Volkswagen Toekomst model: ID.X Performance concept car

Tijdens het ID. Treffen in Locarno, dat plaatsvond aan de Zwitserse kant van het Lago Maggiore, heeft Volkswagen de ID.X Performance onthuld. Deze conceptauto belichaamt een frisse benadering van een volledig elektrische sportlimousine voor de hogere middenklasse. Het studiemodel straalt pure dynamiek uit dankzij zijn krachtige vierwielaandrijving, geavanceerde ondersteltechnologie en opvallend sportieve ontwerp.

Maria Soni Reissfelder, hoofd Marketing & Sales voor de Volkswagen ID.-familie, prijst het werk van Andreas Reckewerth en zijn team van ingenieurs. Ze benadrukt dat ze het volledige potentieel van het MEB-platform hebben benut in dit specifieke model. Dit alles is samengebracht met indrukwekkende sportieve prestaties en de verfijnde ontwerplijnen van de nieuwe ID.7.

 

De sportieve ambities van de ID.X Performance worden duidelijk geïllustreerd door zijn opvallende uiterlijk. Deze kenmerken zich door een carbon frontsplitter en achterdiffuser. Bovendien hebben de ingenieurs het wielspoor met een indrukwekkende 80 millimeter verbreed en het sportonderstel met speciale, stijvere veren met 60 millimeter verlaagd. Deze aanpassingen, in combinatie met de nieuwe aandrijflijn, resulteren in verhoogde sportieve prestaties en een nog meer responsieve wendbaarheid.

Een Sportieve uitstraling

De ID.X Performance maakt een sportieve indruk dankzij zijn 20-inch velgen met centrale wielmoer en de brede racebanden in maat 265. Aan de achterzijde zorgt een carbon vleugel voor de nodige neerwaartse druk, terwijl de getinte achterlichtclusters de sportieve uitstraling van deze krachtige elektrische limousine benadrukken.

In het interieur bieden de carbon kuipstoelen optimale ondersteuning, zelfs tijdens een enthousiaste rijstijl. Rode accenten dragen bij aan het onderstrepen van het sportieve karakter van de auto.

 

Krachtige dual-motor aandrijflijn met 441 kW (558 pk) en boost-functie 


Volkswagen heeft in de ID.X Performance showauto een krachtige aandrijflijn geïntegreerd, bestaande uit een permanente synchroonmotor op de achteras en een extra asynchrone motor op de vooras, wat resulteert in vierwielaandrijving. Deze configuratie biedt aanzienlijke voordelen, waaronder de mogelijkheid voor snelle piekbelastingen en minimale weerstandsverliezen. Hierdoor is de aandrijving perfect geschikt voor het leveren van korte vermogenspieken via een boost-functie. De aansturing van het aandrijfkoppel wordt verzorgd door een Vehicle Dynamics Manager, die tevens de werking van het sperdifferentieel op de achteras beheert. Deze functie wordt bediend via een apart 17-inch display in het middenconsole. De benodigde energie voor deze dual-motor aandrijflijn wordt geleverd door een accupakket met een hoog continue vermogensniveau en snelle laadtijden, tot wel 200 kW.

ID. Fan-Community

Tijdens het internationale ID. Treffen in Locarno (5-9 september) werd de ID.X Performance door Volkswagen geïntroduceerd. Dit evenement wordt geïnitieerd en georganiseerd door leden van de ID. Drivers Club, die tevens ID.-klanten zijn. Dit jaar bereikte het evenement een nieuw record met meer dan 130 deelnemende auto's. Naast de ID.X Performance heeft Volkswagen ook andere modellen uit de ID.-familie tentoongesteld. Vorig jaar onthulde het merk tijdens hetzelfde evenement twee primeurs: de ID. XTREME en ID. Xcite showauto's. In lijn met deze traditie blijft de ID.X Performance een studiemodel en zal het niet op de markt verschijnen, net zoals de voorgaande conceptauto's.

Lees ook

Ames 75 Jaar video met Johnny de Mol, Dirk Kuyt en Leo Alkemade vr, 06 januari
Ames kijkt terug op een feestelijk jaar waarin wij het 75-jarige Volkswagen dealerschap vierden. Ter gelegenheid van dit jubileum is er tijdens de Charity Night van de Dirk Kuyt Foundation een bod gedaan op een item van Filmakers. Hiermee werd een film gekocht waarin meerdere bekende Nederlanders een rol spelen. Deze personen (Dirk Kuyt, Leo Alkemade, Johnny de Mol, Frank Lammers en Ramon Brugman) hebben allen geheel belangeloos meegewerkt waardoor de opbrengst volledig ten goede komt aan de Dirk Kuyt Foundation.
Nieuwe Volkswagen ID.7 krijgt slimme airconditioning ma, 06 februari
De nieuwe Volkswagen ID.7, die over enkele maanden zijn wereldpremière beleeft, heeft een bijzondere airconditioning met bewegende luchtroosters. Zodra de bestuurder met de sleutel in de buurt van de auto komt, wordt de airco automatisch direct geactiveerd om het interieur te koelen of te verwarmen. De nieuwe, slimme airco reageert op gesproken opdrachten, houdt rekening met de stand van de zon en past zich automatisch aan de voorkeuren van individuele gebruikers aan. Zo wordt het comfort naar een niveau getild dat in de middenklasse ongeëvenaard is.