A6 Avant: ruimte voor plug-in hybridtechnologie

In navolging van de Limousine wordt ook de Audi A6 Avant nu in een plug-in hybridevariant leverbaar. Deze A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition levert niet alleen aansprekende prestaties, maar kan ook 51 kilometer (WLTP)** volledig elektrisch rijden. Meer dan voldoende om een groot deel van de dagelijkse woon-werkafstand emissievrij af te leggen.

De Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition heeft een systeemvermogen van 270 kW/367 pk. De aandrijflijn combineert een 2.0 TFSI viercilinder (185 kW/252 pk, 370 Nm) met een krachtige elektromotor die een piekvermogen van 105 kW en maximumkoppel van 350 Nm levert. Het systeemkoppel bereikt zijn piek van 500 Newtonmeter al vanaf 1.250 toeren per minuut. quattro vierwielaandrijving is standaard.

De A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition accelereert in 5,7 seconden van 0-100 km/u, de topsnelheid bedraagt 250 km/u (puur elektrisch 135 km/u). De elektrische range is volgens de WLTP-cyclus vastgesteld op 51 kilometer**.

Bekijk Audi A6 Avant

Focus op elektrisch rijden

Net als bij de Limousine is de aandrijving in de A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition zo ontworpen dat klanten het grootste deel van hun dagelijkse woon-werkkilometers elektrisch kunnen rijden. Ze kunnen daarbij kiezen uit drie rijstanden: ‘EV’ (volledig elektrisch), ‘Hybrid’ (gecombineerd benzine en elektrisch) en ‘Hold’ (bewaren van elektrische energie). In de ‘Hybrid’ stand garandeert de voorspellende rijstrategie maximale efficiency en maximale mogelijkheden om volledig elektrisch te rijden. 

Het opladen van de Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition kan bij publieke laadpunten tot 7,4 kW aan laadvermogen via de bijgeleverde mode 3 kabel. Het duurt dan ongeveer 2,5 uur om een volledig lege batterij weer op te laden. 

De 14,1 kWh grote lithium-ion accu is ondergebracht onder de bagageruimte, die desondanks nog steeds 405 liter groot is (1.535 liter met de rugleuning van de achterbank neergeklapt).


Elegant-sportief

De Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition onderscheidt zich niet alleen door zijn geavanceerde technologie, maar ook in uitrusting. Voorbeelden zijn het S line exterieur, het zwarte stylingpakket, zwarte buitenspiegelkappen en privacy glas. Matrix LED-koplampen, sportstoelen, automatische airconditioning met vier zones, Audi virtual cockpit, een sportonderstel, 19 inch velgen en rode remklauwen zijn andere kenmerkende features.

De prijzen en beschikbaarheid van de Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition in Nederland worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Op de hoogte blijven van deze A6 Avant PHEV? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

Verbruik Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Competition:

Gecombineerd verbruik in l/100 km: 2,1–1,9; gecombineerd energieverbruik in kWh/100 km*: 18,1–17,6; gecombineerde CO2-emissies in g/km*: 48–44

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Lees ook

Hoe werkt Apple CarPlay? wo, 06 mei
Hoe werkt Apple CarPlay? Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld in onze showrooms. Daarom hebben wij een handige instructievideo gemaakt zodat u volledig op de hoogte bent van de mogelijkheden van Apple CarPlay. Bekijk de video hier!
Natural beauty: de nieuwe Audi A3 Limousine di, 21 april
In navolging van de A3 Sportback onthult Audi nu ook de nieuwe A3 Limousine. De compacte sedan is op alle fronten gegroeid, wat zich vertaalt in meer interieurruimte. Stijlvolle, coupé-achtige looks en nieuwe onderstelsetups maken hem duidelijk sportiever dan zijn voorganger. Vanaf 23 april is de Audi A3 Limousine in Nederland te bestellen.