Elektrisch rijden? Ames staat er achter!

Als betrokken autodealer kennen wij de behoeften van berijders van elektrische en hybride auto’s als geen ander. Onze producten en diensten sluiten hier naadloos op aan. Daarom biedt Ames, in samenwerking met Mobilitics, de mogelijkheid aan om laadpalen af te nemen. Heeft u (nog) geen elektrische auto? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres, bekijk hier onze elektrische auto's.

 bellen Bel ons op: 088 - 374 97 49

Totaal oplossing voor elektrisch rijden

Wij bieden verschillende type laadpalen aan, ontdek welke oplossingen het beste bij uw situatie passen. Wij kunnen u voorzien in elke laadpaal behoefte: thuisladen, op het werk of op een openbare parkeerplaats. Met onze configurator ziet u snel en eenvoudig welke laadpaal het beste past bij u en uw auto. Bovendien ziet u direct waar u op moet letten bij het kiezen van een laadpaal. Ames adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden en de kosten. Zowel het kopen als het huren van een laadpaal is mogelijk, evenals de installatie ervan.

Stel uw laadpaal samen

Ames & Mobilitics

Naast een fraai aanbod van uiteenlopende elektrische auto's, bieden wij u via Mobilitics ook volledige ontzorging aan bij alles wat komt kijken bij elektrisch rijden. Net als Ames is Mobilitics onderdeel van de Amega Groep. Na het voltooien van de laadpaal configurator ontvangt u van hen een persoonlijk aanbod voor het installeren van een laadstation en kunt u bij Mobilitics een laadpakket afsluiten. Op deze manier leveren wij u een totaaloplossing voor de volledige laadpaalpropositie. 

Over Mobilitics

Mobilitics is een beheer- en adviesorganisatie op het gebied van mobiliteit. Ons doel is om bedrijven flexibiliteit op het gebied van mobiliteit te bieden zonder dat zij het overzicht verliezen. Dit doen wij door middel van onze Mobiliticspas, de daaraan verbonden software en onze wagenparkbeheer software. Zo bieden wij alle bedrijven een passende oplossing, van ZZP’ers tot aan grote corporate organisaties.

Meer over Mobilitics

Actieradius maximaal benutten 

Er bestaat nog wel eens discussie over het verschil in de maximale actieradius en het daadwerkelijke rijbereik van een elektrische auto. Daarom hebben wij autojournalist Werner Budding gevraagd om een video te maken waarin hij uitlegt waardoor dit verschil ontstaat en geeft hij een aantal tips hoe u als bestuurder uw rijbereik kan vergroten.

Laadtarieven

 

Flex Laden

Bij de laadvorm 'Flex Laden' betaalt u enkel voor gebruik. Zo heeft u geen vaste maandelijkse kosten, maar betaalt u per laadsessie. Het starttarief per laadsessie bedraagt € 0,50. Kortom, u kiest voor maximale flexibiliteit.

 

Prijs per maand

€ 0

Starttarief

€ 0,50 per laadsessie

(AC) normaalladen

€ 0,30 per kWh

(DC) snelladen

€ 0,55 per kWh

IONITY

Afhankelijk van laadexploitant

Buitenland

Afhankelijk van laadexploitant

 

Zeker Laden

Wilt u onbeperkt laden voor een vast bedrag per maand? Kies dan voor de laadvorm 'Zeker Laden'. Voor slechts € 4,95 per maand kunt u verder kosteloos ongelimiteerd laden waar en wanneer dat nodig is. 

 

Prijs per maand

€ 4,95

Starttarief

€ 0

(AC) normaalladen

Afhankelijk van laadexploitant

(DC) snelladen

Afhankelijk van laadexploitant

IONITY

Afhankelijk van laadexploitant

Buitenland

Afhankelijk van laadexploitant

 

Data abonnement

Rijdt uw elektrische auto zakelijk? Dan zorgen wij er voor dat de kosten van het thuis opladen verrekenend worden met uw werkgever of met uw eigen onderneming. Zo krijgt u volledig inzicht in uw energieverbruik.

Flex Laden

Data 

€ 5,95 per maand

 

Zeker Laden

Data 

€ 5,95 per maand

 

Onderhoudsabonnement 

Om ervoor te zorgen dat alle laadpalen goed blijven werken, moeten ze goed onderhouden worden. Daarvoor bieden wij een onderhoudsabonnement aan. Hierin zit alles om de laadpalen in topconditie te houden: onderhoud, reparatie en de voorrijdkosten voor de monteur. 

Flex Laden

Onderhoud 

€ 4,95 per maand

 

Zeker Laden

Onderhoud 

€ 4,95 per maand

 

Powered by 

Waarom kiezen voor onze laadpalen?

 Ruim keuze uit verschillende betaalbare (snel)laadstations.

 U krijgt er een gratis laadpas bij die geschikt is voor meer dan 100.000 laadpunten in Nederland en Europa

 Installatie vindt plaats door een professionele gecertificeerde installateur

 Uw thuisverbruik wordt verrekend met uw werkgever of uw eigen zaak

Vraag offerte aan

Tips voor het samenstellen van uw laadpaal

Om de installatie voor het laadpunt voor te kunnen bereiden en een passende offerte op maat te maken is het belangrijk dat u de Mobilitics configurator zo volledig mogelijk invult. 

Tip 1: Weet u niet welke capaciteit uw elektriciteitsaansluiting heeft? Raadpleeg dan uw netbeheerder.
Tip 2: Zorg dat op de foto van de meterkast alle schakelaars vrij zichtbaar zijn en dat we ook kunnen zien of er ruimte is om eventueel extra groepen te plaatsen.
Tip 3: Maak zoveel mogelijk foto's van de route vanuit de meterkast naar de gewenste locatie van het laadstation, of film de route.

Indien u onze hulp nodig heeft, dan kunt u ons bereiken op werkdagen van 8.00 - 18.00 uur via 088-3749749.

Uw Laadpaal samenstellen

 

Ik heb interesse in een laadstation

Installatie laadstation

Zodra wij akkoord van u hebben, nemen we binnen twee dagen contact met u op. Er wordt dan met u afgesproken wanneer u de laadoplossing kunt verwachten en wanneer de installatie plaats zal vinden. Deze twee afspraken zullen plaatsvinden op de door u gewenste dagen.

Voor de installatie van het laadstation bieden we een standaardpakket aan, deze bevat de volgende onderdelen:

 • Eve Single Pro-line 11kW installatie aan de wand
 • Uitbreiding meterkast voor extra groep
 • Tot 7 meter kabel
 • Tot 1 meter graafwerk
 • 1 muurdoorboring
 • Werkzaamheden
 • Voorrijkosten

Mobilitics laadpaal

Onderweg kunnen laden bij meer dan 100.000 laadpunten in Nederland en in Europa? Dat kan met de Mobilitics laadpas. Samen met het laadstation, ontvangt u een gratis laadpas van ons. Zo kunt u altijd en overal laden! U betaalt alleen een starttarief per laadsessie. Laadt u meer dan 12 keer per maand? Dan kiest u voor de laadpas met ons voordelige abonnement. 

Onze type laadpalen

 

Wij bieden twee Alfen laadstations aan: de Eve Single Pro-line en Eve Double Pro-line. Deze slimme oplaadpunten van 3,7-22kW zijn geschikt voor thuis, het werk en openbare ruimten. Ze zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft, en kunnen allemaal op elk willekeurig OCPP-managementsysteem worden aangesloten. De betrouwbare en veilige laders kunnen ook worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten. Daarnaast kunnen ze bovendien reageren op flexibele energietarieven. Hun hoogontwikkelde technologieplatform heeft zichzelf bewezen met een ontwikkelingscyclus van meer dan 10 jaar.

Alfen is hét Nederlands topmerk als het gaat om kwalitatief hoogwaardige laadpalen.

Eve Single Pro-line

Een compact, enkel oplaadcontact met geavanceerde slimme functie voor zakelijk en huiselijk gebruik

Met een compact ontwerp zonder afbreuk te doen aan de slimme functies van Alfen is de Eve Single Pro-line geschikt voor zakelijk en huiselijk gebruik en kan aan de muur of een paal worden gemonteerd. De gebruiksinterface is voorzien van een kleurenscherm met de mogelijkheid een logo te uploaden. Een geïntegreerde RFID-lezer ondersteunt gebruikersidentificatie en een MID-meter maakt financiële afwikkeling mogelijk. Internetverbinding via GPRS/ethernet met gegevens beschikbaar via vrij gekozen managementsystemen van derden.

 Zeer kleine moderne behuizing
 Laadvermogen 3,7kW tot en met 22kW
 Stopcontact of vaste kabel van 5 of 8 meter
 Vaste kabel type 1 of 2 (type 2 stekkerhouder geïntegreerd)
 Montage aan de wand of losstaand met optionele montagepaal
 Dynamisch loadbalancen mogelijk door samenwerking met slimme meter
 Full colour 3,5" kleurendisplay
 Inclusief RFID-kaartlezer
 Display configureerbaar in verschillende talen
 Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom
 Aanmelden met laadpas
 Plug & Charge
 Nederlands topmerk met Europese A-kwaliteit: een solide en hoogwaardig product

Bekijk alle specificaties

Eve Double Pro-line

Een dubbel oplaadcontact met geavanceerde slimme functie voor omgevingen met een hoger volume

De Eve Double Pro-line is Alfen's vlaggenschip voor slimme oplossingen voor de semi-openbare ruimten, zoals bedrijven en supermarkten. De robuuste behuizing is ontworpen voor intensief gebruik en regelmatige wissels van gebruikers en kan aan een muur of paal worden gemonteerd. Hij bevat twee oplaadcontacten die beide zijn voorzien van optionele load balancing. De gebruiksinterface is voorzien van een kleurenscherm met de mogelijkheid een logo te uploaden. Een geïntegreerde RFID-lezer ondersteunt gebruikersidentificatie en een MID-meter maakt financiële afwikkeling mogelijk. Internetverbinding via GPRS/ethernet met gegevens beschikbaar via vrij gekozen managementsystemen van derden.

 Laadvermogen 3,7kW tot en met 22kW
 Twee stopcontacten
 Montage aan de wand zonder extra wandbeugel of losstaand met optionele montagepaal
 Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom
 Vier duidelijke LED-iconen voor de laadstatus
 Display configureerbaar in meerdere talen
 Aanmelden met laadpas
 Plug & Charge
 Voldoet aan alle relevante normen en heeft aardlekschakelaars die beschermen tegen lekstromen
 DC detectie
 Nederlands topmerk met Europese A-kwaliteit: een solide en hoogwaardig product
 Eenvoudig te configureren

Bekijk alle specificaties

Veelgestelde vragen

 

Bij de laadvorm 'Flex Laden' betaalt u enkel voor gebruik. Zo heeft u geen vaste maandelijkse kosten, maar betaalt u per laadsessie. Het starttarief per laadsessie bedraagt € 0,50. Kortom, u kiest voor maximale flexibiliteit. Wij adviseren dit laadpakket wanneer u uw elektrische auto meestal thuis zal opladen.

 

Wilt u onbeperkt laden voor een vast bedrag per maand? Kies dan voor de laadvorm 'Zeker Laden'. Voor slechts € 4,95 per maand kunt u verder kosteloos ongelimiteerd laden waar en wanneer dat nodig is. Wij adviseren dit laadpakket wanneer u verwacht veel onderweg te zullen opladen of als u op werk oplaadt.

 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een laadpakket? Bel dan gerust met onze klantenservice via 088-3749749.

 

Bekijk de tarieven

Als uw laadpas niet werkt bij een laadpunt dan kunnen er meerdere oorzaken zijn:

 

 • Het laadstation leest de laadpas niet goed. Probeer op verschillende manieren de laadpas voor de aangegeven plek van het laadstation te houden.
 • Het laadstation accepteert de laadpas niet. Even geduld, het kan 10 seconden en soms iets langer duren. Het helpt niet om de laadpas vaker achter elkaar tegen het laadstation te houden.
 • De laadpas is geaccepteerd, maar het laadstation begint niet met laden. Controleer of de stekkers aan beide kanten goed aan de connectoren zijn aangesloten. Druk voor de zekerheid de stekkers nog extra goed aan.
 • Het lampje van het laadstation kleurt rood. In dat geval heeft het laadstation een storing.
 • De laadpaal is niet geregistreerd als openbare laadpaal. Dit kunt u controleren op de website www.oplaadpalen.nl.
 • De stekker waarmee u probeert te laden, is defect. Wellicht kunt u een andere stekker uitproberen.
 •  De laadpas is nog niet geactiveerd.

In alle gevallen kunt u het beste eerst het telefoonnummer dat op het laadpunt staat bellen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze laadpaal klantenservice. U kunt bellen met 088-3749749.

Bij Fastned laadpunten laadt u uw auto op zoals u gewend bent. U kunt ook de Fastned App downloaden. Koppel uw laadpas aan het account door uw NL-pasnummer in te voeren. Deze staat op uw laadpas of laadsleutelhanger.

Op www.oplaadpunten.nl ziet u snel waar alle oplaadpunten staan in Nederland en in tal van andere landen.

Met de Mobilitics laadpal kunt u in Nederland en Europa bij ruim 100.000 oplaadpunten uw auto opladen. Op www.oplaadpunten.nl ziet u snel waar de oplaadpunten staan.

In uw online overzicht ziet u wat u per oplaadsessie betaald heeft. Dit is een totaal bedrag. Dit bedrag bestaat uit:

 • starttarief
 • het kWh-tarief dat de provider berekent x het aantal kWh dat u geladen heeft
 • in sommige gevallen betaalt u ook een bedrag voor de tijd die u aan het laadstation staat


Het tarief per oplaadprovider kan sterk variëren. Wij berekenen dit tarief 1 op 1 aan u door. Dit geldt ook voor laadsessies in het buitenland.

Neem contact op met onze klantenservice. U kunt op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 uur bellen met 088-3749749.

Bel zo snel mogelijk naar onze klantenservice om te melden dat uw pas verloren of gestolen is. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 18.00 uur via 088-3749749.

Zodra wij akkoord van u hebben, nemen we binnen twee dagen contact met u op. Er wordt dan met u afgesproken wanneer u de laadoplossing kunt verwachten en wanneer de installatie plaats zal vinden. Deze twee afspraken zullen plaatsvinden op de door u gewenste dagen.

Voor de installatie van het laadstation bieden we een standaardpakket aan, deze bevat de volgende onderdelen:

 • Eve Single Pro-line 11kW installatie aan de wand
 • Uitbreiding meterkast voor extra groep
 • Tot 7 meter kabel
 • Tot 1 meter graafwerk
 • 1 muurdoorboring
 • Werkzaamheden
 • Voorrijkosten

Voor elke extra laadpas en/of laadsleutelhanger brengen we éénmalig € 3 in rekening.

Met het ondershoudsabonnement helpen we u, naast onze gratis 24/7 storingsdienst, graag op locatie indien er technische storingen plaatsvinden. Zo bent u altijd verzekerd van en goede laadoplossing. De prijs voor het onderhoudsabonnement is afhankelijk van de laadoplossing en vindt u terug in de uiteindelijke offerte.

 

Indien u een ondershoudsabonnement wenst af te sluiten dan kunt u dit aangeven in de configurator.

Ga naar de configurator

Wij bieden twee Alfen laadstations aan: de Eve Single Pro-line en Eve Double Pro-line. Deze slimme oplaadpunten van 3,7-22kW zijn geschikt voor thuis, het werk en openbare ruimten.

 

Ze zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft, en kunnen allemaal op elk willekeurig OCPP-managementsysteem worden aangesloten. De betrouwbare en veilige laders kunnen ook worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten. Daarnaast kunnen ze bovendien reageren op flexibele energietarieven. Hun hoogontwikkelde technologieplatform heeft zichzelf bewezen met een ontwikkelingscyclus van meer dan 10 jaar.

 

Eve Single Pro-line
Een compact, enkel oplaadcontact met geavanceerde slimme functie voor zakelijk en huiselijk gebruik.


Eve Double Pro-line
Een dubbel oplaadcontact met geavanceerde slimme functie voor omgevingen met een hoger volume.

Meer over deze laadpalen

 

U kunt kiezen voor twee type montages:

 1. Op een montagepaal
 2. Aan de wand

Voor een montage aan een paal wordt een kleine meerprijs gerekend.

Wij bieden twee Alfen laadstations aan: de Eve Single Pro-line en Eve Double Pro-line. Deze slimme oplaadpunten van 3,7-22kW zijn geschikt voor thuis, het werk en openbare ruimten. Ze zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft, en kunnen allemaal op elk willekeurig OCPP-managementsysteem worden aangesloten.

Wij bieden twee Alfen laadstations aan: de Eve Single Pro-line en Eve Double Pro-line. Deze slimme oplaadpunten van 3,7-22kW zijn geschikt voor thuis, het werk en openbare ruimten.

Eve Single Pro-line
Een compact, enkel oplaadcontact met geavanceerde slimme functie voor zakelijk en huiselijk gebruik.


Eve Double Pro-line
Een dubbel oplaadcontact met geavanceerde slimme functie voor omgevingen met een hoger volume.

 

Indien u één elektrische auto bezit, volstaat de Eve Single Pro Line. Wanneer u thuis of op werk meerdere elektrische auto's tegelijk wenst op te laden dan kunt u beter kiezen voor de Eve Double Pro Line.