Audi Q8 e-tron

Vanaf € 71.385

Audi Q8 e-tron

Grootste en nieuwste elektrische Audi heeft nieuwe looks en een verbeterde range

De Audi e-tron heeft met de Audi Q8 e-tron een opvolger. De Audi Q8 e-tron luidt een volgende fase in het succes van de elektrische pionier in. De Q8 e-tron – het topmodel binnen Audi’s lijn met elektrische SUV’s en crossovers – heeft een geoptimaliseerd aandrijfconcept, verbeterde aerodynamica en een accupakket met een grotere capaciteit en betere laadprestaties. Daarmee is nu een actieradius mogelijk van 582 kilometer (WLTP) voor de SUV-versie en zelfs 600 kilometer voor de Sportback. Ingrijpende wijzigingen aan met name het front geven het nieuwe vlaggenschip bovendien een nog modernere uitstraling.

De Q8 e-tron is nu verkrijgbaar vanaf € 71.385 en staat bij ons in de showroom. Ook is dit topmodel beschikbaar voor het maken van proefritten. 

Interesse in de Audi Q8 e-tron?

Opvolger van de Audi e-tron

Eind 2018 was de e-tron de eerste volledig elektrisch aangedreven Audi. Hij ontpopte zich tot een groot succes, getuige ook de verkoopcijfers. Meer dan 10.000 Audi’s e-tron vonden inmiddels hun weg naar Nederland. Nu legt de Audi Q8 e-tron de lat opnieuw hoger. Subtiele designwijzigingen verlenen zowel de SUV als de SUV coupé een nog modernere look. Tegelijkertijd zorgen ze voor een nog betere stroomlijn.

Nu in de showroom

Wij hebben de nieuwe Audi Q8 e-tron nu in de showroom! U bent van harte welkom om het nieuwe elektrische vlaggenschip van Audi te bewonderen bij ons in de showroom van Ames Audi Centrum in Dordrecht.

Bent u benieuwd naar de rijprestaties? Plan dan direct een proefrit in.

Plan een proefrit 

showroom

Met de introductie van de Audi e-tron, zo’n vier jaar en 150.000 auto’s geleden, is Audi systematisch een elektrische richting ingeslagen. Het elektrische portfolio bestaat inmiddels uit acht modellen, in 2026 zijn dat er meer dan twintig. “Binnen onze ‘Vorsprung 2030’-strategie hebben we vastgelegd dat 2026 het jaar is waarin we afstappen van verbrandingsmotoren, en dat Audi over elf jaar een volledig elektrisch automerk is”, verklaart Markus Duesmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG.

“In de nieuwe Q8 e-tron hebben we de capaciteit van het accupakket en de laadprestaties aanzienlijk verbeterd, voor een betere efficiëntie en een optimale balans tussen de energiedichtheid en laadcapaciteit”, licht Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling, toe. “Daarnaast hebben we de motoren, de progressieve besturing en de actieve systemen voor het onderstel vernieuwd.”

Meer informatie

Nieuwe looks, nieuwe naam, nieuwe merkidentiteit

Door de auto ‘Q8 e-tron’ te noemen, benadrukt Audi de positie van het nieuwe topmodel binnen de lijn van elektrische SUV’s en crossovers. Dankzij het vernieuwde design van de voor- en achterzijde zijn de Audi Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron direct herkenbaar als volledig elektrische auto’s. De prestigieuze elektrische SUV is het eerste model dat is voorzien van Audi’s nieuwe tweedimensionale logodesign van de vier ringen.

Video: Audi Q8 e-tron bij Ames

Nu in de showroom

Ames Audi Centrum: Mijlweg 33 in Dordrecht 

audi q8 e-tron showroom
audi q8 etron voorkant
audi q8 etron autodealer

Uitvoeringen van de Audi Q8 e-tron

Alle nieuwe Q8 e-tron-modellen zijn er met keuze uit drie uitrustingsniveaus. De Q8 e-tron edition beschikt standaard over onder meer metallic lak, 19 inch lichtmetalen velgen in aero-structuur, LED-koplampen, MMI navigatie plus, het Audi sound system, drie jaar Audi connect diensten, volautomatische airconditioning met twee klimaatzones, interieurvoorverwarming en -ventilatie en de Parkeerhulp Plus met 360-graden weergave.

Download de prijslijst

Q8 e-tron edition
Vanaf € 71.385

audi q8 e-tron edition

De edition is o.a. voorzien van:

 • LED koplampen / achterlichten
 • Volautomatische airconditioning
 • Multifunctioneel lederen stuurwiel met paddels
 • MMI navigatie plus met ‘Audi Touch Respons’
 • Audi smartphone interface

Q8 e-tron Advanced edition
Vanaf € 77.585

audi q8 e-tron advanced edition

De Advanced edition is o.a. extra voorzien van:

 • Leder en mono.pur 550kunstleder
 • Assistentiepakket ‘Tour’
 • Audi smartphone interface
 • Comfortmiddenarmsteun
 • Achterruitrijcamera

Q8 e-tron S edition
Vanaf € 81.685

audi q8 e-tron s edition

De S edition is o.a. extra voorzien van:

 • S line interieur
 • S line exterieur
 • Lichtmetalen velgen 20" “5arm-Aero-ring"-
 • design

De Q8 Advanced edition biedt nog meer luxe in de vorm van 20 inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen met verwarming, het lichtpakket met ambienteverlichting en het assistentiepakket ‘Tour’ met onder andere Adaptive Drive assist, Adaptive Cruise Control, file-assistent en active lane assist.

Met de S editions focussen de nieuwe Q8 e-tron-modellen op sportiviteit. Dat wordt al op het eerste gezicht duidelijk dankzij de markante designelementen van het S line exterieur. Daarbij is het S line interieur met onder andere elektrisch verstelbare sportstoelen met S line-logo inbegrepen. De Q8 e-tron S line-modellen onderscheiden zich ook door bekleding in een combinatie van leder/dinamica met contraststiksels, aluminium decoratielijsten en een in zwart uitgevoerde dakhemel. Alle luxe van de Advanced editions is eveneens inbegrepen.

Q8 e-tron editions nu extra aantrekkelijk bestelbaar

Voor zowel de Q8 e-tron als de Q8 sportback zijn er nu aantrekkelijke editions bestelbaar als edition, Advanced edition Plus, S edition en S edition Competition. 

 

Bekijk deze editions

Drie aandrijflijnen

De Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron worden allebei aangeboden met drie verschillende aandrijflijnen en elektrische vierwielaandrijving. De Q8 50 e-tron en Q8 50 Sportback e-tron basisversies hebben twee motoren, die in boost-modus een vermogen van 250 kW en een koppel van 664 Nm leveren. De SUV heeft een range van 491 kilometer* (WLTP), de Sportback van 505 kilometer (WLTP).

De Q8 55 e-tron en Q8 55 Sportback e-tron hebben eveneens twee motoren, met 300 kW vermogen en 664 Nm aan koppel. De actieradius van de SUV is 582 kilometer (WLTP) en van de Sportback maximaal 600 kilometer (WLTP). Net als bij de Q8 50 e-tron is de topsnelheid begrensd op 200 km/u. 

Balansoefening tussen comfort en sportiviteit

De nieuwe Audi Q8 e-tron heeft standaard luchtvering met adaptieve schokdempers. Om de laterale dynamiek van de auto te optimaliseren, is de veerkarakteristiek verder verfijnd. De elektronische stabiliteitscontrole (ESC) staat nu een betere manoeuvreerbaarheid toe, met name in krappe bochten. Ook biedt de Q8 e-tron een duidelijk verbeterd stuurgedrag dankzij de aangepaste progressieve besturing.

 

Interesse in de Audi Q8 e-tron?

Video Audi Q8 e-tron

Grotere accucapaciteit en betere laadprestaties

Dankzij het verbeterde accumanagementsysteem is de bruikbare accucapaciteit verder vergroot. De Q8 50 e-tron-modellen met 89 kWh accupakket zijn met een snelheid van 150 kW te laden. De Q8 50 e-tron SUV heeft een actieradius van maximaal 488 km. De Sportback komt met een volledig geladen accu 501 km ver. Het 106 kWh accupakket in de Q8 55 e-tron-modellen is met 170 kW te laden. Dat duurt van 10-80% circa 31 minuten. De maximale actieradius van de Q8 55 e-tron bedraagt 578 km (Sportback: 595 km).

Opladen 2
Interieur (1)
Capture
Q8 Velg
Opladen
Audi Q8 Voorkan

Maak kennis met de Audi Q8 e-tron

Verbeterde aerodynamica

Bij de Audi Q8 e-tron was de aerodynamica een prioriteit. In het geval van de Sportback heeft dit geresulteerd in een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24, ten opzichte van 0,26 bij het vorige model. De cw-waarde van de Q8 e-tron bedraagt nu 0,27 (voorheen 0,28). De wielspoilers aan de onderzijde van de carrosserie geleiden de luchtstroom beter rond de wielen. Bij de SQ8 Sportback e-tron zijn alleen bij de achteras spoilers geplaatst. De Q8 e-tron is de eerste Audi waarbij het gebied rond de grille automatisch afdicht, naast de elektrische shutters die de luchttoevoer naar de radiateur sluiten. Hierdoor wordt de luchtstroom rond de voorzijde van de auto geoptimaliseerd en worden ongewenste verliezen tegengegaan.

Materialen uit recyclingprocessen

In Europa en de VS wordt de Audi Q8 e-tron gecertificeerd als CO2-neutraal. Bepaalde onderdelen maakt Audi van gerecyclede materialen, waardoor minder grondstoffen noodzakelijk zijn. Voorbeelden hiervan in het interieur zijn de isolatie en vloerbekleding. De decoratieve inleg boven het instrumentendisplay - de ‘tech layer’ genaamd - is verkrijgbaar in een nieuw antracietkleurig materiaal dat deels is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Als onderdeel van het S line uitrustingspakket zijn de sportstoelen bekleed met synthetisch leer en de microvezelstof Dinamica. Dinamica is tot 45 procent gemaakt van gerecyclede PET-flessen, textiel en vezelresten.

audi q8 etron

Moderne velgontwerpen

De rode remzadels vallen op, net zoals de 21 inch zwart metallic 5-arm aero-structuur-velgen van Audi Sport. De Audi Q8 e-tron is er met velgen van 19 tot en met 22 inch.

audi q8 velg

Ook interessant

Ontdek ook de Audi Q8 Sportback e-tron

Bekijk hier

q8 etron sportback

Interesse in de Audi Q8 e-tron?

Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend een proefrit, offerte of meer informatie aan. Wij nemen spoedig contact met u op.