NL
078 - 6143322

Verbonden met uw SEAT

Tegenwoordig bent u altijd verbonden. Met uw vrienden, familie, hobby's. Uw hele wereld. En nu ook met uw SEAT. Met de diensten van SEAT CONNECT staat u in verbinding met uw SEAT en de wereld er omheen.

Wees verbonden met uw SEAT. Altijd en overal.
Veiligheid & Service

Altijd veilig

Altijd en overal connected zijn betekent altijd en overal veilig zijn. Waar u ook bent.

Want SEAT CONNECT helpt u in noodsituaties en zorgt ervoor dat u veilig van A naar B komt.

Noodoproep

Via de Noodoproepservice wordt er in noodgevallen goed voor u gezorgd. Wanneer de auto een ongeluk detecteert, bijvoorbeeld door de activering van de airbags, wordt automatisch hulp ingeroepen. Uw SEAT stuurt belangrijke informatie door naar de hulpdiensten zodat u zo snel mogelijk geholpen kan worden. U kunt ook zelf de hulpdiensten oproepen via de Noodoproep-knop in de dakconsole.

Pechhulp

Staat u met pech en heeft u hulp nodig? Via de app, of via het infotainmentsysteem of de pechhulp-knop in de dakconsole in uw SEAT kunt u online pechhulp regelen. Er worden dan automatisch belangrijke gegevens van de auto gedeeld met de SEAT hulpdiensten. Een medewerker helpt u vervolgens de oorzaak van het probleem te vinden en eventueel te verhelpen. Zo nodig kan er een servicevoertuig gestuurd worden als het probleem niet direct kan worden opgelost.

Informatie-oproep

Heeft u vragen over uw SEAT of over de SEAT CONNECT diensten? Dan kunt u in contact komen met onze klantenservice via het infotainmentsysteem of de informatie-knop in de dakconsole. Onze medewerkers staan altijd klaar om u te helpen.

Servicemelding

Uw SEAT houdt zichzelf en de vitale functies van de auto goed in de gaten. Wanneer de auto detecteert dat het tijd is voor onderhoud, of wanneer er iets mis is met de auto, zal dit kenbaar gemaakt worden. Daarnaast gaat er ook een melding naar uw geselecteerde Ames vestiging. Hierdoor weten wij precies wat er gedaan moet worden en maakt u heel gemakkelijk een serviceafspraak bij uw gekozen Ames vestiging.

Toegang op afstand

Altijd in controle

Wat er ook moet gebeuren en wat u ook wilt checken, u kan het op afstand doen via uw smartphone.

Want met de SEAT CONNECT app kunt u uw auto bedienen en meldingen ontvangen.

Wegenstatus

Via de app kunt u heel gemakkelijk controleren of alles in orde is met uw SEAT. U kan bijvoorbeeld de resterende actieradius zien en checken of u moet tanken of laden, of de actuele kilometerstand bekijken.

Vergrendelen

Via de app kunt u zien of u uw SEAT wel op slot hebt gedaan. Bent u het vergeten? Dan kunt u via de app gewoon eenvoudig de auto vergrendelen. Ook ontgrendelen kan eenvoudig op afstand.

Diefstalwaarschuwing

Uw SEAT kan goed op zichzelf passen, dankzij Diefstalwaarschuwing. De diefstalwaarschuwing is een online alarmsysteem: wanneer uw SEAT detecteert dat iemand probeert in te breken, of detecteert wanneer de auto onverwachts verplaatst wordt dankzij de hellingshoek-sensor, krijgt u een melding via de app. U kan dan snel de politie waarschuwen en de kans op een inbraak of diefstal aanzienlijk verkleinen. Let op: uw SEAT moet uitgerust zijn met een alarmsysteem om samen te kunnen werken met de diefstalwaarschuwing.

e-manager

Start of stop eenvoudig het laden van de accu op afstand bij Plug-in Hybrides (PHEV) en volledig electrische SEAT's. Daarnaast regelt u gemakkelijk via de SEAT CONNECT app wanneer u SEAT opgeladen moet worden. Handig als u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van daltarief voor uw stroom en de accu op uw vertrektijd 's ochtends vol moet zijn.

Klimatisering op afstand

Is het koud of juist heel warm buiten en vertrekt u binnenkort met uw SEAT? Stel alvast de temperatuur van het interieur in, zodat u weg kan rijden met de juiste temperatuur. Ook handig wanneer het vriest buiten, dan kunnen de ruiten alvast beginnen met ontdooien en hoeft u niet te krabben. Deze funtie is alleen beschikbaar bij Plug-in Hybrides (PHEV) en volledig electrische SEAT's.

Parkeerpositie

Bent u na een dag shoppen vergeten waar u uw SEAT ook alweer heeft geparkeerd? Geen probleem. Via de app kunt u eenvoudig zien waar uw SEAT staat en kunt u, wanneer dat nodig is, erheen navigeren. Staat u er dichtbij, maar ziet u 'm nog steeds niet? Activeer dan de alarmlichten en eventueel de claxon om uzelf te helpen.

Ventilatie op afstand

Warme zomerdag? Start op afstand alvast de ventilatie, zodat de eerste warmte uit het interieur is voordat u instapt. Deze functie is alleen beschikbaar bij de SEAT Leon en de SEAT Leon Sportstourer.

Online infotainment

Altijd online

De online diensten van SEAT CONNECT helpen u altijd zo gemakkelijk en snel mogelijk op uw bestemming aan komt.

Want met SEAT CONNECT kunt u files omzeilen, parkeerplaatsen en tankstations vinden, en alles met uw stem bedienen. Online Infotainment is niet beschikbaar op de Mii electric.

Kaartupdates

Geen gedoe meer met CD's of USB-sticks. De updates voor uw navigatiesysteem gebeuren gewoon online. U krijgt een melding van een update, die u direct of later kan uitvoeren. Wel zo makkelijk.

Navigatie

Lange reis voor de boeg? Plan het gewoon van tevoren via de app, en stuur de route zo naar het navigatiesysteem van uw auto. Het systeem houdt onderweg in real-time rekening met files en ongelukken, zodat u altijd zo snel en comfortabel mogelijk op uw bestemming aankomt. 

Via het navigatiesysteem of de app kunt u heel makkelijk zien waar u in de buurt het goedkoopst kunt tanken, of zien welke brandstoffen worden verkocht. Navigeer er vervolgens gelijk heen.

Parkeren

Rondrijden terwijl u op zoek bent naar een parkeerplaats is verleden tijd. Het navigatiesysteem geeft u een overzicht van de nabijgelegen parkeerplaatsen, inclusief de openingstijden, tarieven én het aantal vrije parkeerplekken. Een parkeerplaats gevonden waar u wilt parkeren? Dan kunt u er direct naartoe navigeren.

Reisdoelen

Stel van tevoren uw favoriete reisdoelen in, zodat u altijd snel daar naartoe kan navigeren. Ook kunt u via het navigatiesysteem zoeken naar bijzondere reisdoelen, zoals bijvoorbeeld restaurants, café's of hotels. U ziet dan bijvoorbeeld de beoordelingen en de contactinformatie. Favoriete reisdoelen kunnen worden opgeslagen.

SEAT ID

SEAT Nederland maakt gebruikt van SEAT ID. U krijgt met één account toegang tot de digitale wereld van SEAT en u kunt inloggen op de SEAT Connect App. Een SEAT ID aanmaken is gemakkelijk. Registreren kan via de SEAT ID portal. Klik op registreren/aanmelden en registreer u met uw e-mailadres. Wanneer u voor het eerst inlogt in de SEAT Connect App, dan is het belangrijk om bij het onderdeel "Communicatie toestemming" alles op "Ja" te zetten. Op die manier blijft u op de hoogte van alle producten en diensten. Vergeet ook niet om bij "Dealer van uw voorkeur" uw gewenste Ames vestiging te selecteren. Zo bent u verbonden met Ames voor wanneer u ons nodig heeft. 

Maak hier uw 
SEAT ID aan

Advies telefooninstellingen

Voor een goede werking en de beste ervaring met SEAT Connect App is het belangrijk dat de locatie-instelling van de app op "altijd" staat ingesteld, eventuele batterij-optimalisatie (Android) voor SEAT Connect App uit staat en ververs op de achtergrond (Apple iOS) aan staat (dit is standaard wel het geval). De gegevens in de SEAT Connect App worden bijgewerkt met behulp van de bluetooth DataPlug en de dataverbinding van uw telefoon. Om uw ritten en autogegevens in de app up-to-date te houden dient uw telefoon tijdens het rijden verbinding te hebben met de DataPlug en moet de app actief zijn op de achtergrond (Apple iOS). Ritten zonder telefoon of zonder actieve verbinding worden niet (achteraf) bijgewerkt.

Modellen vanaf september 2020

Heeft u een nieuwe Leon of Leon Sportstourer, of een Ibiza, Arona, Ateca of Tarraco van september 2020 of later, volg dan de volgende stappen om SEAT CONNECT voor uw SEAT te activeren:

  1. Maak een SEAT ID aan via de MySEAT portal
  2. Download de SEAT CONNECT app voor uw smartphone
  3. Koppel uw SEAT via de SEAT CONNECT app, de MySEAT portal of het infotainmentsysteem van u SEAT

Bekijk de video hieronder voor een meer gedetailleerde uitleg. Heeft u nog vragen? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

Mii electric 

Om SEAT CONNECT voor de Mii electric te activeren volgt u de volgende stappen:

  1. Maak een SEAT ID aan via de mySEAT portal
  2. Activeer de e-sim van uw SEAT via het aanvraagformulier
  3. Download de SEAT CONNECT app voor uw smartphone
  4. Voeg uw Mii electric toe aan de Garage in de SEAT CONNECT app, of in de mySEAT portal

Heeft u nog vragen? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

SEAT Connect activeren

In de video hiernaast wordt een meer gedetailleerde uitleg gegeven over hoe u uw SEAT Connect kunt activeren op uw SEAT. 

Om SEAT Connect te kunnen activeren dient u een nieuwe Leon of Leon Sportstourer, of een Ibiza, Arona, Ateca of Tarraco van september 2020 of later. Op modellen van voor spetember 2020 is SEAT Connect niet mogelijk te activeren. 

 

SEAT Connect abonnement verlengen

Veel gestelde vragen

Het aanmelden voor SEAT CONNECT bestaat uit 3 stappen. Als deze 3 stappen gedaan zijn, dan kunt u gebruik maken van alle mogelijkheden van SEAT CONNECT. Een SEAT ID aanmaken voor SEAT CONNECT kan via het mySEAT portaal op de PC via my.seat gedaan worden (ons advies is om Chrome te gebruiken). Volg alle stappen in het mySEAT portaal. Of download alvast de SEAT CONNECT app op uw smartphone en maak in de app uw SEAT ID aan. De simkaart van uw auto, de e-sim, moet worden geactiveerd voordat u uw auto aan uw gebruikersaccount kunt toevoegen om de SEAT CONNECT-diensten te gebruiken. Via seat.nl/activeren-SIM kunt u de activering van uw e-sim aanvragen. De e-sim wordt binnen 48 uur geactiveerd. U ontvangt een mail, zodra dit gedaan is. Om uw Mii electric te koppelen, gaat u terug naar het mySEAT portaal of naar de SEAT CONNECT app, voer hier het chassisnummer (VIN) van uw Mii electric in en volg de aangegeven stappen. U bent nu verbonden met uw Mii electric. U kunt gebruik maken van de beschikbare diensten voor uw Mii electric van SEAT CONNECT in het mySEAT portaal en via de SEAT CONNECT app. 

 

 

Het aanmelden voor SEAT CONNECT wordt in een aantal stappen gedaan. U start met het aanmaken van een SEAT ID, waarna u uw auto en de SEAT CONNECT app koppelt aan uw SEAT ID. Na de aanmelding kunt u gebruik maken van de beschikbare SEAT CONNECT diensten in uw auto en in de SEAT CONNECT app. In de bijlage vind u de handleiding met stap voor stap uitleg voor het aanmelden van SEAT CONNECT voor uw SEAT. De aanmelding voert u uit in het mySEAT portaal. Op YouTube vind u ook de uitleg van de volledige aanmelding van uw SEAT ID, de SEAT CONNECT app en de registratie in uw SEAT.

Zodra u uw SEAT ID aangemaakt hebt, krijgt u een mail met de vraag om uw account te bevestigen. (Dit kan een paar minuten duren, check eventueel ook uw SPAM folder). Open de ontvangen mail en klik op de link om uw account te bevestigen. Via de link komt u in het MySEAT portaal waar u kunt inloggen met uw SEAT ID. Als u de registratie hebt doorlopen, hoeft u alleen nog maar uw auto te linken aan uw gebruikersaccount. Als dit ook is gedaan, kunt u gebruik maken van alle SEAT CONNECT- online diensten.

Komt u er niet uit of heeft u de bevestigingsmail niet ontvangen, neem dan contact op met SEAT Klantenservice.

De S-PIN is een 4- cijferige code die voor uw SEAT ID wordt aangemaakt tijdens het registratieproces. U hebt deze code nodig om uw SEAT op afstand op slot te zetten, te ontgrendelen en het klimaat in uw auto te regelen.

Het VIN (voertuigindentificatienummer of chassisnummer) is de unieke 17- delige identificatienummer van uw SEAT. U kunt deze terugvinden op de kentekencard van uw auto, of rechts onderaan op de buitenkant van uw voorruit. U hebt deze nodig om uw auto te registreren en uw SEAT CONNECT- profiel aan te maken.

Om SEAT CONNECT te kunnen gebruiken, moet u een auto toewijzen aan uw gebruikersaccount. Om dit te doen meldt u uw aan op de my.seat website via https://my.seat/portal/ en voert u het VIN-nummer van uw auto in. Vervolgens ontvang u een 8-cijferige aanmeldcode (‘Pairing Code’ genoemd) die u invoert in uw navigatiesysteem om het koppelen van uw auto te voltooien. (Instellingen -> Online Services -> Registreren)

Om SEAT CONNECT te kunnen gebruiken, moet u een auto toewijzen aan uw gebruikersaccount. Om dit te doen meldt u zich aan op de my.seat website via https://my.seat/portal/ en voert u het VIN-nummer van uw auto in. Vervolgens ontvang u een 8-cijferige aanmeldcode (‘Pairing Code’ genoemd) die u invoert in uw navigatiesysteem om het koppelen van uw auto te voltooien. (Instellingen -> Online Services -> Registreren)

Controleer eerst of uw SEAT over een actieve intenetverbinding beschikt en of de registratiecode die u probeert te gebruiken, niet verlopen is (deze is 24 uur geldig). Als dit het probleem niet oplost, kunt u proberen om de auto te verwijderen uit uw Garage in het MySEAT-portaal en deze vervolgens opnieuw toe te voegen. U zult een nieuwe registratiecode ontvangen om in te voeren in uw auto.

Indien wij een melding krijgen van de RDW dat een auto van eigenaar is gewisseld, dan zullen wij zelf de auto ontkoppelen van het oude account. Dit gebeurt uit veiligheidsoverwegingen, zodat een nieuwe eigenaar niet gevolgd kan worden via de Mijn SEAT app door de vorige eigenaar. U kunt zelf het volgende doen om ervoor te zorgen dat de vorige eigenaar geen koppeling meer heeft met uw auto: download de Mijn SEAT app, maak een account aan. Klik op 'Koppelen' en Scan de QR code in de deurpost van uw SEAT. Indien uw SEAT nog gekoppeld is aan een ander account, dan is het scherm te zien met de melding "Auto al gekoppeld?". Koppel uw account aan uw SEAT door te klikken op "Ja, koppel". Als u de koppeling tussen uw SEAT en de app bevestigt, vervalt automatisch de koppeling met het account die eerder aan uw auto gekoppeld was.

Activering in de auto is de gemakkelijke manier om uw SEAT in te schrijven op uw SEAT-ID, zodat u de SEAT CONNECT-diensten kunt gaan gebruiken. De registratie assistent leidt u door het eenvoudige proces om uw SEAT-account in uw voertuig aan te maken, in te loggen en uw voertuig in te schrijven, en het vervolgens toe te voegen aan de garage. Tijdens het registratieproces kan u alle juridische informatie (GTC, privacybeleid) bekijken en de contractovereenkomst van SEAT CONNECT accepteren.

Activering in de auto is mogelijk in de:

  • Leon NF met Media System+ en Connect System+ Navi
  • Ibiza en Arona met het Connect System Navi
  • Ateca en Tarraco met het Connect System+ Navi

Heeft u een vraag over SEAT Connect?

Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met u op.