Ames Volkswagen Blogs

Lees hier alles over Ames en Volkswagen, het oudste merk dat wij al meer dan 70 jaar met trots voeren. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over toekomstige modellen, bijzondere gebeurtenissen in de showroom, speciale afleveringen, Ames in de media, onze evenementen en de maatschappelijke activiteiten die wij verrichten.

Interesse in Ames Volkswagen nieuws?

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Ames sponsor Stichting Make a Memory di, 21 mei
Ames Autobedrijf is al een aantal jaren sponsor van Stichting Make a Memory. Deze stichting fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met 17 jaar. Onlangs heeft Ames Autobedrijf de sleutels overhandigd van een Up! Lees meer.
De Golf: vernieuwd icoon leverbaar vanaf € 34.990* di, 30 april
De vernieuwde Golf komt in juli op de markt en is nu al te bestellen met efficiënte viercilinder TSI- en eTSI-motoren. Op tal van fronten zet de achtste generatie van de bestseller nieuwe maatstaven. Zo beschikt de vernieuwde Golf over infotainment en connectiviteit van topklasse. In het aangescherpte uiterlijk functioneert hightech lichttechnologie ook als designelement. De nieuwste plug-in hybridetechnologie, die later in 2024 leverbaar wordt, maakt een elektrische range tot circa 125 km** mogelijk. De vernieuwde Volkswagen Golf is nu te bestellen, vanaf € 34.990*. Daarmee is hij ook nog eens voordeliger dan zijn voorganger.
Ames AA Lease en FC Dordrecht samen staan we sterker wo, 24 april
Al tientallen jaren zijn Ames Autobedrijf en AA Lease sponsor van FC Dordrecht. De bedrijven versterken elkaar op verschillende gebieden en ondersteunen hiermee de Betaald Voetbal Organisatie van de stad. Met Energiek Dordt is er een nieuw elan gekomen. Vorig jaar werd er een klimaatneutrale wedstrijd gehouden tussen FC Dordrecht en Top Oss, waarbij duurzame mobiliteit een prominente rol kreeg. Ook nu en in de toekomst maken de 3 partijen met elkaar impact op maatschappelijk niveau. Lees het volledige artikel.
Leen de Koning: “Een klassieke auto brengt het gesprek op gang” ma, 29 januari
Eigenlijk moet elke dealer een paar klassieke modellen van de Volkswagen-groep hebben, vindt Leen de Koning, directeur van dealerholding Amega Groep. “Je zoekt altijd een verbinding om de klant te leren kennen. De klassieke auto is die verbinding.”
Elektrisch rijden in binnensteden wo, 15 november
De komende jaren gaat er flink wat veranderen in onze binnensteden. Elektrisch rijden wordt meer de norm, ook voor busjes. Het aantal elektrische bestelbusjes stijgt gestaag, en dit is bemoedigend, vooral gezien de toekomstvisie vanaf 2030 om grote steden zonder uitstoot te bevoorraden.
Volkswagen ID.7 Shooting Brake do, 02 november
In een recente aankondiging heeft Volkswagen bevestigd dat de Volkswagen ID.7 Shooting Brake in 2024 op de Nederlandse markt zal verschijnen als een ruime en luxe SUV. Hoewel de exacte vormgeving en de introductiedatum in 2024 nog niet bekend zijn, is er al wel wat informatie beschikbaar over deze elektrische auto.