Ames Volkswagen Blogs

Lees hier alles over Ames en Volkswagen, het oudste merk dat wij al meer dan 70 jaar met trots voeren. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over toekomstige modellen, bijzondere gebeurtenissen in de showroom, speciale afleveringen, Ames in de media, onze evenementen en de maatschappelijke activiteiten die wij verrichten.

Interesse in Ames Volkswagen nieuws?

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Leen de Koning: “Een klassieke auto brengt het gesprek op gang” ma, 29 januari
Eigenlijk moet elke dealer een paar klassieke modellen van de Volkswagen-groep hebben, vindt Leen de Koning, directeur van dealerholding Amega Groep. “Je zoekt altijd een verbinding om de klant te leren kennen. De klassieke auto is die verbinding.”
Elektrisch rijden in binnensteden wo, 15 november
De komende jaren gaat er flink wat veranderen in onze binnensteden. Elektrisch rijden wordt meer de norm, ook voor busjes. Het aantal elektrische bestelbusjes stijgt gestaag, en dit is bemoedigend, vooral gezien de toekomstvisie vanaf 2030 om grote steden zonder uitstoot te bevoorraden.
Volkswagen ID.7 Shooting Brake do, 02 november
In een recente aankondiging heeft Volkswagen bevestigd dat de Volkswagen ID.7 Shooting Brake in 2024 op de Nederlandse markt zal verschijnen als een ruime en luxe SUV. Hoewel de exacte vormgeving en de introductiedatum in 2024 nog niet bekend zijn, is er al wel wat informatie beschikbaar over deze elektrische auto.
Volkswagen Toekomst model: ID.X Performance concept car di, 12 september
Tijdens het ID. Treffen in Locarno, dat plaatsvond aan de Zwitserse kant van het Lago Maggiore, heeft Volkswagen de ID.X Performance onthuld. Deze conceptauto belichaamt een frisse benadering van een volledig elektrische sportlimousine voor de hogere middenklasse. Het studiemodel straalt pure dynamiek uit dankzij zijn krachtige vierwielaandrijving, geavanceerde ondersteltechnologie en opvallend sportieve ontwerp.
Vuile auto bij extreme droogte: wassen of nog even wachten? ma, 19 juni
Vuile auto bij extreme droogte: wassen of nog even wachten?
ID. Buzz nu ook met lange wielbasis en 7 zitplaatsen vr, 02 juni
De ID. Buzz krijgt een extra dimensie. De nieuwe uitvoering met lange wielbasis meet bijna vijf meter en biedt inclusief derde zitrij plaats aan zeven personen. Het innovatieve panoramadak met smart glass is een knipoog naar de legendarische Samba-bus uit de jaren ‘50. De versie met lange wielbasis wordt ook leverbaar met een nieuwe, 210 kW/286 pk sterke elektromotor. Naast het 77 kWh accupakket is er ook een variant met een capaciteit van 86 kWh. Andere nieuwtjes: een head-up display, een verder verbeterd infotainmentsysteem en remote parking.