Bayern München kiest voor duurzame mobiliteit

FC Bayern München is de eerste internationale voetbalclub waarvan de spelers in elektrische auto's gaan rijden. De Champions League-winnaars hebben onlangs in München hun nieuwe Audi’s e-tron in ontvangst genomen. Eerder installeerde Audi al de bijbehorende laadpunten voor het elektrische wagenpark op het trainingscomplex van de club aan de Säbener Strasse in de hoofdstad van de deelstaat Beieren.

Afgelopen januari verlengden FC Bayern München en Audi hun samenwerking tot 2029. Op de agenda van dat partnership staat onder andere de strategische samenwerking op het gebied van innovatieve marketingconcepten en elektrificatie. Een belangrijke mijlpaal is nu bereikt: met de overdracht van in totaal 19 Audi’s e-tron aan de spelers is meer dan de helft van de Audi-vloot van FC Bayern geëlektrificeerd. Hierdoor reduceert de club de emissie van haar wagenpark tot minder dan 95 gram CO2/km per auto.

“Voor ons staat duurzame premium mobiliteit centraal in de strategische richting die Audi heeft gekozen. Samen met FC Bayern München geven we het begrip ‘voorsprong’ vorm en via de levering van 19 Audi’s e-tron geven we een boodschap af die aansluit bij onze weg naar een elektrische toekomst,” aldus Hildegard Wortmann, lid van de Raad van Bestuur van Audi AG en verantwoordelijk voor verkoop en marketing. 

Elektrificatie wagenpark

“Het is geweldig dat FC Bayern samen met Audi nu de eerste internationale club is die stappen zet op het gebied van elektrische mobiliteit”, verklaart Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de Raad van Bestuur van FC Bayern München AG. “De elektrificatie van ons wagenpark met de Audi e-tron en het ter beschikking stellen van laadpunten op onze trainingslocaties zijn goede voorbeelden van het feit dat de samenwerking tussen Audi en FC Bayern veel verder gaat dan de normale sportsponsoring.”

Audi werkt sinds 2002 samen met de succesvolle Duitse voetbalclub en het merk is sinds 2011 aandeelhouder van FC Bayern München AG.

Bekijk E-tron voorraad

Audi e-tron 50 quattro: terug van weggeweest do, 17 september
De Audi e-tron 50 quattro en Audi e-tron Sportback 50 quattro zijn terug van (kort) weggeweest. Vanwege de grote populariteit van de 100% elektrisch aangedreven modellen was de e-tron 50 tijdelijk uitverkocht. Audi heeft echter een groot aantal extra modellen voor Nederland kunnen reserveren, waardoor de ‘50’ nog dit jaar weer leverbaar is.