Volkswagen ID.7

Elektrische range tot 700 km | Onthulling voorjaar 2023

Volkswagen heeft op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas zijn allereerste volledig elektrische sedan op basis van het modulaire elektrische platform (MEB) laten zien. Eerder blikte het ID. AERO studiemodel al vooruit op de nieuwe Volkswagen ID.7, die een aerodynamisch design combineert met een rijbereik van ca. 700 kilometer (WLTP).

De wereldpremière van de ID.7 staat gepland voor het tweede kwartaal in 2023. Wanneer we de nieuwste elektrische Volkswagen in onze showroom mogen verwachten is voorlopig nog onbekend. Benieuwd naar de Volkswagen ID.7? Meld u dan aan voor onze speciale ID.7 nieuwsbrief, wij houden u vrijblijvend op de hoogte van alle ontwikkelingen m.b.t. de introductie van de nieuwe ID.7.

Video Volkswagen ID.7

ID.7: innovatief interieurconcept

Volkswagen laat het definitieve ontwerp van het dashboard al zien op de CES. Het wordt duidelijk dat Volkswagen met dit nieuwste model op MEB-basis dankzij feedback vanklanten de gebruikservaring op belangrijke punten heeft verbeterd. Zo krijgt de ID.7 standaard onder meer:

  • een premium interieur met hoogwaardig afwerkingsniveau
  • een vernieuwd en groter (15 inch / 38 centimeter) infotainmentscherm
  • een augmented reality head-up display
  • een innovatief airconditioning-systeem met intelligente ventilatieopeningen
  • een verlichte aanraak-sliders

De nieuwe airconditioning met intelligente ventilatieopeningen biedt tal van functies. De ID.7 ‘voelt’ op basis van de nabijheid van de sleutel bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de auto nadert en gaat het interieur op warme zomerdagen al koelen of op koude dagen verwarmen voordat de bestuurder in de auto stapt. Nieuw ontworpen ‘Smart Air Vents’ regelen de luchtstroom en bewegen dynamisch om de lucht zo snel mogelijk over grote delen van het interieur te verdelen. Alle airco-functies zijn altijd zichtbaar op het nieuwe grote display en kunnen voor elke gebruiker afzonderlijk worden geactiveerd en opgeslagen. Speciale verzoeken worden geactiveerd met behulp van stemcommando’s. Als de gebruiker “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen!” zegt, reageert de ID.7 door de stuurwielverwarming te starten. Tegelijkertijd wordt warme lucht naar de handen geleid.

multimedia vw id.7
interieur id.7

Aerodynamisch design en ruim interieur dankzij MEB

Net als alle andere modellen binnen de ID.-family staat de ID.7 op het elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep. De voordelen van dit modulaire platform - met korte overhangen en een lange wielbasis (2,97 meter) - komen voor een belangrijk deel ten goede van het interieur, dat nog ruimer is dan bijvoorbeeld het interieur van de huidige Passat.

Wat looks betreft volgt de ID.7 de designtaal van de volledig elektrische ID.-modelfamilie. Herkenbare kenmerken van de sedan zijn het aerodynamische front en dak, die beide helpen het energieverbruik te beperken en de actieradius te vergroten. Luchtinlaten in de voorzijde geleiden de luchtstroom gericht langs de zijkanten van de auto naar achteren. Op die manier vormen ze ‘air curtains’ die wervelingen langs de auto afzwakken. Het dak loopt naar achteren toe af, wat bijdraagt aan de lage luchtweerstand van de ID.7.

Interactieve camouflage

Op de CES in Las Vegas presenteert Volkswagen de intelligentie van de ID.7 op een wel heel bijzondere wijze. De gecamoufleerde sedan heeft een digitaal design met een unieke carrosseriekleur, een combinatie die de ID.7 interactief verlicht via elektroluminescentie. De QR-codes op de motorkap en de zijkanten creëren een koppeling tussen de fysieke en digitale wereld. Het QR-code-design komt vervolgens overal in de camouflage terug en verbergt zo de contouren van het uiteindelijke productiemodel.

Interesse in de nieuwe Volkswagen ID.7?

Meld u hier aan voor onze speciale ID.7 nieuwsbrief. Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de introductie van de nieuwe ID.7.

Gebaseerd op de ID. AERO Concept

Volkswagen heeft de afgelopen periode meerdere concepts cars op diverse autoconferenties gepresenteerd waarop toekomstige elektrische auto's van de ID. family gebaseerd zouden zijn. Zo lijkt het er sterk op dat de ID. AERO Concept de basis vormt voor de toekomstige ID.7. Hiervan is al bekend dat de auto maar liefst een elektrische range van 700 km krijgt en kan snelladen tot 200kWh. Beschikbaar vanaf circa € 50.000. De ID. AERO Concept is de meest recent gepresenteerde concept car van Volkswagen.

Bekijk de ID. AERO Concept

Vraag & antwoord over de Volkswagen ID.7

De verwachting is dat de wereldpremière van de ID.7 in het tweede kwartaal van 2023 zal zijn. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen kun je jezelf hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De conceptnaam (studiemodel) van de ID.7 was de ID.AERO. De ID.7 maakt voor het eerst zijn opwachting op de Consumer Electronics Show ( CES) in Las Vegas van 5 t/m 8 januari 2023.

De ID.7 is de allereerste, volledig elektrische sedan op basis van het modulaire elektrische platform (MEB). De verwachting is dat de wereldpremière van de ID.7 in het tweede kwartaal van 2023 zal zijn. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen kun je jezelf hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

De prijzen en verdere technische informatie van de ID.7 zijn nog niet bekend. Alle beschikbare informatie vind je op volkswagen.nl. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen kun je jezelf hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Naar verwachting wordt de elektrische sedan in de drie belangrijkste markten China, Europa en Noord-Amerika gelanceerd.

De ID.7 voor de Europese markt wordt geproduceerd in de Volkswagen-fabriek in het Duitse Emden, waar 9.000 medewerkers werkzaam zijn. Na de ID.4 wordt de ID.7 het tweede MEB-model dat in Emden gebouwd gaat worden.

De nieuwe Volkswagen ID.7 combineert een aerodynamisch design met een rijbereik van ca. 700 kilometer (WLTP).