The road to zero emission

Met e-tron, g-tron en h-tron is Audi de weg ingeslagen naar steeds minder CO2-uitstoot, met als uiteindelijk doel: niets, nul emissie. Ontdek hier alles over de recente ontwikkelingen, modellen en samenwerkingen.

Audi e-tron

Elektrische mobiliteit en sportieve prestaties. Ontdek de toekomst van elektrisch rijden. E-tron betekent rijplezier en onbeperkt gebruiksgemak door een elektrische aandrijflijn. Die kan in plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s zitten. Ook alle andere oplossingen die van belang zijn voor toekomstige elektromobiliteit, vallen eronder.

The next big thing: een volledig elektrisch productiemodel van Audi en twee showcars geven zicht op de toekomst van elektrische mobiliteit bij het merk met de vier ringen. De Audi e-tron GT concept en de Audi e-tron Sportback concept zijn twee belangrijke mijlpalen uit de e-tron evolutie.

e-tron GT Concept

e-tron GT Concept

Audi presenteerde op de Los Angeles Auto Show 2018 de Audi e-tron GT concept. Op basis van dit studiemodel volgt in 2020 een productieversie van een volledig elektrische vierdeurs coupé. 
De Audi e-tron GT komt in 2020 op de markt, na de recent geïntroduceerde Audi e-tron SUV en de Audi e-tron Sportback, die voor volgend jaar op de agenda staat.

 

Bekijk de e-tron GT Concept

e-tron Sportsback concept

Op de voorjaarsbeurs Auto Shanghai is dit jaar een nieuw lid van de e-tron familie gepresenteerd: de Audi e-tron Sportback concept. De vierdeurs Gran Turismo is een volgende belangrijke tussenstap op weg naar elektrisch rijden en laat zien wat we van een productiemodel kunnen verwachten. In de vormtaal zijn klassieke Audi elementen gecombineerd met diverse toekomstgerichte details. De elektriserende architectuur is volledig gericht op de technologie en het onderbrengen van de elektrische aandrijflijn. Het dynamische, digitale verlichtingsdesign is eveneens heel vernieuwend.

 

Bekijk de e-tron Sportsback concept

 

e-tron Sportsback concept

Audi g-tron

Voor meer duurzaamheid geven we graag wat meer gas – met Audi e-gas als duurzame energiedrager. Maak kennis met Audi g-tron. Met de Audi g-tron modellen en de Audi e-gas brandstof is er gekozen voor een benadering waarbij er rekening wordt gehouden met de ecologie van het totale energiesysteem. Dit gaat dus verder dan alleen de efficiëntie van de motor verbeteren. Audi e-gas is een brandstof die in eigen huis wordt gemaakt en die uit fabrieken van samenwerkingspartners wordt geleverd. Met deze allesomvattende aanpak is mobiliteit innovatief, nog voordat er een meter gereden is.

Audi h-tron

De audi h-tron, een auto die puur elektrisch rijdt met waterstof als energiedrager en daardoor in vier minuten is vol te tanken. Met andere woorden, de Audi h-tron quattro concept verschilt van andere elektrische auto’s doordat een lange laadtijd vervalt. De aandrijfbron van deze conceptcar is een brandstofcel. Die haalt stroom uit waterstof – een gas dat Audi in een eigen power-to-gas-installatie met behulp van groene stroom CO₂-neutraal kan produceren. Daarmee slaat Audi een ongebruikelijke weg in voor toekomstige mobiliteit.

 

Audi h-tron quattro concept

Een ruime actieradius, korte tankstops, sportieve rijprestaties. De Audi h-tron quattro concept toont de potentie van de brandstofceltechnologie en geeft bovendien een vooruitblik op piloted driving en piloted parking. De krachtige brandstofcel van de vijfde generatie levert 110 kW. Een extra accu produceert 100 kW voor een kortstondige boost.

Heeft u onze
hulp nodig?