Nieuwe Volkswagen ID.3

Vanaf € 44.990

Volkswagen ID.3 facelift

Vernieuwde Volkswagen ID.3: slim, efficiënt en duurzaam

Ruim drie jaar na zijn lancering heeft Volkswagen de ID.3 een uitgebreide upgrade gegeven. De elektrische bestseller heeft een aangescherpt design en verder verfijnd interieur, en zet grote stappen op het gebied van software, augmented reality, intelligente rijhulpsystemen en duurzaamheid. De vernieuwde ID.3 is nu te bestellen als rijk uitgeruste ID.3 Pro Business vanaf € 44.990. De goedkopere ID.3 Pro zal later beschikbaar komen. De vernieuwde ID.3 staat nu bij ons in de showroom!

Interesse in de nieuwe ID.3?

Veel voordeel voor snelle beslissers

Snelle beslissers die direct willen rijden met extra voordeel kunnen kiezen voor de Advantage-voorraadmodellen van de huidige ID.3. Inclusief SEPP-subsidie loopt het voordeel bij een ID.3 Advantage op tot wel € 6.950. 

Stel hier samen

Nu in de showroom

De nieuwe ID.3 staat sinds juni 2023 bij ons in de showroom en is nu beschikbaar voor het maken van proefritten. Ervaar de rijprestaties van de vernieuwde ID.3 nu zelf tijdens een proefrit. Zoals u op de foto's kunt zien hebben wij de nieuwe ID.3 alvast rondgeleid door de Dordtse Biesbosch. 

Plan een proefrit

Volkswagen ID.3 GTX

Nóg sportiever! De nieuwe Volkswagen ID.3 GTX. Met 326 pk en achterwielaandrijving en een actieradius tot wel 600km* komt u met deze ID.3 GTX comfortabel, snel en goed voor de dag. De sportieve looks van de GTX worden benadrukt door de aangepaste voorbumper, IQ.LIGHT LED-matrixverlichting en 20 inch lichtmetalen velgen. In het interieur vindt u sportstoelen, een multifunctioneel stuurwiel en veel innovaties zoals het touch infotainmentdisplay met ChatGPT integratie.

De ID.3 GTX wordt naar verwachting te bestellen vanaf de zomer van 2024! 

Nieuwe ID.3 bouwt verder op het succes

De Volkswagen ID.3 is nu al niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De eerste Volkswagen op het MEB-platform is een gewilde elektrische auto, waarvan al zo’n 17.000 exemplaren in ons land rond zoeven. De vernieuwde ID.3 bouwt verder op het succes van de huidige versie en heeft een nieuw ontworpen front met geoptimaliseerde luchtroosters en een aangescherpt design voor een nog lagere Cw-waarde (0,263). Volkswagen heeft goed geluisterd naar de huidige ID.3-rijders. Het vernieuwde interieur is verfijnd met nieuwe, zachtere materialen die diervrij zijn en grotendeels gerecycled.

Interesse in de nieuwe ID.3?

De vernieuwde ID.3 staat nu in onze showroom en is verkrijgbaar in drie zeer rijk uitgeruste uitvoeringen: Pro Business (€ 44.990), Pro S (€ 47.990) en Pro S Business (€ 49.990). Kom in contact en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Verbeterde actieradius

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is leverbaar in twee uitvoeringen: de Pro en Pro S. Beide varianten hebben een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en 310 Nm aan trekkracht produceert. De ID.3 Pro S heeft een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 77 kWh en een verwachte actieradius tot 546 kilometer* (WLTP). De ID.3 Pro heeft een 58 kWh accupakket dat goed is voor een actieradius tot 426 kilometer* (WLTP). Later verschijnt er ook een versie met een kleinere batterij.

Bij een snellaadstation laadt de ID.3 Pro S het accupakket in 30 minuten van 5 naar 80 procent, dankzij het maximale laadvermogen van 170kW. De ID.3 Pro laadt met maximaal 120kW, waarmee het 35 minuten vergt om het accupakket tot 80 procent op te laden. De ID.3 is voorbereid op bidirectioneel laden, waarmee hij dus ook stroom aan het net kan teruggeven.

Rijk uitgeruste Business-modellen

De vernieuwde ID.3 is per direct te bestellen als de zeer rijk uitgeruste ID.3 Pro Business (€ 44.990) en ID.3 Pro S Business (€ 49.990). De Business-modellen hebben standaard onder meer het navigatiesysteem ‘Discover Pro’ met 30,5 cm groot scherm, LED Matrix-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen ‘East Derry’, adaptieve cruise control, achteruitrijcamera, keyless access, climatronic en donker getinte achterste ruiten. De Pro S Business heeft daarnaast standaard 19 inch lichtmetalen velgen ‘Wellington’. De Pro S zonder Business-pakket staat in de prijslijst voor € 47.990.

Stel hier samen

Pro Business
Vanaf € 44.900

id 3 pro business

Standaard op de Pro Business

 • 58 kWh accu, 150 kw / 204 pk elektromotor
 • Velgen 'East Derry', 18 inch lichtmetaal
 • Koplampverlichting LED Matrix (IQ.Light)
 • Navigatie ‘Discover Pro’ (30,5 cm)
 • Automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control)
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Achteruitrijcamera (Rear View)
 • Automatische airconditioning (Climatronic 2-zone)
 • Keyless Access
 • Voorstoelen, verwarmbaar
 • Diefstalalarm

Pro S
Vanaf € 47.990

pro s

Standaard op de Pro S:

 • 77 kWh accu, 150 kw / 204 pk elektromotor
 • Velgen 'Wellington', 19 inch lichtmetaal
 • Koplampverlichting LED
 • Multimedia 'Ready to Discover' (30,5 cm)
 • Automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control)
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Rijstrookbehoudassistent (Lane Assist)
 • Automatische airconditioning (Climatronic 1-zone)
 • Stuurwiel, multifunctioneel en met kunstleder bekleed
 • Voorstoelen, Ergo-Active elektrisch verstelbaar incl. geheugenfunctie
 • Buitenspiegels elektrisch instel- verwarm- en inklapbaar
 • 'ArtVelours' bekleding

Pro S Business
Vanaf € 49.990

pro business s

Extra's bovenop de Pro S:

 • 77 kWh accu, 150 kw / 204 pk elektromotor
 • Koplampverlichting LED Matrix (IQ.Light)
 • Navigatie ‘Discover Pro’ (30,5 cm)
 • Achteruitrijcamera (Rear View)
 • Keyless Access
 • Automatische airconditioning (Climatronic 2-zone)
 • Voorstoelen, verwarmbaar
 • Zijruiten achter getint
 • Diefstalalarm

Video nieuwe Volkswagen ID.3

Preview nieuwe Volkswagen ID.3

Op 31 mei maakten wij samen met tientallen geïnteresseerde klanten kennis met de nieuwe Volkswagen ID.3 bij de KNVB Campus in Zeist. De Volkswagen ID.3 liet zich voor het eerst zien tijdens deze exclusieve preview. 

Aangescherpt uiterlijk

De ID.3 heeft een nieuw ontworpen en dynamischer front, met geoptimaliseerde luchtroosters en een aangescherpt uiterlijk. Daardoor is de Cw-waarde verder verbeterd (0,263), met een betere efficiëntie tot gevolg. De achterzijde heeft nieuwe, tweedelige en volledig rode lichtunits gekregen.

Video's nieuwe Volkswagen ID.3

nieuwe id.3
id.3
id.3
id.3

Ook interessant

Duurzaam en opgewaardeerd interieur

Volkswagen heeft goed naar klanten geluisterd om verbeteringen door te voeren, onder andere in het interieur. De vernieuwde ID.3 heeft zachtere materialen in bijvoorbeeld de deurpanelen en op het dashboard. Het interieur is standaard diervrij en de mate aan gerecyclede materialen is ook toegenomen. Net als voorheen wordt de ID.3 volledig klimaatneutraal geproduceerd in Zwickau.

Infotainment-update met verbeterde connectiviteit

Het infotainmentscherm van de vernieuwde ID.3 meet nu standaard 12 inch (30,5 centimeter) en is voorzien van de nieuwste software. Ook is de menustructuur geoptimaliseerd, met een verbeterde ergonomie tot gevolg. Het infotainmentsysteem kan eenvoudig worden bediend met aanraaktoetsen op het multifunctionele stuurwiel. Standaard is de ID.3 voorzien van een draadloze telefoonlader en smartphone-connectiviteit.

Interesse in de nieuwe ID.3?

De spraakbesturing in de vernieuwde ID.3 is geoptimaliseerd en zodoende betrouwbaarder en sneller dan voorheen. Ook is de augmented reality van het head-up display uitgebreid. Het head-up display kan naast informatie over de snelheid en voertuigfuncties ook navigatie-aanwijzingen projecteren. De ID.3 is eveneens klaar voor software-updates en specifieke functies - waaronder het navigatiesysteem en de klimaatcontrole met twee zones - kunnen later geactiveerd of gedeactiveerd worden. Op die manier kunnen klanten flexibel reageren op hun behoeften.

id 3 interieur
stoelen id3

De standaard Electric Vehicle Route Planner, waarmee de Volkswagen ID.3 de perfecte route voor de bestuurder uitstippelt, gebruikt voortaan actuele verkeersinformatie en voorspellingen bij het bepalen van de route. Eventuele laadstops worden gecalculeerd op basis van de actuele capaciteit bij laadstations. Zo kan de auto de bestuurder verschillende routes adviseren. Bijvoorbeeld een met meerdere korte laadstops, of een andere met één langere laadstop.

Slimmere rijhulpsystemen

Travel Assist heeft nu een nieuwe functie, als aanvulling op de adaptieve cruise control en rijstrookassistent. Bij snelheden vanaf 90 km/u kan de auto na het activeren van de richtingaanwijzers automatisch van rijstrook wisselen, mits daar ruimte voor is. Daarnaast kan de nieuwe ID.3 door V2X-technologie in een fractie van een seconde belangrijke data van compatibele auto’s en infrastructuur verwerken. Zo krijgt de bestuurder een waarschuwing voor gevaren, ongevallen en stilstaand verkeer. Het optionele ID. Light maakt die gevaren ook visueel kenbaar middels de interieurverlichting.

Park Assist Plus, dat al kon helpen bij het zoeken naar een parkeerplek en het geven van stuurassistentie, is nu in staat om parkeermanoeuvres van de bestuurder op te slaan en te reproduceren. Daarbij houden alle sensoren de omgeving in de gaten en is de ID.3 in staat om zelf te sturen, accelereren en remmen en dus al het werk uit handen van de bestuurder te nemen.

Volkswagen service

Volkswagen biedt op de vernieuwde ID.3 standaard t/m 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu. Daarnaast kan er gebruikgemaakt worden van 24u pechhulp binnen Europa. Met het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa kunnen we de berijder beloven binnen 3 uur weer mobiel te zijn bij pech zoals een lekke band.

Multibanner 6
Multibanner 7
Multibanner 1
Multibanner 2
Multibanner 3
Multibanner 4

Klimaatneutrale productie

De vernieuwde ID.3 rolt volledig klimaatneutraal van de productielijn. Volkswagen’s fabriek in Zwickau is Europa’s grootste en meest efficiënte fabriek voor elektrische auto’s en maakt gebruik van 100 procent groene energie. Als de ID.3 het einde van zijn levenscyclus nadert, kan het accupakket gebruikt worden voor andere doeleinden of een bron van materialen worden nadat het is gerecycled. Het overige emissieaandeel wordt nu nog gecompenseerd met gecertificeerde CO2-credits, maar Volkswagen werkt samen met zijn productiepartners hard aan de reductie van CO2-emissies. Volkswagen is voornemens om de CO2-emissie per voertuig tegen 2030 met 40 procent te verminderen en verkoopt per 2033 enkel nog elektrische auto’s in Europa. Om dat te bewerkstelligen, lanceert het merk tot en met 2026 tien nieuwe elektrische modellen.

Interesse in de nieuwe Volkswagen ID.3?

Vraag hier vrijblijvend een proefrit, offerte of meer informatie aan. Wij nemen spoedig contact met u op. 

Een verkoopsucces sinds de start

Sinds de Nederlandse marktintroductie van de ID.3 (in de zomer van 2022) zijn er in ons land ruim 15.000 Volkswagen ID.3 modellen geregistreerd. De ID.3 was de eerste auto van de innovatieve en elektrische ID. familie waar inmiddels de ID.4 en ID.5 ook deel van uitmaken.

Bekijk voorraad