SKODA ENYAQ iV

Marktintroductie begin 2021

 Drie accuversies

 Onthulling 1 september 

 Tot 500 km actieradius

SKODA ENYAQ iV
De eerste elektrische SUV van SKODA

Enerverend, efficiënt en elektrisch: de ENYAQ iV is een grote stap voorwaarts in de elektrificatie van SKODA. Hij is de eerste lokaal emissievrije auto van het merk dat op het revolutionaire MEB-platform staat en biedt een enorme binnenruimte, een aansprekend design en volop rijdynamiek. De ENYAQ biedt keuze uit drie accuversies en vijf vermogensvarianten. Het eerste model van de nieuwe generatie elektrische ŠKODA’s wordt op 1 september in Praag officieel gepresenteerd. De ENYAQ iV arriveert begin 2021 bij ons in de showroom.

Aanmelden nieuwsbrief


De elektrische SUV van SKODA markeert het begin van een nieuw tijdperk. Met zijn grote actieradius van tot wel 500* kilometer en de snellaadmogelijkheid is hij perfect geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Het nieuwe MEB-platform gaf de designers van ŠKODA alle ruimte om een ruimtelijk interieur te ontwerpen dat bol staat van de technologie en de typische Simply Clever features van het merk. Hij is 4.648 mm lang, 1.877 mm breed en 1.618 mm hoog, heeft een lange wielbasis van 2.765 mm en tot wel 585 liter bagageruimte. De laaddrempel ligt verrassend laag voor een SUV en dat maakt het inladen van grote items nog gemakkelijker.

 

Twee aandrijflijnen, drie accuversies en vijf vermogensvarianten

De ENYAQ gaat keuze bieden uit een groot aantal verschillende uitvoeringen. De basisversies krijgen achterwielaandrijving, net als de iconische SKODA’s van vroeger. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor, die de vooras aandrijft en de topversie kan tot wel 1.200 kg trekken. De line-up begint met een 109 kW sterke basisversie met een 55 kWh accu en een range van 340* kilometer. De 132 kW sterke versie met een 62 kWh accu heeft een range van 390* km. De langste range, van 500* kilometer, staat op naam van de 150 kW sterke, achterwielaangedreven versie met 82 kWh accu.

De twee versies met vierwielaandrijving leveren respectievelijk 195 kW of 225 kW en zijn voorzien van de 82 kWh accu. Ze hebben allebei een range van maximaal 460 kilometer en de krachtigste variant sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 6,2 seconden.

 

Snelladen tot 80% in slechts 40 minuten

De ENYAQ kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Afhankelijk van de grootte van de batterij is hij op deze manier in 6 tot 8 uur op te laden. Met een DC snellader van 125 kW kan de accu naar verwachting in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%.

 

Innovatief design

Het innovatieve interieur van de ENYAQ iV geeft een nieuwe dimensie aan ruimte. De ruime lounge biedt plaats aan het hele gezin én bagage. Hij staat bol van de hightech connectiviteit- en infotainmentsystemen. Het centrale, 13-inch grote display is naar wens te combineren met een groot head-up display met augmented reality en de permanente internetverbinding staat borg voor doorlopend up-to-date informatie. ŠKODA past een groot aantal duurzame interieurmaterialen toe en klanten hebben keuze uit vele verschillende designs.

Meer informatie

Elektrisch rijden als een SKODA

SKODA’s eerste elektrische SUV stapt in de spotlight. Met deze volledig elektrisch aangedreven SUV, introduceert ŠKODA een krachtpatser vol met de nieuwste technologieën. De ENYAQ biedt een enorme binnenruimte, een snellaadfunctie en een actieradius tot maximaal 500 km. Verschillende uitvoeringen, waaronder een variant met vierwielaandrijving die van 0 naar 100 km/u accelereert in slechts 6,2 seconden, komen beschikbaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van meer info over de ENYAQ.

Aanmelden nieuwsbrief

Design biedt een voorproefje

De Tsjechische autofabrikant heeft nu een foto van het silhouet van het model vrijgegeven en biedt daarmee een voorproefje van het belangrijkste nieuwe model dat het merk dit jaar op de markt brengt. De SKODA ENYAQ iV combineert de voor het merk bekende eigenschappen - zoals een royale hoeveelheid ruimte, een aantrekkelijk design en uitgebalanceerde proporties - met een duurzame, plezierige rijervaring. Het silhouet van de SKODA ENYAQ iV geeft een indicatie van de proporties die het nieuwe vlaggenschip van het merk gaat krijgen. 

Een korte voorzijde en een langgerekte daklijn zorgen voor een dynamisch exterieurdesign en garanderen tegelijkertijd een royale hoeveelheid interieurruimte, een kenmerkende eigenschap van SKODA. De nieuwe SUV heeft een interieur dat even ruim is als dat van de SKODA KODIAQ, hoewel hij qua formaat korter is dan een SKODA OCTAVIA.

skoda enyaq

Begin 2021 bij ons in de showroom

De marktintroductie van de ENYAQ wordt aangezet met de bouw van 1.895 exclusieve ‘Founder’s Editions’ die speciaal zijn samengesteld om de oprichting van het merk in 1895 te vieren. De serieproductie van de ŠKODA ENYAQ start eind 2020, begin 2021 komt hij naar verwachting naar Nederland. Prijzen, specificaties en concrete timings worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Keuze uit actieradius

De ENYAQ komt beschikbaar in 5 vermogensvarianten. Een 109 kW sterke basisversie met 55 kWh accu (range van 340 km), de 132 kW sterke versie met een 62 kWh accu (range van 390 km) en een 150 kW sterke versie met 82 kWh accu (range van 500 km). 

De twee versies met vierwielaandrijvinf leveren respectievelijk 195 kW of 225 kW, zijn voorzien van de 82 kWh accu en hebben een range van maximaal 460 km. De krachtigste variant sprint van 0 naar 100km/u in slechts 6,2 seconden.

ENYAQ iV: herkenbaar voor SKODA’s SUV’s

Zoals de namen van SKODA’s succesvolle SUV-modellen – de KODIAQ, KAROQ en KAMIQ – hun namen ontlenen aan de taal van de Inuit uit Noord-Canada en Groenland, zo krijgen de toekomstige volledig elektrische modellen van SKODA op het MEB-platform een naam uit de Ierse taal.

De SKODA ENYAQ is het eerste serieproductiemodel van SKODA op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Daarmee vormt hij de volgende stap na een reeks van meer dan tien elektrische modellen die tot eind 2022 onder het SKODA iV submerk worden gelanceerd. SKODA verwacht dat volledig elektrische en plug-in hybride-modellen rond 2025 zo’n 25 procent van de verkopen voor rekening zullen nemen. Tegen 2021 heeft de autofabrikant twee miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische modellen en een holistisch, onderling verbonden ecosysteem voor moderne en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen.

Profiteer nu van € 4.000 EV-subsidie

Profiteer nu van € 4.000 subsidie bij aankoop of Private Lease van een nieuwe elektrische auto en € 2.000 subsidie bij aankoop van een gebruikte elektrische auto! Op 4 juni 2020 heeft de Nederlandse overheid in de Staatscourant officieel gepubliceerd dat de EV aankoop of Private Lease subsidie voor particulieren van kracht gaat. Bij Private Lease profiteer u maandelijks van € 83 voordeel.

Meer over de subsidieregeling

''Bron van het leven''

De naam van de SKODA ENYAQ is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Deze uiteenlopende betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van ŠKODA’s nieuwe e-SUV. De ‘bron van leven’ symboliseert een nieuw begin van SKODA in het nieuwe tijdperk van elektromobiliteit. Bovendien ligt hij in lijn met SKODA’s merkfilosofie ‘Driven by inventiveness – clever ideas since 1895’. ‘Enya’ is authentiek, boordevol karakter en levensvreugde, is eenvoudig uit te spreken en te onthouden, en past perfect bij het nieuwe tijdperk voor SKODA, in het jaar waarin het merk zijn 125-jarig jubileum viert.

De SKODA ENYAQ in de media

enyaq

Veelgestelde vragen

De onthulling van de nieuwe ENYAQ vindt plaats op 1 september in Praag. Op dat moment zijn alle beelden van het exterieur en interieur van de nieuwe ENYAQ beschikbaar. Het exacte moment van onthulling is nog niet bekend.

Begin 2021 komt de ENYAQ naar verwachting naar Nederland. Prijzen, specificaties en meer worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

De ENYAQ heeft een maximale actieradius van 500* km volgens de WLTP norm. De line-up begint met een 109 kW sterke basisversie met een 55 kWh accu en een actieradius van 340* kilometer. De hoogste actieradius, van 500* kilometer, staat op naam van de 150 kW sterke, achterwielaangedreven versie met 82 kWh accu.

De actieradius wordt beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Het gebruik van airco of verwarming heeft grote invloed, onderschat dit niet. Ga hier slim mee om. Het is namelijk mogelijk om de auto tijdens het laadmoment (dus wanneer je ENYAQ is aangesloten aan een laadstation) voor te verwarmen of te koelen. Radio en verlichting hebben nauwelijks invloed op de actieradius.

De iV-familie: elektrische mobiliteit à la ŠKODA

De ENYAQ is het nieuwste elektrische wapenfeit van ŠKODA, dat hard werkt aan de elektrificatie van het modellengamma en inmiddels drie leden van de iV-familie heeft geïntroduceerd. Eind 2019 zagen de eerste iV-modellen het levenslicht: de CITIGOe iV, de elektrische stadsauto en de SUPERB iV, een plug-in hybrid. In totaal brengt ŠKODA tot eind 2022 meer dan 10 modellen op de markt die (deels) elektrisch rijden bereikbaar gaan maken voor het grote publiek. Het merk ontwikkelt zich van een traditionele autofabrikant naar een aanbieder van Simply Clever mobiliteitsoplossingen en investeert tegen 2021 twee miljard euro in het ontwikkelen van niet alleen elektrische auto’s, maar ook een groot ecosysteem op het gebied van mobiliteit.

Interesse in de SKODA ENYAQ iV?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de SKODA ENYAQ iV.