Ames Volkswagen Blogs

Lees hier alles over Ames en Volkswagen, het oudste merk dat wij al meer dan 70 jaar met trots voeren. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over toekomstige modellen, bijzondere gebeurtenissen in de showroom, speciale afleveringen, Ames in de media, onze evenementen en de maatschappelijke activiteiten die wij verrichten.

Interesse in Ames Volkswagen nieuws?

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Ames verlengt het partnership met FC Dordrecht voor vier jaar di, 13 september
Amega Groep, Ames, AALEASE en FC Dordrecht hebben de samenwerking verlengd met vier jaar tot en met het seizoen 2025-2026. De samenwerking is gericht op het realiseren van duurzame mobiliteit in de club, de stad en de regio met als doel om CO2-uitstoot, files en parkeerdrukte te verminderen en gezondheid te bevorderen. Zo gaan Ames en AA Lease de transitie naar elektrisch autorijden begeleiden bij FC Dordrecht en gaan zij zich voor Energiek Dordt richten op duurzame mobiliteit in Dordrecht en Drechtsteden. Ames, AA Lease en FC Dordrecht zullen werknemers en werkgevers ook stimuleren om de dag duurzaam, gezond en energiek te beginnen met de leasefiets. Zo dragen we bij aan een goede gezondheid en het milieu.
Ames en AA Lease duurzame mobiliteitspartner van Energiek Dordt di, 13 september
Energiek Dordt is het nieuwe breed gedragen plan van FC Dordrecht voor de toekomst van het Betaald Voetbal in Dordrecht en Drechtsteden en de impact op de samenleving. Met de verbindende kracht van het voetbal wil FC Dordrecht samen met sportieve, maatschappelijke en zakelijke partners nieuwe energie creëren voor een energie(k)rijke samenleving.
Ames Ridderkerk herenigt de VW 412 met drie zonen van de voormalige eigenaar do, 11 augustus
Deze week kreeg Ames Ridderkerk bezoek van drie broers (Abco, Lennart en Marco) wiens vader (Leen Jobse uit Middelburg) jarenlang de Volkswagen 412 in bezit had die nu als Ames Classic Car in de showroom van Ames Ridderkerk te bewonderen is. Voor dit afgesproken moment hebben wij de 412 op de meest prominente plek in de showroom gezet zodat de auto extra goed te bekijken is. Het werd een gezellige hereniging waarbij er veel mooie herinneringen met de VW Classic Car zijn opgehaald.
Het autowoordenboek di, 02 augustus
De betekenis van alle ingewikkelde autoafkortingen en autotermen. Ames zet ze voor u op een rijtje in het autowoordenboek.
1905: de oorsprong van Ames ligt in Leerdam do, 16 juni
In 1905 begon oud oud-oom Jan Ames (14 jaar oor de geboorte van Jan Ames jr.) in Leerdam een smederij/winkel in rijwielen en huishoudelijke artikelen. Eén jaar later stapte zijn broer Engel ook in de zaak en werd dit bedrijf onder de naam van de ''Gebroeders Ames'' ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De twee broers, voormalige leraren aan een Ambachtsschool, hadden met hun smederij een constructiewerkplaats voor ogen maar gingen tot een tweewielerhandel over. Vanaf het moment dat de eerste auto's hun intrede deden, werd ook een autohandel gestart en de broers verkochten Opel en Ford. De zaken liepen goed. In 1927 behaalden ze als Ford-dealer een recordomzet van niet minder dan 53 wagens in één maand.
1947: Nederlander Ben Pon legt met zijn schets de basis voor de VW bus do, 16 juni
Op 23 april van dit jaar was het precies 75 jaar geleden dat de Nederlandse ondernemer Ben Pon Sr. de contouren schetst van wat later de Volkswagen-bus werd. Deze bus groeide uit tot een wereldwijd succes, en was geliefd bij de meest uiteenlopende mensen: van loodgieters tot hippies en van pechhulpdiensten tot kampeerders. Ter ere van het jubileum is de schets nu voor iedereen te zien in het Rijksmuseum temidden van andere iconen uit de Nederlandse kunst en geschiedenis van de 20ste eeuw.