NL
078 - 6322222
SEAT Plus

Alles wat u wilt weten over uw SEAT

SEAT Plus

De SEAT Plus is een speciale applicatie voor SEAT's gebouwd tussen 2008 en 2020² en die voorzien zijn van een achteraf geplaatste Dataplug. Om gebruik te maken van de SEAT Plus dient u een SEAT ID account aan te maken, dit kan via de app. De SEAT Plus applicatie beschikt over de volgende functionaliteiten en meer:

oranje vinkje Ritstatistieken zoals afstand, tijd en verbruikskosten
oranje vinkje Parkeerlocatie bekijken
oranje vinkje Autostatus
oranje vinkje Informatie over het onderhoudsschema en het instellen van uw voorkeursdealer
oranje vinkje Gemakkelijk uw service afspraak maken
oranje vinkje Informatie over actieradius en/of gemiddeld verbruik
oranje vinkje Interactieve handleiding

AppStore GooglePlay

Verbind uw SEAT met uw smartphone

Speciaal voor SEAT's gebouwd tussen 2008 en 2020¹: SEAT Plus. Simpel en snel verbonden met uw SEAT. Bekijk de video voor de stappen en leer meer over de functionaliteiten van de SEAT Plus. Let op: voor deze app heeft u een geplaatste Dataplug* nodig.

 

Stap 1: Download de SEAT Plus, open de app en doorloop de stappen waaronder het aanmaken van een SEAT ID of het inloggen in uw SEAT account.

Stap 2: Plug de SEAT Plus DataPlug* in de OBD2 Poort van uw SEAT. De OBD2 Poort kunt u vinden in de voetenruimte van de bestuurder. Let op: Plaats de dongel met het contact uit.

Stap 3: Activeer de Dataplug in de SEAT Plus. Dit dient te gebeuren met een draaiende motor (let op dat uw auto in neutraal of de P-stand staat). U activeert de DataPlug door de pincode in te voeren die op het doosje en op de dongel zelf vermeld staat.

Download de applicatie voor Apple of Android.

*Per april 2023 is het niet meer mogelijk om dataplugs te laten monteren. 

Voor welke SEAT is de My SEAT App geschikt_Ames

¹Voor welke SEAT is de SEAT Plus geschikt?

De SEAT Plus is de opvolger van de My SEAT App, die vanaf 2016 in veel modellen is geleverd. De SEAT Plus app is speciaal ontwikkeld voor SEAT-modellen gebouwd tussen 2008 en 2020. Er zijn wel uitzonderingen voor bepaalde SEAT-modellen. Download hier een lijst om te controleren of de SEAT Plus geschikt is voor uw SEAT. Voor auto's gebouwd na de tweede helft van 2020 is SEAT CONNECT beschikbaar.

 

Naar SEAT CONNECT

SEAT ID

SEAT Nederland maakt gebruikt van SEAT ID. U krijgt met één account toegang tot de digitale wereld van SEAT en u kunt inloggen op de SEAT Plus. Een SEAT ID aanmaken is gemakkelijk via de app. Klik op registreren en registreer u met uw e-mailadres. Wanneer u voor het eerst inlogt in de SEAT Plus app, dan is het belangrijk om bij het onderdeel "Communicatie toestemming" alles op "Ja" te zetten. Op die manier blijft u op de hoogte van alle producten en diensten. Vergeet ook niet om bij "Dealer van uw voorkeur" uw gewenste Ames vestiging te selecteren. Zo bent u verbonden met Ames voor wanneer u ons nodig heeft. 

Advies telefooninstellingen

Voor een goede werking en de beste ervaring met SEAT Plus is het belangrijk dat de locatie-instelling van de app op "altijd" staat ingesteld, eventuele batterij-optimalisatie (Android) voor SEAT Plus uit staat en ververs op de achtergrond (Apple iOS) aan staat (dit is standaard wel het geval). De gegevens in SEAT Plus worden bijgewerkt met behulp van de bluetooth DataPlug en de dataverbinding van uw telefoon. Om uw ritten en autogegevens in de app up-to-date te houden dient uw telefoon tijdens het rijden verbinding te hebben met de DataPlug en moet de app actief zijn op de achtergrond (Apple iOS). Ritten zonder telefoon of zonder actieve verbinding worden niet (achteraf) bijgewerkt.

Heeft u een vraag over SEAT Plus?