Volkswagen ID.5

Onthulling 7 september

Volkswagen ID.5

Eerste elektrische SUV-coupé van Volkswagen

De Volkswagen ID.5 GTX beleeft op 7 september zijn internationale showdebuut als productierijpe, licht gecamoufleerde concept car op de IAA in München. Volkswagen’s eerste elektrische SUV-coupé combineert de stijl van een coupé en de praktische mogelijkheden van een SUV met volledig elektrische vierwielaandrijving en twee elektromotoren. De sportieve gezinsauto is daarnaast volledig connected, kan updates over-the-air ontvangen en is uitgerust met Car2X-technologie.

Sportief, elegant en duurzaam: de ID.5 is het allemaal. Want de volledig elektrische SUV coupé combineert niet alleen de kracht van een SUV met het stijlvolle design van een coupé, maar voegt daar ook de duurzaamheid van een ID. aan toe. Onderscheid u van de rest en ontdek elektrisch rijden op z’n stijlvolst.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief, dan krijgt u al het nieuws rondom de ID.5 in uw inbox. Zo weet u het als eerste wanneer er nieuws is over de introductie van de ID.5.

Kracht en souplesse

Het silhouet van de elektrische crossover zorgt voor perfecte aerodynamica, waardoor u minimale weerstand hebt. Het resultaat? Meer efficiëntie en een grotere actieradius. Ook binnen staat u heel wat te wachten: een slim ontworpen interieur met intuïtieve bediening en meer dan genoeg ruimte voor alles wat de dag u brengt.

Stijlvolle looks

Het hoge front met de IQ.Light LED-matrixkoplampen geeft de ID.5 GTX een sympathieke uitstraling, mede dankzij de lichtstrip die doorloopt tot in het Volkswagen-logo. De lage, vloeiende daklijn strekt zich over de gehele carrosserie uit en mondt uit in een achterspoiler. Achter accentueren horizontale lijnen de breedte van de SUV-coupé, waarbij de lichtstrip en de LED-achterlichten met 3D-design de meeste aandacht trekken.

Sportieve gezinsauto

De afkorting GTX staat bij Volkswagen’s elektrische ID. Family voor extra sportiviteit. Zo heeft de ID.5 GTX zowel op de voor- als achteras een krachtige elektromotor. Gecombineerd creëren ze elektrische vierwielaandrijving die garant staat voor pittige rijprestaties en een sportief rijgedrag. De grote lithium-ionbatterij tussen de assen maakt een bereik tot 497 kilometer* mogelijk.

Elektrische prestaties

Als het op uw wensen aankomt, wilt u niet voor de middenweg gaan. Dat hoeft ook niet met de nieuwe ID.5. De kracht van een SUV, de efficiëntie van een ID. en de acceleratie van een sportauto - allemaal dankzij de elektrische motoren, die vanaf de eerste seconde hun volle kracht geven. De ID.5 maakt net als z’n familieleden gebruik van het MEB-platform, waarmee we de motor verwerken in de bodem van uw auto. Hierdoor heeft u een hoop meer ruimte en een optimale rijdynamiek. Met een range van 540 kilometer heeft u genoeg actieradius voor uw dagelijkse ritjes en nog veel meer.

Duurzame sportiviteit: de ID.5 GTX

Waar u ook rijdt, met z’n bovengemiddelde performance verlegt de ID.5 GTX de grenzen van elektrisch rijden. Hij combineert de sportiviteit van een GTI met het duurzame karakter van een ID. model. De tweede elektromotor zorgt ervoor dat alle vier de wielen worden aangedreven, waardoor u meer tractie hebt. En zonder het gebrul van de motor om u heen: de efficiënte motor is zo stil, dat u alleen de wind langs uw auto hoort gieren.

 

Poplairste merk in duurzame mobiliteit

De ID.5 GTX staat vanaf volgend jaar bij ons in de showroom en gaat de ACCELERATE-strategie van Volkswagen een extra impuls geven. De onderneming wil het meest populaire merk worden op het gebied van duurzame mobiliteit en beoogt het aandeel volledig elektrische auto's in Europa tegen 2030 te vergroten tot 70 procent van de totale Volkswagen-afzet. Volkswagen streeft ernaar om tegen 2050 netto CO2-neutraal te zijn.

De ID.5 GTX is de eerste geheel elektrisch aangedreven SUV-coupé van Volkswagen op basis van het Modular Electric Drive Matrix (MEB) platform. Met zijn vloeiende lijnen, korte overhangen en grote wielen oogt de ID.5 GTX stijlvol en sportief.

Sneak preview ID.5

De uitrol van de Volkswagen ID.3 is inmiddels in volle gang. Deze elektrische hatchback is in november 2020 zelfs de meest verkochte auto van Nederland geweest. In december 2020 is ook de ID.4 naar Nederland gekomen, de eerste elektrische SUV van Volkswagen. In de loop van 2021 is het dus de beurt aan de ID.5, die veel weg heeft van de ID.4. Onlangs dook een ingepakt testexemplaar op van een coupévariant van dat model. De coupéversie van de Volkswagen ID.4 gaat dus ID.5 heten.

Interesse in de nieuwe Volkswagen ID.5?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.