Volkswagen ID.5: coupé-SUV komt in 2021

Sportieve variant van de ID.4

De Volkswagen ID.5 kan gezien worden als het sportieve broertje van de ID.4 met een sterker aflopende daklijn, een zogenoemde coupé-SUV. De ID.5 komt 2021 op de markt. Naast de ID.3, ID.4 en de aangekondigde ID.5 komt er onder meer nog een zevenzitsversie van de ID.4, genaamd de ID.6. In 2022 komt een productieversie van de ID.Vizzion. 

Benieuwd naar de ID.5?

Meld u via onderstaande button aan voor onze speciale Volkswagen ID e-mailnieuwsbrief waarin wij alle ontwikkelingen op het gebied van (nieuwe) elektrische Volkswagen modellen met u delen. Zo hoort u het als eerste als de ID.5 is onthuld, bestelbaar is en in later stadium bij ons in de showroom staat.

Aanmelden ID.5 nieuwsbrief

Sneak preview ID.5

De uitrol van de Volkswagen ID.3 is inmiddels in volle gang. Deze elektrische hatchback is in november 2020 zelfs de meest verkochte auto van Nederland geweest. In december 2020 is ook de ID.4 naar Nederland gekomen, de eerste elektrische SUV van Volkswagen. In de loop van 2021 is het dus de beurt aan de ID.5, die veel weg heeft van de ID.4. Onlangs dook een ingepakt testexemplaar op van een coupévariant van dat model. De coupéversie van de Volkswagen ID.4 gaat dus ID.5 heten.

Gebaseerd op één van onderstaande concept cars?

Volkswagen heeft de afgelopen periode meerdere concepts cars op diverse autoconferenties gepresenteerd waarop toekomstige elektrische auto's van de ID. family gebaseerd zouden zijn. Hieronder vindt u twee productieconcepten waarvan er dus één goed zou kunnen lijken op de toekomstige Volkswagen ID.5 .

ID.ROOMZZ


De emissievrije ID. ROOMZZ concept car heeft niet alleen een spraakmakend in- en exterieur, maar zit ook bomvol state-of-the-art techniek. Zo kan de elektrische SUV dankzij de IQ.DRIVE-systemen volledig autonoom rijden op level 4. De aandrijving van de ID. ROOMZZ bestaat uit twee elektromotoren die samen 225 kW leveren; een 75 kW elektromotor op de vooras en een van 150 kW op de achteras. De elektrische 4MOTION-aandrijving kan de kracht bliksemsnel verdelen. De ID. ROOMZZ accelereert in 6,6 seconden naar 100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 180 km/u. Het 82 kW accupakket van de zero emission SUV maakt een actieradius van 450 kilometer (WLTP) mogelijk. De accu opladen gaat door middel van inductie, maar kan ook conventioneel via een stekker.

Bekijk de ID.ROOMZZ

ID.SPACE VIZZION


Dit model combineert de ruimte van een SUV met het karakter van een sportieve Gran Turismo. De ID.SPACE VIZZION heeft het DNA van de ID. Family en tegelijkertijd een geheel eigen karakter binnen het rap groeiende gamma van elektrische concept cars van Volkswagen. De luchtweerstand van de carrosserie is extra laag vanwege de unieke constructie van de voorzijde die rijwind kan doorlaten. Met z’n systeemvermogen van 250 kW sprint hij in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De vierwielaangedreven ID.VIZZION heeft mede dankzij zijn aerodynamische design een range tot 590 kilometer (WLTP) op een volle accu. Met een strak, aerodynamisch design, flinke actieradius en de binnenruimte van een SUV maakt de ID. SPACE z’n naam volledig waar.

Bekijk ID. SPACE VIZZION

Interesse in de nieuwe Volkswagen ID.5?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe model.