Audi integreert YouTube in de infotainmentsystemen van een breed scala aan automodellen

Audi integreert YouTube, 's werelds grootste videoplatform, in de infotainmentsystemen van een breed scala aan automodellen. De YouTube-app zal binnenkort rechtstreeks toegankelijk zijn via het Multimedia Interface (MMI) van de auto.

In samenwerking met CARIAD, de softwaredivisie van de Volkswagen Groep, en partner HARMAN Ignite, heeft Audi een gloednieuwe app-store ontwikkeld die Audi-bestuurders toegang geeft tot verschillende populaire apps op het gebied van muziek, video, gaming, navigatie, parkeren, opladen, weer en nieuws. Apps zoals YouTube zullen nu rechtstreeks toegankelijk zijn via deze nieuwe technologie binnen het MMI-systeem van Audi, zonder dat een smartphone nodig is.

Gemak en entertainment tijdens laadstops

Of het nu tijdens laadpauzes of ruststops is, iedereen in de auto kan optimaal gebruikmaken van hun tijd met livestreams en andere content van populaire YouTubers. De app werkt net zoals de reguliere YouTube-app op een smartphone. Om te voldoen aan de strenge veiligheidsnormen van Audi, kunnen inzittenden alleen video's afspelen wanneer de auto geparkeerd staat. Audi-bestuurders hebben ook toegang tot functies zoals YouTube Premium, dat reclamevrije content biedt.

 

De nieuwe Audi app-store: een groeiend ecosysteem

YouTube is het eerste videoplatform dat gebruikt kan worden via de nieuwe native app-store van Audi. Met dit nieuwe platform wil het merk een open ecosysteem van populaire apps creëren, waardoor de auto verandert in een slimme metgezel. De app-store is beschikbaar als optionele fabrieksfunctie voor modellen zoals de Audi A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron en Audi e-tron GT. Deze modellen zijn uitgerust met de nieuwste hardware en software van het modulaire infotainmentsysteem van de derde generatie (MIB 3).

De informatie in dit nieuwsartikel was accuraat was op het moment van publicatie. Veranderingen in modellen, varianten, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen of andere details kunnen mogelijk plaatsvinden. 

Lees ook

Gouden Stuurwiel voor Audi e-tron GT als ‘mooiste auto van het jaar’ ma, 15 november
De Audi e-tron GT is verkozen tot mooiste auto van het jaar en won de Duitse Gouden Stuurwiel-verkiezing.
Lee Towers kiest wederom voor Audi en Ames do, 16 juli
Vanwege de vele kilometers die hij normaliter rijdt, is een comfortabele auto zeer waardevol voor zanger en entertainer Lee Towers. Nadat hij met volle tevredenheid in een Audi A6 en vervolgens Audi A5 van Ames Audi Centrum reed, is de keuze van de sympathieke artiest dit keer gevallen op een spierwitte Audi Q5e. Towers: “Audi bevalt mij zeer goed. Ik rijd nu een paar weken in dit hybride-model van Audi en ook dit is weer een fantastische auto!”