De vernieuwde Audi A3 is nu te bestellen in Sportback, Limousine en allstreet

Audi heeft de A3-range verder verfijnd én uitgebreid met een nieuwe, derde carrosserievariant: de A3 allstreet, die zich onderscheidt met een stoere offroad-look. De nieuwe modellen zijn nu te bestellen bij Ames Autobedrijf. De prijslijst start bij € 41.100* voor de Audi A3 Sportback 35 TFSI in Pro Line-trim. Halverwege het tweede kwartaal is ook de Audi A3 met de 30 TFSI basismotor te bestellen, die de prijslijst gaat aanvoeren. De Audi A3 is nu te configureren via audi.nl en te bestellen bij Ames Autobedrijf.

 

Meer weten over de Audi A3 Sportback of Audi A3 allstreet of wilt u de nieuwe Audi A3 bestellen? Via onderstaande buttons vindt u alle beschikbare modelinformatie. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrieven voor de Sportback, Limousine en allstreet.

De vernieuwde Audi A3-modellen zijn direct te herkennen aan de vlakkere en bredere Singleframe grille. Een opvallende spoiler verbindt de grote, hoekig gevormde luchtinlaten in de bumper optisch met elkaar en benadrukt zo het sportieve karakter. De inspiratie voor het design van de bumper en de diffuser achter komt van de Audi RS-modellen. 

Door onder meer een grotere en vlakkere Singleframe-grille en sportieve RS-designdetails komen de vernieuwde Audi A3-modellen nu sportiever voor de dag. In eerste instantie zijn de A3 Sportback, Limousine en allstreet leverbaar als 35 TFSI met een 1,5-liter mild-hybride viercilinder turbo-benzinemotor (110 kW/150 pk) die standaard gekoppeld is aan de automatische 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. 

Stoere A3 allstreet

Net als voorheen is de A3 er als veelzijdige vijfdeurs Sportback en als sportief getinte vierdeurs Limousine. Deze uitvoeringen krijgen nu gezelschap van een nieuwe, derde carrosserievariant: de A3 allstreet. De stoere crossover dankt zijn offroad-looks aan het feit dat hij hoger op zijn (grote) wielen staat en aan robuuste designdetails als de honingraatstructuur van de Singleframe-grille en de donkere sideskirts en wielkastverbreders. 

Starten met de luxe basis van de Pro Line

De Pro Line-uitvoering is de luxe basis voor de A3 Sportback en A3 Limousine. Standaard beschikken ze over onder meer LED-verlichting, 16 inch lichtmetalen velgen, Virtual Cockpit, een centraal touchdisplay, een multifunctioneel stuur, volautomatische airconditioning (Climatronic), Audi smartphone interface met Apple CarPlay en de Parkeerhulpassistent met inparkeerhulp. 

De Advanced edition staat voor het volgende niveau van luxe. De A3 allstreet wordt standaard geleverd in deze uitvoering, waarbij naast alle genoemde elementen ook 17 inch lichtmetalen velgen, Full LED-koplampen en LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers zijn inbegrepen. In het Advanced edition-interieur vallen de sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen op. MMI Navigatie Plus met MMI touch, Audi connect Navigatie & Info plus en Hold Assist zijn ook inbegrepen bij de Advanced edition. 

De Audi A3 Sportback en Limousine zijn er aanvullend ook als extra sportieve S edition. In deze uitvoering krijgt de luxe van de Advanced editions een dynamische touch dankzij het S line exterieur met onder meer een sportonderstel en de sportieve interieurafwerking van het S line interieur.

De prijzen

De vernieuwde Audi A3 Sportback is leverbaar vanaf € 41.100*, de A3 Limousine is er vanaf € 41.600* (Pro Line 35 TFSI MHEV inclusief 7-traps automatische S tronic-transmissie). De Advanced editions met dezelfde aandrijflijn zijn verkrijgbaar vanaf € 44.000* (Sportback) en € 44.667* (Limousine). De Audi A3 allstreet debuteert als 35 TFSI MHEV Advanced edition voor € 45.368*. 

Halverwege het tweede kwartaal start tevens de verkoop van de instapversie van de vernieuwde Audi A3, in combinatie met de 30 TFSI basismotor die de prijslijsten gaat aanvoeren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen.  Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Ook interessant

Innovatieve verbeteringen die de rijdynamiek van de Audi S3 verder optimaliseren di, 05 maart
Maak kennis met de vernieuwde Audi S3! Ontdek de krachtige upgrades in vermogen, verbeterde rijdynamiek en ultiem rijplezier.
Audi vernieuwt A3 en introduceert met allstreet derde carrosserievariant di, 12 maart
Maak kennis met de vernieuwde Audi A3 Limousine en Sportback en ontdek de volledig nieuwe Audi A3 allstreet! Audi steekt de Audi A3 in het nieuw, waarbij er een volledig nieuwe carroserievariant wordt toegevoegd: de A3 allstreet. Lees alles over deze vernieuwde en nieuwe Audi modellen.