SEAT begint met de bouw van een baanbrekend, uniek acculaboratorium in Spanje

SEAT blijft grote stappen zetten op het gebied van elektrificatie 

SEAT blijft grote stappen zetten op het gebied van elektrificatie. Met dit doel voor ogen is het bedrijf begonnen met de bouw van het toekomstige Test Centre Energy (TCE), het nieuwe laboratorium voor auto-accu's dat in de SEAT-fabriek in Martorell zal worden gevestigd. Met het laboratorium is een investering van meer dan 7 miljoen euro gemoeid. In het nieuwe centrum zullen verschillende energiesystemen voor elektrische en hybride modellen worden ontwikkeld en getest. Met een testcapaciteit van maximaal 1,3 megawatt wordt deze testfaciliteit een uniek, baanbrekend laboratorium voor accu's. De bouw van het TCE is opgenomen in het onlangs door het bedrijf aangekondigde investeringsplan ter hoogte van 5 miljard euro.

Het toekomstige gebouw, waarvan de bouw in april 2021 wordt voltooid, zal een oppervlakte hebben van ongeveer 1.500 vierkante meter en zal verschillende testruimtes bevatten voor de evaluatie van celmodules met lithium-ion technologie, medium en hoogvoltage accu's en verschillende laders die worden gebruikt voor de geëlektrificeerde modellen van het merk. Er zijn ook plannen voor verschillende klimaatkamers die het mogelijk maken om de accu's en modules te testen onder extreme thermische omstandigheden, waarbij de verschillende omgevingen waarin een auto tijdens zijn levenscyclus moet kunnen functioneren, worden gesimuleerd. Er zal ook een hightech elektronicalaboratorium komen om prototypes te ontwerpen en te produceren en om interfaces voor de testsystemen te bouwen.

Bovendien zal een werkplaats worden ingericht die specifiek is ontworpen en uitgerust voor het uitvoeren van tests met geëlektrificeerde modellen, met voldoende capaciteit om aan maximaal zes auto's tegelijk te kunnen werken. Deze ruimte zal worden gebruikt voor het uitvoeren van verschillende tests met betrekking tot de prestaties van het energiesysteem, de functionele veiligheid en de integratie van functies. Daarbij zal ook gebruik worden gemaakt van kunstmatige observatiesystemen.

Werner Tietz, Vice-president van SEAT en verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling: “We zijn zeer verheugd om de lancering van dit project aan te kondigen. SEAT werkt al jaren hard aan de elektrificatie van het bedrijf en de bouw van dit unieke nieuwe Test Centre Energy in Spanje is een grote stap in die richting. Dit nieuwe acculaboratorium zal ons in staat stellen om de energiesystemen van toekomstige hybride en elektrische modellen te ontwikkelen en zo bij te dragen aan het creëren van duurzame elektromobiliteit.”

Tien jaar accuonderzoek

Het nieuwe TCE vormt een aanvulling voor het laboratorium voor de ontwikkeling voor accu's met laag, medium en hoog voltage dat het bedrijf in 2010 in gebruik heeft genomen. In het afgelopen decennium heeft SEAT nationale en internationale onderzoeksprojecten uitgevoerd en meer dan 2.000 testcases uitgevoerd. Deze testfaciliteit beschikt over twee klimaatkamers en een testvermogen van 200kW.

seat elektrisch pand

Elektrificatie van SEAT

De autofabrikant ondergaat momenteel een transformatie naar elektrificatie van het bedrijf en zijn merken. SEAT en CUPRA gaan in 2020 en 2021 vijf nieuwe elektrische en plug-in hybride modellen lanceren, die leverbaar worden naast de elektrische versie van de SEAT Mii. Van de Leon worden plug-in hybride elektrische varianten leverbaar onder de merken SEAT en CUPRA, die in Martorell worden geproduceerd; de SEAT Tarraco wordt leverbaar in een PHEV-versie en van de CUPRA Formentor, het eerste model dat specifiek door het merk CUPRA is ontworpen en ontwikkeld, komen twee plug-in hybride elektrische varianten op de markt, die in Martorell wordt geproduceerd. Daarnaast zal de CUPRA el-Born leverbaar worden naast de SEAT Mii electric als tweede volledig elektrisch aangedreven model van het merk. Dankzij het nieuwe Test Centre Energy beschikt de fabrikant over een eigen laboratorium voor het testen van de accu's van de toekomst.


Lees ook 
SEAT investeert in de toekomst, CUPRA versnelt wo, 08 juli
SEAT gaat tot en met 2025 vijf miljard euro investeren in de elektrificatie van het modelprogramma en in de productiefaciliteiten in Martorell en Barcelona. Met deze investeringen versnelt SEAT de ontwikkeling van nieuwe modellen en geeft de onderneming gas op het nieuwe merk CUPRA.