De Android Auto nu ook in Nederland

De Android Auto is nu geïntroduceerd in Nederland. Het systeem is in meer dan 500 modellen van 50 merken beschikbaar. Dit zijn wereldwijd meer dan honderd miljoen auto’s.

Dankzij Android Auto gebruik je eenvoudig en veilig de apps van je Android telefoon terwijl je op de weg bent. Eerder was de Android Auto al beschikbaar in onder andere Duitsland, Ierland en Frankrijk. Maar nu ook in Nederland.

Het systeem is te bedienen via de knoppen op het scherm van de auto of via spraakassistent. Je kan met Google Assistent bijvoorbeeld jouw favoriete nummer op te zetten via YouTube Music, Spotify of Tuneln. Je activeert Google Assistent door “Oke Google” te zeggen of door op het microfoontje op het scherm te drukken.

Ook kan Google Assistent jouw inkomende berichtjes voorlezen en beantwoorden. Zo kan jij jouw ogen op de weg en jouw handen aan het stuur houden, en toch een berichtje te sturen.

Instructievideo Android Auto

Nog veel meer apps

Er zijn nog veel meer nieuwe mogelijkheden met Android Auto. Zo kan je een podcast afspelen, het laatste nieuws horen of Google Maps of Waze gebruiken om de juiste route te rijden. Alles gebeurt heel makkelijk en snel. In de Play Store zijn meer apps te vinden die je kan gebruiken voor Android Auto.

Een Android 10 of hoger kan gelijk gebruikt worden voor Android Auto. Hiervoor moet je alleen je telefoon aan de auto koppelen. Vaak gaat dit via een USB-kabel. Echter komen er steeds vaker auto’s met een draadloze variant van Android Auto. Zo blijft de telefoon uit het zicht van de bestuurder. Gebruikers van Android 9 of lager moeten eerst de Android Auto-app downloaden in de Play Store. Telefoons moeten wel minimaal Android 6.0 hebben om gebruik te maken van het systeem.

Lees ook

Golf R: de krachtigste Golf ooit is nu te bestellen vr, 26 maart
De nieuwe Volkswagen Golf R is met een vermogen van 235 kW/320 pk de krachtigste Golf ooit. Hij combineert pure sportwagenprestaties en ultiem rijplezier met al het goede van de Golf 8.
Nieuwe instapversies voor Volkswagen T-Cross en T-Roc vr, 02 april
Volkswagen breidt de populaire T-Cross- en T-Roc-serie uit met een aantrekkelijke geprijsde én compleet uitgevoerde nieuwe instapversie. Daarmee is de T-Cross er nu al vanaf € 25.490 en de T-Roc vanaf € 28.890.