Hallo ID. Light!

Nieuwe ID.-modellen communiceren via licht

Digitale apparaten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Ze spelen op verzoek onze favoriete muziek af en zorgen er voor dat we in contact blijven met onze directe omgeving. Vaak laten ze met behulp van lichtsignalen zien dat ze informatie ontvangen. Op soortgelijke wijze gebruikt Volkswagen het revolutionaire ID. Light in de nieuwste generatie elektrische auto’s: de ID. Family. Door middel van een lichtstrip onder de voorruit biedt ID. Light de inzittenden intuïtief hulp, informatie en duidelijkheid.

De ID.3 en ID.4 zijn de eerste modellen van Volkswagen die standaard over ID. Light beschikken. ID. Light bestaat uit een smalle strip van 54 multi-colour LEDs die dicht onder de voorruit is geplaatst, direct in het blikveld van de bestuurder. Dankzij verschillende kleuren en patronen kunnen aanwijzingen van ID. Light intuïtief worden geïnterpreteerd, zodat de bestuurder zich op de weg en het verkeer kan blijven concentreren.

Intuïtieve interactie

ID. Light biedt een nieuwe, minimalistische vorm van communicatie tussen auto en bestuurder, en brengt een zeer intuïtieve interactie tot stand zodra de bestuurder is ingestapt.

  • Met een welkomst-animatie in de kleuren wit en blauw laat een ID.3 of ID.4 de bestuurder weten dat hij gereed is voor gebruik. Een nuttige aanwijzing, aangezien elektrische auto’s geen motorgeluiden hebben.
  • De instructies van het navigatiesysteem worden door ID. Light met een blauwe lijn weergegeven. Als de bestuurder bijvoorbeeld linksaf moet slaan, beweegt de blauwe lijn naar links.
  • Als de bestuurder of bijrijder gebruikmaakt van voice control, reageert ID. Light met wit licht recht voor de respectievelijke inzittende.
  • ID. Light kondigt inkomende telefoongesprekken aan met groen pulserend licht in het centrale deel van het dashboard.
  • In geval van een noodstop, begint ID. Light rood te knipperen.
  • Ook als de ID.3 of ID.4 is gekoppeld aan een laadpaal, toont ID. Light zijn nut: een pulserende groene balk laat zien hoe ver de batterij inmiddels is opgeladen.

Geen afleiding

Moderne auto’s krijgen steeds meer hulpsystemen en beeldschermen. Dit vergt ook steeds meer van de bestuurder. Hoe groter de beeldschermen in de auto worden, des te meer tijd en moeite het kost om de informatie op het scherm tot je te nemen. Daarom communiceert ID. Light intuïtief met de bestuurder en wordt het gevaar van afleiding tot een minimum beperkt.

De visuele taal die ID. Light gebruikt met behulp van kleuren en animaties, maakt een vriendelijke indruk, is universeel en werkt met eenvoudig te begrijpen signalen. Alle noodzakelijke informatie komt precies op het juiste moment. ID. Light geeft bovendien nooit een dubbele boodschap. Het systeem is zodanig geprogrammeerd, dat uitsluitend de meest belangrijke informatie wordt getoond.

Lees ook

Android Auto nu ook in Nederland beschikbaar di, 06 april
Dankzij Android Auto gebruik je eenvoudig en veilig de apps van je Android telefoon terwijl je op de weg bent. Nu ook beschikbaar in Nederland.
In welke auto’s zitten jouw kinderen het veiligst? do, 25 maart
De Volkswagen ID.3 is bovenaan geëindigd in de ranglijst voor de bescherming van kinderen uit onderzoek van de organisatie Euro NCAP.