Volkswagen ID.7

Nu bestelbaar vanaf € 61.490

Volkswagen ID.7

De ID.7 Pro Business staat nu in de showroom en is bestelbaar vanaf € 61.490! 

De ID.7, Volkswagen’s elektrische vlaggenschip, is nu te bestellen in een aantrekkelijke introductie-uitvoering: de Pro Business, met een 210 kW/286 pk sterke elektromotor, een 77 kWh accupakket en een uitrusting die vrijwel niets te wensen over laat. De ID.7 Pro Business is tot het einde van dit jaar leverbaar vanaf € 61.490*. De ID.7 staat nu in alle Ames Volkswagen showrooms! 

In lijn met zijn rol als vlaggenschip binnen Volkswagens ID.-familie legt de ID.7 de lat op alle fronten hoger. Om te beginnen is zijn design zeer gestroomlijnd (Cw: 0,23). Dankzij royale afmetingen en de wielbasis van bijna drie meter biedt hij bovendien ruimte in overvloed. Ook op het gebied van rijcomfort scoort de ID.7 hoog. Zo beschikt hij over een zeer geavanceerd onderstel en een slim aircosysteem met elektronisch aangestuurde ventilatieopeningen en de nieuwe generatie ergo-Active stoelen met elektrische verstelling en geavanceerde massage- en klimaatfuncties. De premium afwerking draagt natuurlijk ook bij aan de beleving van luxe, rust en comfort.

 

Interesse in de ID.7?

Nu in de showroom

Het nieuwste elektrische model van Volkswagen staat sinds eind november 2023 bij ons in de Volkswagen showrooms en is nu beschikbaar voor het maken van proefritten. Uit de eerste reviews over de Volkswagen ID.7 komt sterk naar voren dat de ID.7 uitblinkt in het bieden van een geweldige rijervaring. Ervaar dit nu zelf tijdens een proefrit!

Plan een proefrit

Volkswagen ID.7 Tourer

De eerste elektrische Volkswagen station wordt verwacht. De Volkswagen ID.7 Tourer is, nog wel gecamoufleerd, maar wordt in juni 2024 verwacht in de showroom. Wilt u op de hoogte blijven van alles omtrent de Volkswagen ID.7 en ID.7 Tourer? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

Interesse in de ID.7?

Actieradius tot 617 km

Lange reizen korter laten voelen. Het kan met de ID.7. Alles aan de ID.7 is eersteklas. Niet alleen geniet u van een actieradius tot wel 617 kilometer, u ervaart ook veel ruimte én luxe. Waar zit deze luxe dan in? De eerste ID.7 uitvoering die nu al bestelbaar is is de ID.7 Pro Business. Deze uitvoering beschikt over een 210kW/286 pk sterke elektromotor en een 77 kWh accupakket met water-/oliekoeling. De maximale range volgens de WLTP-norm bedraagt 617 km**. Het accupakket is bij een snellader met 175 kW gelijkstroom te laden. Daarmee duurt het van opladen van het accupakket van 5-80% zo’n 28 minuten. De ID.7 Pro Business mag aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg trekken.

Aanmelden nieuwsbrief

ID.7 Pro Business

Nu bestelbaar vanaf € 61.490

 • 77 kWh accu/286 elektromotor
 • Geschikt voor DC snelladen tot 175 kW (snellader)
 • Velgen 'Montreal' 20 inch
 • Koplampverlichting LED Matrix (IQ.Light)
 • 'ArtVelours' bekleding 
 • Navigatie 'Discover Pro' (38,1 cm), 8+1 luidsprekers
 • Travel Assist (incl. Adaptive Cruise Control)
 • Augmented-reality-head-updisplay
 • Sleutelloos vergrendel- en startsysteem (Keyless Access)
 • 360 graden camera (Area View)
 • Airconditioning automatisch, 3-zones
 • Ergo-Active voorstoelen, elektrisch verstelbaar
 • Voorstoelen, verwarmbaar

ID.7 Pro Business: alle luxe inbegrepen

De Pro Business-uitvoering staat ook voor een meer dan complete standaarduitrusting. De IQ. Light LED Matrix-verlichting en de doorlopende lichtstrip tussen de koplampen maken het vlaggenschip direct herkenbaar als lid van de ID.-familie en ze benadrukken het hightech karakter van de limousine. Ook 20 inch lichtmetalen Montreal-velgen dragen bij aan de krachtige en elegante uitstraling. Het sleutelloze vergrendel- en startsysteem (Keyless Access) is een mooie binnenkomer in het interieur, dat zich kenmerkt door luxe en gebruiksgemak. Standaard zijn bijvoorbeeld Navigatie ‘Discover Pro’ met 38,1 cm aanraakscherm, het augmented reality head-up display en 8+1 luidsprekers. De met Art-Velours beklede ergo-Active voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en verwarmd. De automatische Climatronic airconditioning heeft drie klimaatzones. Bij dat alles zijn ook Area View met 360-graden-camera en Travel Assist inclusief Adaptive Cruise Control inbegrepen. Daarmee is de ID.7 geschikt voor gedeeltelijk geautomatiseerd rijden.

 

Om de ID.7 Pro Business nog meer aan persoonlijke smaak en wens aan te passen, is hij ook leverbaar met het ‘smart glass’ panoramadak. Via een druk op de knop of via een stemopdracht switcht dit dak van transparant naar verduisterd of omgekeerd. Andere interessante opties zijn Dynamic Chassis Control en het high-end Harman Kardon audiosysteem. 

Focus op effiency

De ID.7 is gebaseerd op het bekende MEB-platform, maar de limousine is uitgerust met een compleet nieuwe 210 kW/286 pk sterke elektromotor, die wordt gekoeld door een systeem waarin water- en oliekoeling samen komen. De ID.7 Pro Business heeft een 77 kWh accupakket, goed voor een actieradius van zo’n 617 kilometer. Het is met een capaciteit van 175 kW te laden. Het intelligente warmtemanagement bereidt het accupakket optimaal voor op een laadsessie. Als de routegeleiding actief is, start het preconditioneren van het accupakket automatisch op weg naar het laadpunt.

De ID.7 is het nieuwe vlaggenschip binnen de ID.-serie. Hij is maar liefst 4,96 meter lang, 1,86 meter breed en 1,54 meter hoog. Dankzij de wielbasis van bijna 3 meter biedt het interieur ruimte in overvloed, waarmee de ID.7 zich kan meten met de auto’s uit het E-segment. Het gestroomlijnde design met een aflopende, coupé-achtige daklijn is niet alleen elegant, maar speelt ook een belangrijke rol bij de efficiency. De lage luchtweerstand van 0,23 (voorlopige waarde) draagt bij aan het optimaliseren van de actieradius. Het grotendeels gesloten front en de LED-strips tussen de koplampunits en achterlichten zijn echte ID.-familietrekjes.

id 7
Id 7 Multibanner
Id 7 Volkswagen Verlichting
Id 7 Volkswagen Velg
Id 7 Volkswagen Koplamp
Id7
Id7 3

Preview Volkswagen ID.7

Op 31 mei 2023 maakten wij samen met tientallen geïnteresseerde klanten kennis met de nieuwe Volkswagen ID.7 bij de KNVB Campus in Zeist. 

id.7 preview
id.7 preview
id.7 preview

Video Volkswagen ID.7

Extra lekker zitten met een nieuwe generatie stoelen

De stoelen van de ID.7 bieden veel gemak. Niet alleen kunt u de stoel elektrisch verstellen, maar bieden we ook uitgebreide massage- en klimaatfuncties aan. Dit betekent dat uw stoel niet alleen kan verwarmen, maar ook kan koelen. Automatisch of zelf in te stellen. Heeft u bijvoorbeeld net gesport of bent u onderweg naar een spannende meeting? Laat de stoel uw rug verkoelen. Of kies voor de massagefunctie en ontspan van top tot teen. Comfortabeler dan dit gaat het niet worden.

Met één swipe genieten van de zon

U kunt ervoor kiezen om de ID.7 te voorzien van een panoramadak met 'smart glass'. Dit betekent dat u door één simpele swipe met de hand of via stembediening, het dak kan laten switchen van donker naar licht. Zo geeft de ID.7 een nóg fijnere rijervaring.

Optioneel is de ID.7 voorzien van een panoramadak met smart glass. Door via touch control in de dakconsole of met de stem de opdracht te geven, switcht het dak direct van transparant naar verduisterd of omgekeerd. Bij zonnig weer voorkomt het verduisterde dak directe lichtinstraling en reflecteert het infraroodstraling. Zo beperkt het de opwarming van het interieur.

Altijd de juiste temperatuur

Met de komst van de ID.7 introduceren we ook een nieuwe vorm van airconditioning. Zo start de airco al zodra u naar de auto toe loopt. En kunt u de airco naar wens automatisch in laten stellen. Dit kan via het multimediascherm of met stembediening. Zegt u bijvoorbeeld: “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen”. Dan wordt de stuurverwarming geactiveerd en sturen de ventilatieopeningen automatisch warme lucht naar alleen uw handen. Heel handig in de winter dus.

vw id7 interieur

Bedieningsgemak 2.0: augmented reality head-up display

De ID.7 is de eerste Volkswagen die naast een compact digitaal instrumentencluster (ID. Display) achter het stuur standaard een augmented reality head-up display heeft. Dit ID. Display geeft bijvoorbeeld de snelheid en waarschuwingssignalen weer. Via het nieuwe head-up display smelten de buitenwereld en virtuele informatie samen. Het systeem kan bijvoorbeeld wegmarkeringen en snelheids- en richtingaanduidingen direct in het blikveld van de bestuurder ‘op de weg’ projecteren. Via het multifunctionele stuur kan de bestuurder de informatievoorziening via het display naar eigen wens aanpassen.

De volgende stap in infotainment

Het centrale, vrijstaand geplaatste 15-inch aanraakscherm staat voor maximaal en snel bedieningsgemak. De bediening van onder meer het navigatie- en audiosysteem wijst zichzelf. Bovendien kan de bestuurder toepassingen en apps naar eigen wens rangschikken. Onder het scherm bevinden zich verlichte touchsliders waarmee onder meer het geluidsvolume en de interieurtemperatuur zijn aan te passen. Via de slimme IDA stemassistent zijn veel functies ook met natuurlijk spraakgebruik te bedienen. Optioneel is een high-end Harman Kardon audiosysteem leverbaar.

stoelen id 7

Alles over de Volkswagen ID.7

Standaard assistentie van hoog niveau

In Nederland is onder meer Park Assist Pro met memoryfunctie standaard op de ID.7. Met de geheugenfunctie registreert de auto de laatste vijftig gereden meters, inclusief de parkeersituatie. De parkeermanoeuvre zelf is op te slaan zodra de auto tot stilstand is gekomen. Bij een volgende gelegenheid kan de ID.7 de parkeeractie op deze plek automatisch uitvoeren. Ook kan de ID.7 zelfstandig een in het geheugen opgeslagen parkeerplek verlaten.

Dankzij de nieuwste versie van Travel Assist met zwermdata profiteert de bestuurder van een ID.7 van het gemak en het comfort van autonome rijfuncties. Ook dit is in Nederland standaard aanwezig op de ID.7. Met dit systeem blijft de auto automatisch binnen de wegmarkeringen. Travel Assist herkent deze nu ook aan de hand van bijvoorbeeld stoepranden. Via zwermdata ontvangt de ID.7 informatie van andere auto’s op de route. Deze informatie wordt in de routegeleiding geïntegreerd. Zo kan de ID.7 automatisch de snelheid aanpassen bij bijvoorbeeld bochten, rotondes en aangepaste snelheidslimieten.

 

Aanmelden nieuwsbrief

id 7

Zwermdata komt ook van pas bij Assisted Lane Changing. Op basis van informatie van andere auto’s over de verkeersintensiteit geeft de ID.7 bij snelheden vanaf 90 km/u aan wanneer een wisseling van rijbaan veilig kan plaatsvinden. Als de bestuurder vervolgens de richtingaanwijzer activeert, voert de ID.7 de rijbaanwissel automatisch uit. Hij dient daarbij wel het stuur in handen te houden en blijft eindverantwoordelijk.

Nieuwe generatie stoelen: massage en slimme koeling, verwarming en ventilatie

In het kwalitatief hoogwaardige interieur van de ID.7 hebben inzittenden voor- en achterin volop ruimte. Een geheel nieuwe generatie ergo-stoelen draagt bij aan maximaal comfort. Afhankelijk van de gekozen versie hebben ze uitgebreide elektrische verstelmogelijkheden en geavanceerde massage- en klimaatfuncties. Zo is seat climate control leverbaar. Op basis van informatie van sensoren in de stoel wordt de verwarming, koeling en ventilatie automatisch geactiveerd. De optionele massagefunctie werkt met tien luchtkussens die niet alleen de rug, maar ook het bekken ontspannen én activeren.

Interesse in de nieuwe Volkswagen ID.7?

Meld u hier aan voor onze speciale ID.7 nieuwsbrief. Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe ID.7.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.