NL
078 - 6143322

Connectiviteit bij Ames

Communiceren met uw auto? Tegenwoordig zijn er al veel auto's klaargestoomd voor connectiviteitsdiensten. Hierdoor kunt u met uw auto communiceren. Enkele mogelijkheden zijn het controleren van uw autodeuren of het opwarmen van uw auto voor vertrek. De connectiviteit verschilt per automerk, per model en welke opties u op de auto heeft. Op deze pagina vindt u de connectiviteitsdiensten van Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda. Heeft u verder nog hulp nodig met het instellen van de connectiviteitsdiensten? Vul dan onderaan deze pagina het formulier in. Bij Ames helpen we u graag op weg!

Ames is een erkende dealer en garage. Wij bieden een totaalpakket aan diensten aan. Zowel bij het aanschaffen van auto's als wanneer de auto een servicebeurt of reparatie nodig heeft. Ook helpen we u graag met het instellen van de connectiviteitsdiensten. Bekijk hier de connectiviteitsdiensten voor uw Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA.

 

Volkswagen Audi SEAT Škoda

Volkswagen We Connect

Volkswagen stoomt nieuwe modellen klaar voor connectiviteitsdiensten. In modellen van het jaar 2021 en in de nieuwe Golf, Passat en T-Roc Cabrio, bent u online voordat u er erg in heeft. Dankzij de eSIM-kaart maakt uw Volkswagen direct verbinding met het internet. De We Connect applicatie van Volkswagen heeft onder andere de volgende functionaliteiten: 

Vinkje blauw Automatische hulp in geval van een ongeluk of pech
Vinkje blauw Controle van portieren en verlichting
Vinkje blauw Voertuiggegevens bij de hand
Vinkje blauw Online interieurvoorverwarming

Meer informatie

Volkswagen We Connect ID 

Rijdt u in een ID.3 of ID.4? Dan gaat u niet alleen volledig elektrisch de weg op, maar bent u ook volledig online. De connectdiensten voor de ID.familie zorgen ervoor dat de digitale assistenten u actuele informatie geven over het laden van de auto of het verkeer onderweg. De volgende functionaliteiten zijn onder andere beschikbaar voor Volkswagen We Connect ID.:

Vinkje blauw Automatische bijwerken van navigatiekaarten
Vinkje blauw Laadstatus van uw auto en laadstations in uw buurt
Vinkje blauw Verkeerssituatie onderweg
Vinkje blauw Online interieurvoorverwarming

Meer informatie

 

 

Audi Plug and Play

Heeft u een Audi uit modeljaar 2008 t/m 2020 en heeft u nog niet de mogelijkheid om te connecten met uw Audi? Voor veel modellen is er nu ook de mogelijkheid om achteraf uw Audi te connecten. U kunt Plug and Play gratis laten installeren in onze werkplaats. Met de app kunt u gebruikmaken van de volgende functionaliteiten:

vinkje Connect met de Audi Plug and Play app

vinkje Uw parkeerpositie bekijken

vinkje Statistieken van uw Audi bekijken zoals informatie over uw ritten, kilometerstand

vinkje Uw brandstofniveau bekijken en een overzicht bekijken van uw brandstofkosten

 

Meer informatie 

AppStore GooglePlay

Audi Connect

De MyAudi app verbindt uw Audi¹ met uw dagelijkse bezigheden. De innovatieve functies van de applicatie dragen bij aan uw rijcomfort. Door de MyAudi applicatie te gebruiken heeft u altijd toegang tot informatie over de auto en kunt u op afstand uw auto bedienen, waaronder het ontgrendelen of voorverwarmen van uw Audi. Enige voorbeelden van functionaliteiten zijn:

vinkje Inschakelen van hulp bij ongevallen of pech

vinkje Uw parkeerpositie bekijken

vinkje Uw Audi voorverwarmen

vinkje Mediastreaming

 

Meer informatie 

AppStore GooglePlay

 

 

 

 

SEAT Plus

De SEAT Plus applicatie is een speciale applicatie voor SEAT's gebouwd tussen 2008 en 2020². Om gebruik te maken van de SEAT Plus app dient u een SEAT ID account aan te maken. De SEAT Plus app beschikt over de volgende functionaliteiten en meer:

Vinkje blauw Ritstatistieken
Vinkje blauw Parkeerlocatie bekijken
Vinkje blauw Autostatus
Vinkje blauw Informatie over het onderhoudsschema en het instellen van uw voorkeursdealer

 

Meer informatie

 

Helaas is het niet meer mogelijk om de SEAT Plus Dataplug te laten monteren.

AppStore GooglePlay

SEAT CONNECT

SEAT CONNECT is de connectiviteitsapplicatie voor modellen vanaf september 2020 en de nieuwe SEAT Leon en Mii Electric. Net als bij de My SEAT app (beschikbaar voor modellen gebouwd tussen 2008 en 2020) is een SEAT ID account, voor het gebruiken van de applicatie, vereist. Een aantal SEAT CONNECT functionaliteiten:

vinkje Hulp in noodsituaties

vinkje Actuele wagenstatus

vinkje Interieurvoorverwarming

vinkje Vergrendeling en ontgrendeling van portieren

vinkje Parkeerlocatie bekijken

 

Meer informatie

AppStore GooglePlay

MyŠkoda Essentials

Alles wat u nodig heeft om uw Škoda te verbinden met de Škoda Essentials applicatie, de 24/7 online diensten waarmee u meer uit uw dag haalt! Met Remote Access ondersteunen we u op een Simply Clever manier. 

Snelheidswaarschuwingen
Actuele wagenstatus
Interieurvoorverwarming
Parkeerplaatsen op de kaart

Meer informatie

AppStore GooglePlay

MyŠkoda voor de Škoda Enyaq 

Maak kennis met de nieuwe app: MyŠkoda. Met deze applicatie verbindt u uw smartphone met uw Enyaq iV en kunt u onder andere uw parkeer positie bekijken, of haalt u actuele gegevens op over uw Škoda zoals gemiddeld gebruik of gemiddelde snelheid. 

Snelheidswaarschuwingen
Actuele wagenstatus
Interieurvoorverwarming
Parkeerplaatsen op de kaart

Meer informatie

AppStore GooglePlay

Škoda Connect Lite

Heeft u een Škoda uit modeljaar 2008 tot 2020? Dan is het in veel gevallen mogelijk om online met uw Škoda te communiceren. De speciaal geïntroduceerde applicatie, Škoda Connect Lite, kunt u ook achteraf laten monteren en installeren, middels een Dataplug. Voor het gebruik van Škoda Connect Lite kunt u gemakkelijk een Škoda account aanmaken via de applicatie. Een aantal functionaliteiten van Škoda Connect Lite:

Actuele gegevens over uw Škoda
 Gemakkelijk contact opnemen met uw voorkeursdealer
Locatie van uw Škoda
Gids voor waarschuwingslichtsymbolen

Meer informatie

AppStore GooglePlay

Heeft u vragen over de connectiviteitsdiensten van uw auto?

Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

¹ De functionaliteiten van de MyAudi applicatie en eventuele kosten kunnen variëren per model

² Met uitzondering van bepaalde SEAT-modellen. Download hier een lijst om te controleren of de My SEAT App geschikt is voor uw SEAT. Voor auto's gebouwd na de tweede helft van 2020 is SEAT CONNECT en de bijbehorende app de nieuwe standaard en is achteraf inbouwen van de My SEAT App niet nodig.