SEAT en CUPRA modellen van de toekomst


SEAT heeft zijn toekomstplannen gepresenteerd: tot 2020 introduceert SEAT iedere zes maanden een nieuw model. In navolging van de SEAT Tarraco en CUPRA Ateca (beide modellen inmiddels verkrijgbaar bij Ames), verschijnt de compleet nieuwe SEAT Leon eind 2019. Daarnaast toont SEAT haar kijk op de mobiliteit van de toekomst met de elektrische SEAT Minimó en de CUPRA Formentor. Laatstgenoemde is een plug-in hybride studiemodel die het midden houdt tussen een sportwagen en een SUV.


Op deze pagina vindt u een overzicht van concept cars en toekomstige SEAT én CUPRA modellen die de komende jaren geïntroduceerd zullen worden. Ook verzamelen wij nieuws over de elektrificering binnen SEAT en ander nieuws met betrekking tot de toekomst van het automerk SEAT.

Aanmelden nieuwsbrief

Toekomstige modellen

seat toekomst

SEAT Minimó

Elektrisch aangedreven vierwieler voor in de stad

Bekijk hier

cupra formentor

CUPRA Formentor

Nieuw sportief plug-in hybride studiemodel

Bekijk hier

SEAT el-Born

Eerste elektrische SEAT op MEB-platform

Bekijk hier

SEAT el-Born: elektrische gamechanger

Het studiemodel – waarvan de naam verwijst naar een iconische buurt in Barcelona – is de eerste volledig elektrische SEAT op het MEB-platform van de Volkswagen Group. Het voertuig is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en wordt straks gebouwd in Zwickau, Duitsland. SEAT wordt daarmee het tweede merk dat een volledig elektrische auto op basis van het MEB-platform lanceert. De auto komt in 2020 op de markt: met een WLTP-actieradius van maximaal 420 kilometer en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden.

Bekijk hier

Zo ziet SEAT de stad van de toekomst

4 slimmigheidjes zodat u ook in de toekomst prettig in de stad woont

 

De grote hoeveelheid auto’s en andere voertuigen in binnensteden begint een probleem te worden. SEAT is één van de automerken die de stad leefbaar willen houden. En dus bedacht het automerk allerlei slimmigheidjes die dit moeten bewerkstelligen. We zetten er vier op een rij, waaronder een autoportier die met u communiceert.

1. 'Watch out'!

SEAT waarschuwt voor fietsers als u uit de auto wilt stappen en op het punt staat het portier open te zwaaien. Zit er een fietser in uw dode hoek, dan zegt het pratende portier: ‘Watch out! A cyclist is coming.’ Dit is met name in de binnenstad van drukke steden handig. Het systeem is binnen niet al te lange tijd leverbaar.

2. Slimme navigatie

De navigatie van Waze in SEAT-modellen gaat een stap verder. Hij informeert u over de oorzaak van de drukte, bijvoorbeeld vanwege een belangrijke voetbalwedstrijd of een drukbezocht concert. Vervolgens bepaalt uzelf of u daarvoor wilt omrijden of niet.

Voorwaarde is dat steden verkeersdata aan Waze beschikbaar stellen. De navigatie leert hiervan (KI, kunstmatige intelligentie) en kan drukte voorspellen als een artiest nog een keer optreedt. Het is zelfs mogelijk punten te verdienen als u besluit om te rijden en hiermee het fileleed helpt te verminderen. 

3. Glazen bol

Maximale veiligheid, ook in de stad. Met dit doel voor ogen ontwikkelde SEAT de Cristobal. Klinkt als een glazen bol, maar is de voornaam van Christoffel Columbus in het Spaans. Toch werkt de Cristobal als een soort glazen bol. De SEAT Ateca is namelijk uitgerust met 5G-technologie. Hiermee kan de Cristobal contact maken met bijvoorbeeld voetgangers die oversteken op een verderop gelegen zebrapad dat u nog niet ziet. Op die manier kunt u alvast alert zijn op wat komen gaat. ‘Het pratende portier’ onder punt 1 is ook een resultaat van deze 5G-technologie.

4. Mentor app

SEAT heeft ook de app Mentor ontwikkeld. Met de app kan de eigenaar van de auto een maximum snelheid instellen zodat de bestuurder die de auto geleend heeft beperkt is in zijn of haar rijgedrag wat de veiligheid ten goede komt. Lager dan 80 km/uur instellen is niet mogelijk, want dit zou op de snelweg voor gevaar kunnen zorgen. Verder kan de eigenaar van de auto een alcoholslot instellen en zijn SEAT op de meter nauwkeurig volgen. Hierdoor dalen de tarieven van een huurauto als de verhuurder weet dat de gebruiker geen gevaarlijk rijgedrag vertoont en de auto als het ware kan volgen.

Interesse in toekomstige SEAT of CUPRA modellen?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij houden u vrijblijvend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe (elektrische) SEAT en CUPRA modellen en ander nieuws met betrekking tot de toekomst van het automerk SEAT.