audi a6 avant

Eerste beelden nieuwe Audi A6 Avant

In februari dit jaar lanceerde Audi een nieuwe generatie A6, waarbij eerst alleen de beelden van de nieuwe A6 Limousine werden vertoond. Daar komt nu verandering in: dit is dé nieuwe Audi A6 Avant.

Het is nog te vroeg om veel over deze nieuwe stationwagen te zeggen, maar deze nieuwe variant oogt dankzij de grotere lichtmetalen velgen iets sportiever. Zo bezit de auto een vlakker liggende achterruit waardoor de wagen een dynamischer uiterlijk heeft. Qua bagageruimte (585 liter) lijkt er vooralsnog geen verschil te zitten met zijn voorganger. 

De afmetingen van de auto zijn 4.94x1.89x1.47 (L/B/H).
 

Motorisering

De motoren van de nieuwe A6 Avant beginnen net als A6 Limousine met een 50 TDI (met 286pk) en een 55 TFSI (340pk). Deze motoren worden ook gebruikt in de nieuwe de Audi A7 en A8. Later dit jaar worden verdere motoren gepresenteerd.

De nieuwe A6 Avant heeft ook als optie (net zoals de A7 en A8) de vier wiel besturing. De achterwielen draaien tot wel 5 graden mee om de draaicirkel te verkleinen. 
 

In de showroom 

De nieuwe Audi A6 staat naar verwachting in september bij ons in de showroom van Ames Audi Centrum in Dordrecht. De voorverkoop start in juli. 

Interesse in de Audi A6 Avant? 

Wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model. 

ERROR: ReCaptcha v2 is missing the Site Key. Please update the configuration to include a value at: Umbraco:Forms:FieldTypes:Recaptcha3:PublicKey