Tips om de actieradius van uw elektrische auto te vergroten

Krijgt u stress over het halen van uw bestemming bij het rijden van een elektrische auto? Wij geven u alle tips om de actieradius te vergroten, zodat u langer met uw auto door kan rijden!

Tip 1: Gebruik cruisecontrol

Het is belangrijk om zo constant mogelijk te rijden. Schakel daarom de cruisecontrol in, zeker in combinatie met de eco-stand van de auto, helpt het goed met het vergroten van het rijbereik. Daarnaast verbruikt de auto minder als je trager rijdt. Ook is het beter om met mate te versnellen. Elektrische auto’s versnellen namelijk snel door hun hoge koppel. Dit heeft een negatieve invloed op het rijbereik.

Tip 2: Gebruik regeneratief remmen

Sommige elektrische auto’s kunnen regeneratief remmen. Hierbij stroomt de remenergie terug naar de batterij. Anders zou deze energie verloren gaan. Daarnaast kunt u bij sommige auto's via verschillende standen bepalen hoe hard de auto remt.

Tip 3: Vermijd energievreters

Wees bewust van de energievreters zoals verwarming en airconditioning. Zo kunt u bijvoorbeeld vaker de stoelverwarming aan doen in plaats van de gewone. Dan krijgt u het warm en bespaart u veel energie!

Tip 4: De juiste bandenspanning

Zorg dat u een goede bandenspanning heeft en controleer dit regelmatig. Een goede bandenspanning vergroot uw veiligheid en vermindert de weerstand op de weg. Dit is voordelig voor de actieradius.

Tip 5: Hou de batterij tussen de 20 en 80 procent

De lithiumbatterij blijft langer gezond wanneer die tussen de 20 en 80 procent ligt. Als de batterij voor langere tijd helemaal vol of leeg blijft, heeft dit een negatief effect op de chemische structuur van de batterij.

Tip 6: Warm de auto voor aan de laadpaal

Sommige auto’s kunnen voorverwarmd worden aan een laadpaal. Op die manier gebruik je stroom van de laadpaal in plaats van de accu om de auto op te warmen. Dit vergroot het rijbereik en stap je gelijk in een warme auto!

Lees ook

Hallo ID. Light! wo, 14 april
De ID.3 en ID.4 beschikken nu over ID. Light. Door middel van een lichtstrip onder de voorruit biedt ID. Light inzittenden intuïtief hulp en informatie.
In welke auto’s zitten jouw kinderen het veiligst? do, 25 maart
De Volkswagen ID.3 is bovenaan geëindigd in de ranglijst voor de bescherming van kinderen uit onderzoek van de organisatie Euro NCAP.