Lee Towers kiest wederom voor Audi en Ames

“De Audi Q5e is een fantastische auto”

Vanwege de vele kilometers die hij normaliter rijdt, is een comfortabele auto zeer waardevol voor zanger en entertainer Lee Towers. Nadat hij met volle tevredenheid in een Audi A6 en vervolgens Audi A5 van Ames Audi Centrum reed, is de keuze van de sympathieke artiest dit keer gevallen op een spierwitte Audi Q5e. Towers: “Audi bevalt mij zeer goed. Ik rijd nu een paar weken in dit hybride-model van Audi en ook dit is weer een fantastische auto!”

Lee Towers viel voor het eerst op Audi toen hij in de showroom bij Ames een fonkelwitte A6 zag staan. “Ik vond het meteen een heel sjiek model, een echte eyecatcher.” Na ongeveer drie jaar was het tijd voor een nieuwe auto, een Audi A5. “Een compacte en sportieve auto, met hier ook weer van alles erop en eraan,” aldus Towers.

Audi – comfortabel, accuraat en veilig

Lee Towers kiest vanwege de hoge instap voor de Audi Q5e. “In verschillende reviews werd de Q5 de hemel in geprezen. Ik kan alleen maar onderstrepen dat dit een hele fijne auto is. Technisch heel compleet en heeft een zeer comfortabele wegligging. Ik wilde persoonlijk graag van een mooie auto naar een hogere mooie auto. Het voordeel van het hoog zitten is het overzicht op de weg en de verkeerssituatie in het algemeen. Ik heb heel bewust voor de hybride technologie gekozen omdat ik binnen de bebouwde kom emissievrij wil rijden. Ik probeer mijn steentje bij te dragen aan het milieu en daarom bij voorkeur niet of nauwelijks uitlaatgassen uitstoten. Aan die wens kan worden voldaan met een Q5e.

Omdat ik persoonlijk, vanwege de langere afstanden, de flexibiliteit van een verbrandingsmotor wil, heb ik voor een hybride gekozen (ten opzichte van een volledig elektrisch aangedreven auto). De combinatie van de elektro- en de benzinemotor zorgt voor een optimale rijervaring. Door de verschillende ‘rij-modi’ - te kiezen via ‘drive select’ - variërend van o.a. efficiënt, dynamisch tot comfort kun je steeds kiezen uit een modus die voor dat moment op die plaats ideaal is. Dat de auto door de hybride technologie, meer specifiek het samenspel van de elektrische motor en de verbrandingsmotor, als een raket gaat, is een prettige (lees: geweldige) bijkomstigheid! Het maakt het rijden zeer comfortabel en accuraat. Door de vierwielaandrijving ligt hij heel stabiel op de weg in alle omstandigheden. Omdat ik veel op de weg zit, wil ik me graag veilig voelen in een auto. De hybride-aandrijving vind ik een goede ontwikkeling, het past bij de nieuwe norm. Het is ook een mooie techniek hoe een brandstofmotor en een benzinemotor samenwerken”

Ames en Audi - alles klopt

Jaap Pols (verkoopadviseur Ames Audi Centrum) vraagt aan Lee Towers hoe hij Audi als merk zou omschrijven en waarom hij kiest voor Ames. “Audi is degelijk en betrouwbaar. Alles klopt en de modellen zien er ook nog eens fraai uit. Audi is voor mij de top onder de personenauto’s, net zoals Ames een topdealer is. Je kunt overal een auto kopen maar met service en aandacht maakt Ames het verschil. De mensen zijn klantgericht en weten zonder al te veel woorden dit om te zetten in daden. ‘Voorsprong door techniek’ is de slogan van Audi, nou, dat kan ik alleen maar onderschrijven. Op de weg ervaar ik zeker een voorsprong door de hybride technologie. De Latijnse betekenis van de merknaam ‘Audi’, te weten: ‘luisteren of horen!’, is ook mooi van toepassing: als je heel goed luistert, hoor je in de EV-stand helemaal niets en als je net zo goed luistert in de dynamische modus met de 7-traps automaat op stand ‘S’, hoor je een bijna muzikaal stukje sportief gebrom. Heerlijk! Kortom: zeer blij met mijn keuze!”

Bevoorrecht mens

Als het over de magnifieke kwaliteit van het soundsysteem van Bang & Olufsen gaat, begint Towers te glimmen. Hij zegt: “Muziek is uiteraard enorm belangrijk voor me. Op weg naar mijn optredens speel ik geregeld orkestbanden af om in te zingen.” Daarmee komen we op zijn glansrijke carrière. “Ik voel me een buitengewoon bevoorrecht mens omdat ik al zoveel heb mogen meemaken. Van Galaconcerten tot optredens in Ahoy en van deelname aan de Beste zangers en Vrienden van Amstel Live.” En als kers op de taart ontvangt Towers in 2017 een Edison Oeuvreprijs. Dat betekent echter niet dat daarmee een einde is gekomen aan zijn carrière. Hij heeft tot slot een nieuwtje voor ons. “Ik heb inmiddels 48 albums uitgebracht, maar ik werk nu aan een nieuw album dat volgend jaar in mijn 75e levensjaar uit moet komen.”

Lees ook

Een dubbel feestelijk aflevering za, 20 juni
Elkaar versterken is hier zeker van toepassing! De heer en mevrouw Bakker hebben afgelopen week hun nieuwe Audi Q3 op mogen halen bij Ames Oud Beijerland. Voor hun dochter waren zij nog op zoek naar een blauwe Hyundai i10. Bij H-Point Dordrecht stond exact deze auto. Een dubbel feestelijke aflevering mogelijk gemaakt door Niek de Koning en Robin Hardenbol. Nogmaals van harte gefeliciteerd namens Ames en H-Point (beide autobedrijven zijn onderdeel van de Amega Groep).
A6 Avant: ruimte voor plug-in hybridtechnologie di, 28 april
In navolging van de Limousine wordt ook de Audi A6 Avant nu in een plug-in hybridevariant leverbaar. Deze A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition levert niet alleen aansprekende prestaties, maar kan ook 51 kilometer (WLTP)** volledig elektrisch rijden. Meer dan voldoende om een groot deel van de dagelijkse woon-werkafstand emissievrij af te leggen.