Audi A1 Sportback S edition: de A1 op zijn scherpst

Audi breidt de A1 Sportback line-up uit met de sportieve A1 Sportback S edition. Deze compacte hatchback combineert de luxe van Audi met de dynamiek van S line. De A1 Sportback S edition biedt keuze uit drie moderne TFSI turbo-benzinemotoren en is leverbaar vanaf € 34.026* of € 555** per maand via Audi Private Lease.

De sportiviteit straalt van de Audi A1 Sportback af. Zijn design valt op door typische quattro-elementen als sterk aangezette wielkasten en extra luchtopeningen tussen de grille en motorkap. Bij de nieuwe S edition wordt de karaktervolle look verder versterkt door Full LED exterieurverlichting (inclusief dynamische richtingaanwijzers achter) en S line-features als 17 inch lichtmetalen velgen, sportief gelijnde bumpers, een grote dakspoiler, diffuser achter en accenten in zwart en platinagrijs. 

Uitgebalanceerde match tussen sportiviteit en luxe

Sportiviteit begint met een goede zit. Daarom heeft de Audi A1 Sportback S edition standaard sportstoelen. Met het multifunctionele sportstuur, de met geperforeerd leder beklede schakelpook en edelstalen pedalen is de bestuurder altijd ‘in control’. Verder heeft de A1 Sportback S edition de Audi virtual cockpit, het ambiente lichtpakket, voorbereiding voor MMI navigatie plus en de Audi smartphone interface (Android Auto, Apple Carplay). Geheel nieuw voor de Audi A1 Sportback is de beschikbaarheid van het SONOS Premium Sound System, dat nu als optie op de compacte Audi te bestellen is.

Keuze uit drie pittige TFSI-motoren

De Audi A1 Sportback S edition is er met een keuze uit drie TFSI turbo-benzinemotoren. De vermogens variëren van 70 kW/95 pk tot 110 kW/150 pk. De 25 TFSI- en 30 TFSI-versies worden standaard geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak (automatische S tronic-transmissie optioneel). In de A1 Sportback 35 TFSI is de 100 kW/150 pk sterke turbo-benzinemotor standaard gekoppeld aan de automatische zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Met deze aandrijflijn vergt de acceleratie van 0-100 km/u slechts 7,9 seconden. 

Bereikbare sportiviteit

Met een vanafprijs van € 34.026* voor de 25 TFSI-uitvoering maakt de Audi A1 Sportback S edition sportiviteit bereikbaar. Als 30 TFSI (81 kW/110 pk) is hij er vanaf € 34.567*, de krachtige A1 Sportback 35 TFSI S edition met standaard S tronic begint bij € 39.265*.

Uiteraard zijn er leaseconstructies op maat. Zo is de A1 Sportback S edition via private lease te rijden vanaf € 555** per maand en via zakelijke full operational lease vanaf € 434*** per maand. Bovendien is een Audi A1 Sportback financieren via Audi Financial Services momenteel eveneens heel aantrekkelijk, dankzij een tijdelijke financieringsactie met een rentetarief van slechts 2,99%.

Interesse in de Audi A1 Sportback S edition?

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel.

*** Full operational lease op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar, exclusief BTW.

Lees ook

Audi versnelt overgang naar e-mobiliteit ma, 28 juni
Vanaf 2026 brengt Audi wereldwijd alleen nog maar nieuwe, uitsluitend elektrisch aangedreven modellen op de markt. De fabrikant zet de productie van verbrandingsmotoren geleidelijk stop tot 2033.
Audi Q4 e-tron nu in onze showroom do, 10 juni
We hebben er lang naar uitgekeken en het moment is nu aangebroken. De Audi Q4 e-tron staat sinds vandaag bij ons in de showroom. U bent van harte welkom om de nieuwste elektrische SUV te bewonderen. Benieuwd naar zijn indrukwekkende rijprestaties? Plan dan een proefrit. De eerste proefritten kunnen vanaf 14 juni gemaakt worden. Prijzen van de Audi Q4 e-tron beginnen bij € 48.295, de Sportback-versie volgt later dit jaar.