschikbaar

 

Bekijk hier meer

Volkswagen Transporter Ames RK Exclusive Black Edition

De afgelopen weken hebben wij in samenwerking met PSB Bedrijfswageninrichting een reguliere Volkswagen Transporter getransformeerd in een bijzonder toffe bus: de Transporter Ames RK Exclusive Black Edition. ⚫️

 

Bekijk hier

De brochure van de Volkswagen Transporter 6.1

Alles op een rijtje

Bekijk hier

Highlights 6.1.

De norm opnieuw gedefinieerd


In het kort.

- Felle H7-koplampen
- Grille met nieuw design
- Bumper met nieuw design
- Nieuwe lichtmetalen wielen
- Nieuwe, donkere bekleding die nog robuuster is
- Een gemoderniseerd dashboard
- Nieuwe features zoals een onderlaadfunctie – laadruimte-uitbreiding tot 3,30 m
- LED-verlichting in het bestuurdersgedeelte alsmede de laad-/passagiersruimte
- Nieuwe bestuurdershulpsystemen
- Nieuwe infotainment-systemen

Interieur 6.1.

Naast het nieuwe, gemoderniseerde dashboard kenmerkt het interieur van de Transporter 6.1 zich door details zoals de onderlaadfunctie voor lange voorwerpen, de optionele laadruimtevergrendeling die het mogelijk maakt om de laadruimte afzonderlijk van het bestuurdersgedeelte te vergrendelen en het afsluitbare vak onder de tegen meerprijs leverbare dubbele zitbank voor bijrijders. Bovendien overtuigt de Transporter 6.1 met de moderne mogelijkheden van de standaard connectiviteit die de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem mogelijk maakt. Daarnaast zorgen een hogere zitpositie voor een maximaal overzicht en tal van opbergvakken houden het interieur opgeruimd.

Digitale weergaven 6.1.

Instrumentenpaneel 'Premium'

Op het vernieuwde instrumentenpaneel zie je alles in één oogopslag. Het display voor de multifunctionele weergave belangrijke informatie weer over het gereden traject, de rijtijd en het verbruik. In de multifunctionele weergave is tevens een vermoeidheidsherkenning inbegrepen. Zodra deze bij de bestuurder een afwijking ten opzichte van het normale stuurgedrag registreert, krijgt de bestuurder middels optische en akoestische signalen het advies om te pauzeren.

Navigatiesysteem Discover Media

Of je nu tijdens het rijden wilt bellen, informatie over de verkeerssituatie nodig hebt of simpelweg wil worden vermaakt: het optionele en intuïtief te bedienen navigatiesysteem ‘Discover Media‘ bied je toegang tot een groot aantal handige functies en vervult elke wens. Zo reis je altijd uiterst prettig en veilig.

Maximaal verbonden

Mobiele telefoonaansluiting 'Comfort'

De optioneel verkrijgbare mobiele telefoonaansluiting 'Comfort' maakt de communicatie eenvoudig en uw smartphone wordt draadloos opgeladen (afhankelijk van het model). uw handen blijven daar waar ze horen: veilig op het stuur.

Eenvoudig de koers bepalen

Elektromechanische besturing

De elektromechanische stuurbekrachtiging in de Transporter 6.1 biedt u actieve ondersteuning in bijna alle rijsituaties en vormt de basis voor de modernste assistentiesystemen in de Transporter 6.1.

Meer zitcomfort

Stoelaanbod

De Transporter 6.1 beschikt over een geoptimaliseerde, ergonomische bestuurderswerkplek met traploos verstelbaar stuurwiel. Uniek is het afsluitbare vak onder de tegen meerprijs leverbare dubbele zitbank voor bijrijders dat waardevolle spullen extra beschermt.

Rijdynamiek 6.1.

De moderne BlueMotion Technology-motortechniek in de Transporter 6.1 kenmerkt zich door vermogen, trekkracht en zuinigheid. De perfecte keuze als u veel onderweg bent en wilt genieten van maximale rijdynamiek.

Motoren

Veel trekkracht, veel tractie

De Transporter 6.1 is leverbaar met tal van motor- en transmissievarianten. De tegen meerprijs leverbare bak met dubbele koppeling (DSG) zonder trekkrachtonderbreking is bijzonder comfortabel en zuinig. Met de leverbare vierwielaandrijving 4MOTION blijft de Transporter 6.1 met het tegen meerprijs leverbare sperdifferentieel qua offroadcapaciteiten leider in zijn klasse.

Zijflankbescherming

Veilig aan het verkeer deelnemen en schade door objecten of aan derden voorkomen? De optioneel leverbare flankbescherming controleert de zijkanten van de auto en waarschuwt bij kritieke afstanden ten opzichte van palen, muren of voetgangers.

Zijwindassistent

De standaard geleverde zijwindassistent is een onderdeel van het elektronische stabiliseringsprogramma. De bestuurder wordt bij sterke zijwind ondersteund door automatische remingrepen op de wielen.

Rijstrookbehoudassistent 'Lane Assist'

De optionele rijstrookbehoudassistent stuurt tegen bij ongewild verlaten van de rijstrook. De bestuurder wordt tegelijkertijd gewaarschuwd door een waarschuwingsgeluid en een melding op het multifunctionele display.

Dodehoeksensor

De optionele uitparkeerassistent geeft een waarschuwend signaal, wanneer bij het achteruit uitparkeren een ander voertuig dat op kritieke afstand nadert wordt herkend. Indien de bestuurder niet reageert, kan het systeem door een remingreep de gevolgen van een mogelijk ongeval verminderen of dit idealiter voorkomen.

Parkeerassistent

Gemakkelijk inparkeren? Dit systeem kan bijna volledig autonoom jouw Transporter inparkeren. Sensoren meten of er voldoende ruimte is om de Transporter te parkeren. Als er voldoende ruimte is, stop je de auto en bedien je alleen het koppelings, rem en gaspedaal, de auto neemt het sturen volledig van je over. Zo sta je perfect geparkeerd.

Automatische afstandsregeling

De tegen meerprijs leverbare ACC (Adaptive Cruise Control) past de snelheid automatisch aan een voor de Transporter rijdend voertuig aan, en houdt daarbij de door de bestuurder ingestelde afstand aan. Het systeem is inclusief het afstandscontrolesysteem “Front Assist”.

Interesse in de vernieuwde Volkswagen Transporter?

Vraag via onderstaand contactformulier een offerte, een proefrit of meer informatie aan.