Volkswagen Bedrijfswagens van de toekomst


Volkswagen Bedrijfswagens zet op de IAA in Hannover een waar elektro-offensief in met maar liefst vijf nieuwe zero-emissiemodellen. Op de toonaangevende bedrijfswagenshow debuteren de I.D. BUZZ CARGO, de ABT e-Transporter, de ABT e-Caddy, de Crafter HyMotion met brandstofcel en de Cargo e-bike. De meest in het oog springende bedrijfswagen van de toekomst is zonder meer de Volkswagen I.D. Buzz, dit is de oude T1 en Transporter in een elektrisch jasje. 

Aanmelden nieuwsbrief

 

Toekomstige Volkswagen Bedrijfswagens

ID. Buzz

Elektrische versie van de iconische T1

Bekijk hier

ID. Buzz Cargo

De eerste bedrijfswagen van de ID. line

Bekijk hier

e-Transporter

De ABT e-Transporter als nieuw taxi concept

Bekijk hier

e-Caddy

De ABT e-Caddy als nieuw taxi concept

Bekijk hier

Crafter HyMotion

De Volkswagen Crafter op waterstof

Bekijk hier

Cargo e-bike

Driewielige elektrische pedelec met 250kW

Bekijk hier

I.D. Buzz

Pak de beroemdste microbus uit de geschiedenis en combineer dat met de technologieën van de toekomst, dan krijgt u de ID. BUZZ. Een waardige opvolger van de multifunctionele T1. De ID. BUZZ is volledig elektrisch en zal volgens planning vanaf 2022 in productie worden genomen. Ondanks dat de ID. Buzz vol zit met futuristische eigenschappen, herkent u de oude T1 er nog steeds in. Zo heeft de ID. Buzz de neus van de klassieker overgenomen: het grote Volkswagen logo en de diepe lijn die de twee kleuren scheidt, zijn ook nu weer bepalend voor het exterieur.

Bekijk hier

 

id buzz

I.D. Buzz Cargo

De I.D. BUZZ CARGO is een concept op basis van het nieuwe MEB-platform (modular electric drive kit) van de Volkswagen Groep waarop de I.D.-familie is ontwikkeld. Hij valt op door zijn vooruitstrevende design, uitstekende ruimteaanbod, een autonome rijmodus (I.D. Pilot) en een gedigitaliseerd vrachtsysteem. De actieradius bedraagt afhankelijk van het batterijformaat en het specifieke model zo’n 330 tot 550 km.

Bekijk hier

 

Crafter HyMotion

Met de Crafter HyMotion belicht Volkswagen Bedrijfswagens een andere vorm van alternatieve aandrijving. De grote bestelwagen is voorzien van een waterstof-brandstofcel in combinatie met een elektrische (emissievrije) motor en is daarmee bij uitstek geschikt voor langere afstanden. De tanks hebben een capaciteit van 7,5 kg waterstof. Daarmee kan de 4,25-tons Crafter meer dan 500 km afleggen. Het tanken duurt net zo lang als bij modellen met conventionele aandrijving. De Crafter HyMotion is een concept, maar als de infrastructuur toereikend is, kan hij in productie gaan.

Bekijk hier

ABT e-Transporter

De Transporter, al ruim 80 jaar een begrip, gaat elektrisch in de vorm van de ABT e-Transporter taxi concept. Hij is ontworpen in samenwerking met Abt e-Line GmbH en geschikt voor een modulair batterijsysteem, zodat de actieradius is aan te passen aan de wensen van de klant. In basisconfiguratie heeft de e-Transporter een batterij met een capaciteit van 37,3 kWh, goed voor een actieradius van 208 km. Daarna volgt de uitvoering met 74,6 kWh (400 km).

Bekijk hier

volkswagen abt e-transporter

ABT e-Caddy

Ook de ABT e-Caddy is in samenwerking met Abt e-Line ontworpen. In Hannover toont Volkswagen Bedrijfswagens hem als taxi, gebaseerd op de Caddy Maxi, die geschikt is voor vijf personen en hun bagage. De ABT e-Caddy heeft een range van circa 220 km**. De 82 kW elektromotor put kracht uit een lithium-ion batterij met een capaciteit van 37,3 kWh. De ABT e-Caddy heeft een topsnelheid van 120 km/u en een laadvolume van maximaal 4,2 m3.

Bekijk hier

Cargo e-bike

In Hannover presenteert Volkswagens Bedrijfswagens zijn eerste ‘last mile deliverer’: de Cargo e-bike. Deze driewielige pedelec (pedal electric cycle) heeft een centraal geplaatste elektromotor (250 W, 48V) die wordt gevoed door een lithium-ion batterij. Hij ondersteunt de trapbewegingen van de berijder en maakt zo een topsnelheid van 25 km/h mogelijk. De Cargo e-bike is robuust van opzet. Hij is ontworpen voor een maximaal laadvermogen van 210 kg (inclusief berijder). Het kleinste model ooit van Volkswagen Bedrijfswagens heeft twee voorwielen met daartussen een laadplatform. Hierop is een vrachtbox met een laadvolume van 0,5 m3 geplaatst. De innovatieve kinematica van de vooras zorgt ervoor dat goederen niet kantelen bij het nemen van bochten – de lading blijft horizontaal en dus stabiel. Volkswagen Bedrijfswagens gaat de cargo e-bike produceren in Hannover.

Bekijk hier

Interesse in de elektrische transitie van Volkswagen Bedrijfswagens?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe elektrische Volkswagen modellen (I.D. lijn) en andere trends op het gebied van elektrificering binnen Volkswagen.