NL
078 - 6143322
Wachttijden in de werkplaats

Plan uw afspraak tijdig in

Nog even snel met uw auto naar de werkplaats voor een controle of een APK? De wachttijden in autogarages lopen, vooral in de zomer, snel op. We raden dan ook aan om uw werkplaatsafspraak in ieder geval een maand van te voren in te plannen.

 

Afspraak maken

Een check voor de vakantie

Wist u dat er veel zomerchecks worden uitgevoerd vlak voor de zomervakantie? Uiteraard is het veilig om uw auto te laten controleren op onder andere de remmen, verlichting, accu, banden en vloeistoffen. Het advies is om de auto tijdig te laten checken, het liefst minimaal een maand van te voren. Wanneer u de zomercheck een week voor vertrek laat uitvoeren en er uit de controle onverhoopt blijkt dat een onderdeel aan vervanging toe is, dan is het mogelijk dat de vervanging niet voor uw vakantie kan plaatsvinden.

SEAT Check

Waarom lopen de wachttijden in de werkplaats op?

Er zijn meerdere redenen dat de wachttijd langer is dan een week. Het heeft onder meer te maken met:

De werkzaamheden. Hoewel er verschillende controles zijn die in een relatief korte tijd kunnen worden gedaan, kosten onder andere onderhoudsbeurten, vervangingen en reparaties meerdere arbeidsuren en aandacht.

 

 De onderdelen. Sommige onderdelen dienen te worden besteld. Levering hiervan kan een aantal dagen tot, in enkele gevallen, weken duren. De levertijden van bijvoorbeeld grondstoffen en chiptekorten zijn nog altijd hoger dan gewoonlijk. Hierdoor kunnen reparaties niet altijd direct worden uitgevoerd en is er een vervolgafspraak noodzakelijk.

 

 Het aantal monteurs. Het is al wel langer bekend: er is een groot tekort aan automonteurs en overig personeel. Ook zullen in de zomer monteurs en studentmonteurs op vakantie gaan. Bij Ames hebben we verschillende vacatures open staan voor monteurs, auto technici en vakantiemedewerkers. Bekijk de vacatures via onderstaande buttons. 

 

Ames vacatures

Vakantie (bij)baan

 

Ames Autobedrijf is onderdeel van Amega Groep.

Bekijk Amega vacatures

Zo snel mogelijk een controle of APK uit laten voeren?

Ames heeft verschillende vestigingen in de regio, waaronder Ridderkerk, Sliedrecht, Oud-Beijerland en ‘s-Gravendeel. Wanneer u uw werkplaatsafspraak online inplant krijgt u bij stap 3 de verschillende beschikbare vestigingen te zien en ziet u onder iedere vestiging, in het blauw, de eerstvolgende mogelijkheid. Hierdoor ziet u in één oogopslag bij welke vestiging u het snelst terechtkunt.

Ziet u uw voorkeursvestiging er niet tussen staan? Dan kan het zijn dat deze vestiging de komende twee maanden vol zit. U bent van harte welkom bij een van onze andere vestigingen.

 

Plan direct uw afspraak in

NL

In geval van pech

Staat u plotseling stil naast de weg of heeft u onverhoopt pech en is uw auto door de dealer onderhouden? In de meeste gevallen heeft u dan recht op mobiliteitsgarantie.

Heeft u een reparatie die echt niet kan wachten of bijvoorbeeld een accudefect? Neem dan contact op met onze afdeling Service Support via: 078-6143322 of info@ames.nl